Αξιολόγηση: Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτοβάθμια διεύθυνση Α’ Αθήνας
Alexandros Michailidis / SOOC

Σε κινητοποίηση στα γραφεία της πρωτοβάθμιας διεύθυνσης Α’ Αθήνας προχωρούν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της περιοχής σε συνεργασία με τοπικές ΕΛΜΕ αύριο, Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 14:00 το μεσημέρι.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και την κατάργηση της ατομικής αξιολόγησης.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»:

Η αξιολόγηση ΔΕΝ θα περάσει – Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ! Κανένας αξιολογητής στα σχολεία μας!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ στην Διεύθυνση Α’ Αθήνας (Χίου 16-18) την Τετάρτη 29/3, 2μμ Την Πέμπτη 23/3 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Συλλόγων Εκπ/κών ΠΕ και ΕΛΜΕ της Α’ Αθήνας στην οποία συμμετείχαν με απόφαση οι ΣΕΠΕ Α’ Σύλλογος Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης και η Ε’ ΕΛΜΕ, ενώ από την Β’ και Γ’ ΕΛΜΕ συμμετείχαν ως παρατηρητές.

Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός και η οργάνωση της δράσης των εκπαιδευτικών σωματείων της Α’ Διεύθυνσης ενάντια στην αξιολόγηση και για τη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

Όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα, οι μαζικές και μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις  μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ανέδειξαν ακόμα εντονότερα τη σημασία του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών αγαθών ανάμεσά τους της παιδείας, της υγείας των μεταφορών, ενάντια στη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια με βάση το κέρδος, την αγορά, τον ανταγωνισμό.

Μαζικά οι εκπαιδευτικοί των σχολείων υπερασπιζόμενες/οι το δημόσιο σχολείο, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών, έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της αξιολόγησης, της κατηγοριοποίησης, της διάλυσης, του ανταγωνισμού των σχολικών μονάδων, ενάντια στον εκβιασμό και την ομηρία των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα που διεξάγεται σε όλη την εκπαίδευση από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, όπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμες/οι, νεοδιόριστες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες, υπογράφουν Απεργία Αποχή και καθημερινά μπλοκάρουν τις επισκέψεις των αξιολογητών στα σχολεία.

Η σύσκεψη των σωματείων αποφάσισε κινητοποίηση στην Δνση Εκπ/σης Α’ Αθήνας από κοινού με τα σωματεία της Α/θμιας και της Β/θμιας την Τετάρτη 29/3 στις 2μμ με βασικό αίτημα την μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των νεοδιόριστων ΤΩΡΑ! Καλούμε όλα τα μέλη του ΠΥΣΠΕ να βρίσκονται στην διεύθυνση την ημέρα εκείνη, αφού οφείλουν να ακούσουν τις θέσεις και τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και να συνεδριάσουν εκείνη την στιγμή και να μονιμοποιήσουν όλους τους νεοδιόριστους!

Σημειώνουμε δε, ότι είναι πλέον σαφές και από τις ενημερώσεις του ΓΓ του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, πως μέσω της αξιολόγησης δεν πρόκειται να υπογραφεί καμία διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης φέτος, καθώς θα εκκρεμούν δύο ακόμα στάδια της αξιολόγησης  (Α2 και Β) που περιλαμβάνουν την αξιολογική έκθεση από τους νέους διευθυντ(ρι)ες και μία ακόμη αξιολογική έκθεση από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης.

Τα σωματεία στην εκπαίδευση δίνουμε τη μάχη για τη μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των νεοδιόριστων χωρίς άλλη καθυστέρηση. Πολύ μεγάλες ευθύνες έχουν τα υπηρεσιακά συμβούλια που αρνούνται τις μονιμοποιήσεις (ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας) ή τις ακύρωσαν (ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας).

Τα καλούμε να συνεδριάσουν και να προχωρήσουν άμεσα στις μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων. Καλούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Τα σωματεία αποφάσισαν επίσης την οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο 1ο ΠΕΚΕΣ με τους συμβούλους-αξιολογητές μόλις αυτοί/ες οριστούν, αλλά και την εκκίνηση του συντονισμού τους για το μπλοκάρισμα των εξετάσεων PISA για ακόμα μια χρονιά (εκδήλωση, πανό στα σχολεία, ενημέρωση των γονέων, κλπ).

Την ίδια στιγμή συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση:

Υπογράφουμε την απεργία αποχή της ΔΟΕ/ΟΛΜΕ/ΠΟΣΕΕΠΕΑ στο σχολείο μας

Συμμετέχουμε στην επιτροπή αγώνα του κάθε σωματείου

Συμμετέχουμε μαζικά στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις για να μπλοκάρουμε την πρώτη εμφάνιση αξιολογητή σε σχολείο ή νηπιαγωγείο της περιοχής μας

Ενημερώνουμε το σωματείο και την επιτροπή αγώνα για τις ανάγκες στήριξης όμορων σχολείων και την Αθμιας και της Βθμιας.

Διευρύνουμε την δύναμη πυρός και μπλοκάρουμε την ατομική αξιολόγηση σε κάθε δημοτικό, νηπιαγωγείο, γυμνάσιο και λύκειο. Κανένας μόνος καμία μόνη! Δημιουργούμε δίχτυ επικοινωνίας και σε ενδεχόμενη απόπειρα των αξιολογητών να επισκεφθούν τα σχολεία μας βρισκόμαστε εκεί μαζί με τον ΣΔ, το σωματείο, την επιτροπή αγώνα, αλληλέγγυοι/ες σε κάθε εκπαιδευτικό της Α Αθήνας είτε της Αθμιας είτε της Βθμιας και όπου αλλού χρειαστεί! Κανένας μόνος καμία μόνη!

H οργή μας έχει ξεχειλίσει! Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση στην Δ/νση Α’ Αθήνας (Χίου 16-18) την Τετάρτη 29/3 στις 2μμ

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3