sxoleio
«Το ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία ασχολείται με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει βαθύτερο στόχο να προπαγανδίσει τα “ιδανικά” και τις “αξίες” των αμερικανικών συμφερόντων στα μυαλά των νέων παιδιών»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει ότι η ημερίδα που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, είναι απαράδεκτη.

Την χαρακτηρίζει ως πρόκληση, και καταγγέλλει τα όσα γίνονται στην Αμερική, καθώς και το γεγονός ότι δεν μπορεί η Αμερικάνικη Πρεσβεία να ασχολείται με τα σχολεία και τους μαθητές, χωρίς να θέλει να προπαγανδίσει τα συμφέροντά της.

Τέλος απαιτεί να «αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και κάθε εκπρόσωπός της».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Η ημερίδα που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με θέμα “covid-19 και μαθητές: Πνευματική Υγεία, Αποκοινωνικοποίηση και Άγχος” αποτελεί πρόκληση.

Είναι πρόκληση γιατί το κράτος των ΗΠΑ ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας έχει να επιδείξει εκατομμύρια νεκρούς από την πανδημία – covid-19, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός συστήματος υγείας. Όσον αφορά στο ζήτημα των επιπτώσεων της πανδημίας στην εκπαίδευση έχει αρνητικό ρεκόρ στην ανεξέλεγκτη ενδοσχολική βία, με αποκορύφωμα όλες τις μαζικές δολοφονίες μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει να πωλούνται μαζικά τα όπλα!

Είναι πρόκληση γιατί το 40% των ενήλικων Αμερικανών είναι αναλφάβητοι ή οριακά εγγράμματοι ενώ γνωρίζουμε για τις υποβαθμισμένες εγκαταλελειμμένες φτωχογειτονιές, γκέτο, όπου το προδιαγεγραμμένο μέλλον των μαθητών είναι το περιθώριο. Μπορεί το ΑΕΠ των ΗΠΑ να παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως, αλλά το 25% των αμερικανικού λαού φυτοζωεί κάτω από το όριο της φτώχιας!

Είναι πρόκληση γιατί δεν μπορεί να εκπροσωπείται  μια χώρα που ευθύνεται για δεκάδες πολέμους παγκοσμίως με θύματα χιλιάδες παιδιά, που είτε χάνουν τη ζωή τους, είτε αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες, στερούμενα στοιχειωδών όρων της ζωής, αλλά και μένοντας εκτός εκπαίδευσης για καιρό!

Το ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία ασχολείται με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει βαθύτερο στόχο να προπαγανδίσει τα “ιδανικά” και τις “αξίες” των αμερικανικών συμφερόντων στα μυαλά των νέων παιδιών. Εμείς δεν πιστεύουμε στο «αμερικάνικο όνειρο». Πόσο μάλλον τη στιγμή που στη γειτονιά μας συγκρούονται αμερικάνικα, ευρωπαϊκά, ρώσικα κλπ συμφέροντα και αυτή η σύγκρουση παίρνει χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης με τον κίνδυνο να γενικευτεί ανεξέλεγκτα.

Το συγκεκριμένο θέμα που θίγει η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Όλη αυτή την περίοδο όμως, αποδείχτηκε η γύμνια του κράτους και στη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας στα σχολεία. Στα μορφωτικά κενά, στις επιπτώσεις στην ψυχολογία, στην επικοινωνία των παιδιών.

Απέναντι σε αυτή την αρνητική κατάσταση δεν αρκεί μια απλή καταγραφή του προβλήματος, στο οποίο συμφωνούν άπαντες. Απαιτείται άμεσα και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, συνολική επιστημονική μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η πρόσληψη εκπαιδευτικών και η στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό  όλων των ειδικοτήτων.

Έχουμε τονίσει πως η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας είναι καταρχήν ένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Αποδεικνύεται ότι το ξέφρενο “κυνήγι” στόχων και προγραμμάτων, οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους που αφορούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Σήμερα είναι η Αμερικανική Πρεσβεία, αύριο θα είναι συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που στόχο θα έχουν να καλλιεργούν το προφίλ τους και να προωθούν τα συμφέροντά τους, που θα αναπαράγουν ανορθολογικές αποπροσανατολιστικές θεωρίες κλπ.

Με βάση τα παραπάνω:

Απαιτούμε να αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και κάθε εκπρόσωπός της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρυστιανού
Ρήξη στον Σύλλογο Τεμπών: Το ΔΣ ζήτησε την παραίτηση της Μαρία Καρυστιανού
Αιτία η πρωτοβουλία για ίδρυση νέου κόμματος – Κλιμακώνεται η εσωτερική σύγκρουση στον Σύλλογο Τεμπών, με φόντο τη λήξη της θητείας της τον Μάρτιο
Ρήξη στον Σύλλογο Τεμπών: Το ΔΣ ζήτησε την παραίτηση της Μαρία Καρυστιανού
Golden Globe Awards
Ξεμπρόστιασμα Τραμπ στις Χρυσές Σφαίρες: «Έχουμε πρόβλημα γιατί βασιζόμαστε στην ηθική ενός καταδικασμένου βιαστή και παιδόφιλου»
Πολιτικός σεισμός στις Χρυσές Σφαίρες - «Η Αμερική έχει πρόβλημα με την “ηθική” του Τραμπ»
Ξεμπρόστιασμα Τραμπ στις Χρυσές Σφαίρες: «Έχουμε πρόβλημα γιατί βασιζόμαστε στην ηθική ενός καταδικασμένου βιαστή και παιδόφιλου»
ερτ
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
Στο δελτίο ειδήσεων του ERT News προβλήθηκαν εικόνες από επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά από συναυλία του ΛΕΞ, ως στιγμιότυπα καταστολής διαδηλώσεων...
Θεσσαλονίκη… Τεχεράνη α λα ΕΡΤ: Επεισόδια από συναυλία του ΛΕΞ «βαφτίστηκαν» ταραχές στο Ιράν
grokai
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ
Βρετανία και ΕΕ μιλούν για «αποτρόπαιο και παράνομο περιεχόμενο» – Έρευνες, μπλοκαρίσματα και πολιτική θύελλα γύρω από το chatbot του X
Σκάνδαλο Grok: «Γυμνές» deepfake εικόνες της Κέιτ Μίντλετον και ανηλίκων από την ΑΙ του Έλον Μασκ