Ένα ταξίδι προς την Εκπαίδευση στην Ιταλία
Εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών επισκέπτονται το Ιταλικό Εκπαιδευτικό Σύστημα για Πρώτη Φορά

Ένα συναρπαστικό ταξίδι προς την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί από το ΕΕΕΕΚ Γιαννιτσών (Πολύνα Αλμπανίδου, Αλέξανδρος Χατζόγλου, Παναγιώτης, Χρήστος Τρίχας και Άννα Γαλλίου) με την ευκαιρία της συνεργασίας τους με Ιταλούς συναδέλφους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus Plus. Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών κοινοτήτων αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και ενίσχυσης της παιδαγωγικής τους πρακτικής.

Στην πρώτη στάση του ταξιδιού στην Ιταλία, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν σχετικά με το ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα και όλες τις δυνατότητες που προσφέρει στους μαθητές. Η υπεύθυνη του φορέα υποδοχής μας οδήγησε σε μια ανοιχτή συζήτηση, κατά την οποία εξέφρασαν τις απορίες τους και συζητήσαν τις ευκαιρίες που παρέχει το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Εκπαιδευτικοί με erasmus στην Ιταλία

Στη συνέχεια, η συνεργασία με τους Ιταλούς συναδέλφους πήρε σάρκα και οστά καθώς παρακολούθησαν από κοντά πώς λειτουργεί το Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Στην πρώτη εκπαιδευτική δομή "Azione Solidale,"η οποία εκπαιδεύει άτομα με αναπηρία από 18 έως 35 ετών, είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν στην καθημερινή τους ρουτίνα. Χωρισμένοι σε τέσσερις ομάδες, συνεργάστηκαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της δομής σε διάφορες δραστηριότητες, όπως εργασία σε φάρμα, βιβλιοθήκη, σπιτάκι αυτόνομης διαβίωσης και σχολική εφημερίδα. Η μέρα ολοκληρώθηκε με ανατροφοδότηση από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία.

Στη συνέχεια, για τρεις ημέρες συνεργαστήκαν με τους συναδέλφους από το Τεχνικό Λύκειο Ενρίκο Ματέι στην πόλη Ρο. Η αρχηγός της δράσης τους ξενάγησε στους χώρους του σχολείου και τους παρουσίασε στους Ιταλούς συναδέλφους. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σχολείο, να ενημερωθούν για τις δράσεις που αναλαμβάνει και να συζητήσουν με μαθητές προερχόμενους από μεταναστευτικό και προσφυγικό περιβάλλον. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την Ειδική Αγωγή στην Ιταλία και να διδάξουν μαθήματα Αγγλικών σε πραγματική τάξη με Ιταλούς μαθητές. Η Διευθύντρια του σχολείου, ως ένδειξη τιμής, τους παρέδωσε αναμνηστικά δώρα και συζήτησαν για τις δράσεις που αναπτύσσουν στο δικό τους σχολείο. Τέλος, συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά την επόμενη σχολική χρονιά, με την επίσκεψη των Ιταλών συναδέλφων στο σχολείο τους.

Εκπαιδευτικοί με erasmus στην Ιταλία

Συνοψίζοντας, η συνεργασία με τους Ιταλούς συναδέλφους αποτέλεσε μια εμπειρία που διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους ως εκπαιδευτικοί. Απόκτησαν νέες ιδέες και προσεγγίσεις στην εκπαίδευση, ενίσχυσαν την ανταλλαγή γνώσεων και βελτίωσαν τη διαπολιτισμική τους κατανόηση. Η εμπειρία αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για την εκπαιδευτική τους πρακτική και ενισχύει την προσήλωσή τους στη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπουκάλια νερού
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο και στα ταξίδια, τότε δείτε τι πρέπει να...
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό