Erasmus στην Τσεχία
Οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Τσεχίας

Στα πλαίσια της διαπίστευσης Erasmus 2022-2027 που κατέχει το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 4 εκπαιδευτικοί (η διευθύντρια, η δασκάλα του ΤΕ, η δασκάλα των αγγλικών και η δασκάλα της Β΄τάξης) είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Základní škola στην Πράγα.

Ένα σύγχρονο σχολείο με περίπου 750 μαθητές ηλικίας 6-15 ετών, με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, όμορφους χώρους, ειδικές αίθουσες, κλειστό γυμναστήριο και μεγάλη αυλή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Τσεχίας, καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, πρακτικές συμπερίληψης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και προσφύγων από την Ουκρανία.

Παρακολούθησαν μαθήματα στις περισσότερες τάξεις (γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες και περιβαλλοντική εκπαίδευση, ΤΠΕ, μουσική, τέχνες…) και πολλές δραστηριότητες στην τάξη, στην αυλή καθώς και στα απογευματινό, προαιρετικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάβανε μόνο δραστηριότητες (afterschool club).

Οι μαθητές της 7ης τους εξέπληξαν με τις μαγειρικές τους δεξιότητες!! Στον διαγωνισμό μαγειρικής που συμμετείχαν, μαγείρεψαν στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα του σχολείου και βαθμολογήθηκαν όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και τη χρήση των εργαλείων και σκευών.

Το σχολείο ευχαριστεί το Erasmus για την ευκαιρία που τους έδωσε να γνωρίσουν δασκάλους από το σχολείο Základní škola, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές, να εμπλουτίσουν, ανανεώσουν ή/και αναθεωρήσουν τρόπους και μεθόδους διδασκαλίας και εντέλει να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι δάσκαλοι.

Erasmus στην Τσεχία

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απόλυση εργαζομένου
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις
Στο κείμενό τους, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ένα πρωτοφανές κύμα πειθαρχικών διώξεων που αγγίζουν τις 2.500 περιπτώσεις μέσα σε έναν χρόνο,...
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις
Σχολική αίθουσα λυκείου άδεια για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2026 με την Τράπεζα Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια
Εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των προαγωγικών και επαναληπτικών εξετάσεων Α', Β' , Γ΄ και Δ' τάξης Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια