Thumbnail
«ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν στη δημόσια εκπαίδευση καθεστώς 10ετους αδιοριστίας και ταυτόχρονα διόγκωσαν τον αριθμό των συμβασιούχων που σήμερα αγγίζει το 30% του συνόλου των εκπαιδευτικών»

Σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών στα σχολεία είναι οι διορισμοί που ανακοινώθηκαν χθες, αλλά και τα τελευταία έτη και  δεν καλύπτουν ούτε καν το 100% των φετινών συνταξιοδοτήσεων!

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τους διορισμούς η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) και συμπληρώνει ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να αξιοποιήσει με τον πιο χυδαίο τρόπο τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για να προωθήσει την κακόφημη αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, συνδέοντας την μονιμοποίησή τους με την αποδοχή της «ατομικής αξιολόγησης».

Ολη η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Την Τετάρτη 24/5/2023 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας 3.449 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες καλή τοποθέτηση και καλή σταδιοδρομία αν και οι περισσότεροι/ες δουλεύουν ως αναπληρωτές/ριες εδώ και χρόνια στα δημόσια σχολεία.

Οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα των αγώνων του κλάδου για μόνιμη και σταθερή εργασία, για κάλυψη των τεράστιων κενών στα σχολεία με μόνιμους εκπαιδευτικούς, κάτι που αποτελεί πρωτίστως παιδαγωγικό ζήτημα. Κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν από το 2010 και μετά δεν έχει το δικαίωμα να πανηγυρίζει, ούτε να παρουσιάζει τους διορισμούς στην εκπαίδευση ως χάρη. ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επέβαλαν στη δημόσια εκπαίδευση καθεστώς 10ετους αδιοριστίας και ταυτόχρονα διόγκωσαν τον αριθμό των συμβασιούχων που σήμερα αγγίζει το 30% του συνόλου των εκπαιδευτικών.

Οι διορισμοί των τελευταίων ετών είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών στα σχολεία. Μόνο τη φετινή σχολική χρονιά (2022 – 2023) ο αριθμός των αναπληρωτών άγγιξε τους 50.000. Οι φετινοί μόνιμοι διορισμοί, από τους οποίους αποκλείεται όλο το λεκανοπέδιο την Αττικής, δεν καλύπτουν ούτε καν το 100% των φετινών συνταξιοδοτήσεων!!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να αξιοποιήσει με τον πιο χυδαίο τρόπο τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για να προωθήσει την κακόφημη αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, συνδέοντας την μονιμοποίησή τους με την αποδοχή της «ατομικής αξιολόγησης».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

  • Το επόμενο διάστημα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με μόνιμους διορισμούς, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, για αυξήσεις στους μισθούς μας, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

  • Χρειάζεται να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και η απαίτηση για άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

  • Με ενότητα όλων των εκπαιδευτικών, με αποφασιστική συσπείρωση στα σωματεία μας και μέτωπο απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας και να αποτρέψουμε την επίθεση που είναι δεδομένο ότι θα ενταθεί.

Υ.Γ. Συνιστούμε στον αιρετό της ΔΑΚΕ Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ να δείξει λίγο αυτοσυγκράτηση, γιατί το περιεχόμενο των ανακοινώσεών του παραπέμπει περισσότερο σε γραφείου τύπου του Υπουργείου παρά σε εκπρόσωπο εργαζομένων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

esties-politexnioupoli
Φοιτητικές εστίες: «Βράζουν» πάνω από 1500 φοιτητές στην Αθήνα σε δωμάτια χωρίς κλιματισμό...
Οι φοιτητές οργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα 17/6 στις 11 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ζητώντας να επισκευαστούν οι βλάβες, να αγοραστούν...
Φοιτητικές εστίες: «Βράζουν» πάνω από 1500 φοιτητές στην Αθήνα σε δωμάτια χωρίς κλιματισμό...
ypaith
Πανελλαδικές 2024: Έναρξη Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου 2024 με Αγγλικά
Οι εξετάσεις αυτές θα διενεργηθούν από 18 έως και 28 Ιουνίου 2024, με βάση το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων που έχει ήδη ανακοινωθεί.
Πανελλαδικές 2024: Έναρξη Εξετάσεων Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων στις 18 Ιουνίου 2024 με Αγγλικά