sxoleio
«Το ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία ασχολείται με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει βαθύτερο στόχο να προπαγανδίσει τα “ιδανικά” και τις “αξίες” των αμερικανικών συμφερόντων στα μυαλά των νέων παιδιών»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει ότι η ημερίδα που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, είναι απαράδεκτη.

Την χαρακτηρίζει ως πρόκληση, και καταγγέλλει τα όσα γίνονται στην Αμερική, καθώς και το γεγονός ότι δεν μπορεί η Αμερικάνικη Πρεσβεία να ασχολείται με τα σχολεία και τους μαθητές, χωρίς να θέλει να προπαγανδίσει τα συμφέροντά της.

Τέλος απαιτεί να «αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και κάθε εκπρόσωπός της».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Η ημερίδα που διοργανώνει η Δ.Δ.Ε. και το 4ο ΓΕΛ μαζί με την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με θέμα “covid-19 και μαθητές: Πνευματική Υγεία, Αποκοινωνικοποίηση και Άγχος” αποτελεί πρόκληση.

Είναι πρόκληση γιατί το κράτος των ΗΠΑ ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίας έχει να επιδείξει εκατομμύρια νεκρούς από την πανδημία – covid-19, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτός συστήματος υγείας. Όσον αφορά στο ζήτημα των επιπτώσεων της πανδημίας στην εκπαίδευση έχει αρνητικό ρεκόρ στην ανεξέλεγκτη ενδοσχολική βία, με αποκορύφωμα όλες τις μαζικές δολοφονίες μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς η αμερικανική νομοθεσία επιτρέπει να πωλούνται μαζικά τα όπλα!

Είναι πρόκληση γιατί το 40% των ενήλικων Αμερικανών είναι αναλφάβητοι ή οριακά εγγράμματοι ενώ γνωρίζουμε για τις υποβαθμισμένες εγκαταλελειμμένες φτωχογειτονιές, γκέτο, όπου το προδιαγεγραμμένο μέλλον των μαθητών είναι το περιθώριο. Μπορεί το ΑΕΠ των ΗΠΑ να παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως, αλλά το 25% των αμερικανικού λαού φυτοζωεί κάτω από το όριο της φτώχιας!

Είναι πρόκληση γιατί δεν μπορεί να εκπροσωπείται  μια χώρα που ευθύνεται για δεκάδες πολέμους παγκοσμίως με θύματα χιλιάδες παιδιά, που είτε χάνουν τη ζωή τους, είτε αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες, στερούμενα στοιχειωδών όρων της ζωής, αλλά και μένοντας εκτός εκπαίδευσης για καιρό!

Το ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία ασχολείται με τα σχολεία στην Ελλάδα, έχει βαθύτερο στόχο να προπαγανδίσει τα “ιδανικά” και τις “αξίες” των αμερικανικών συμφερόντων στα μυαλά των νέων παιδιών. Εμείς δεν πιστεύουμε στο «αμερικάνικο όνειρο». Πόσο μάλλον τη στιγμή που στη γειτονιά μας συγκρούονται αμερικάνικα, ευρωπαϊκά, ρώσικα κλπ συμφέροντα και αυτή η σύγκρουση παίρνει χαρακτηριστικά πολεμικής σύρραξης με τον κίνδυνο να γενικευτεί ανεξέλεγκτα.

Το συγκεκριμένο θέμα που θίγει η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Όλη αυτή την περίοδο όμως, αποδείχτηκε η γύμνια του κράτους και στη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας στα σχολεία. Στα μορφωτικά κενά, στις επιπτώσεις στην ψυχολογία, στην επικοινωνία των παιδιών.

Απέναντι σε αυτή την αρνητική κατάσταση δεν αρκεί μια απλή καταγραφή του προβλήματος, στο οποίο συμφωνούν άπαντες. Απαιτείται άμεσα και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, συνολική επιστημονική μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ταυτόχρονα είναι αναγκαία η πρόσληψη εκπαιδευτικών και η στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό  όλων των ειδικοτήτων.

Έχουμε τονίσει πως η αξιολόγηση και η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας είναι καταρχήν ένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων. Αποδεικνύεται ότι το ξέφρενο “κυνήγι” στόχων και προγραμμάτων, οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους που αφορούν το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Σήμερα είναι η Αμερικανική Πρεσβεία, αύριο θα είναι συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, που στόχο θα έχουν να καλλιεργούν το προφίλ τους και να προωθούν τα συμφέροντά τους, που θα αναπαράγουν ανορθολογικές αποπροσανατολιστικές θεωρίες κλπ.

Με βάση τα παραπάνω:

Απαιτούμε να αποκλειστεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και κάθε εκπρόσωπός της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
Οι γιατροί στο ΚΑΤ πήραν την απόφαση για ακρωτηριασμό και των δύο ποδιών, από το μέρος του γονάτου και κάτω, για να μην επεκταθεί η επιπλοκή
Πάτρα: Ακρωτηρίασαν τα πόδια της 20χρονης φοιτήτριας που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα
Παιδικοί σταθμοί
Νηπιαγωγός κατηγορεί τους γονείς των μαθητών της για το ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία
«Είναι κατά τη γνώμη μου καταστροφικό. Αν δεν κέρδισες ένα βραβείο, δεν το κέρδισες. Και δεν το κέρδισες επειδή έχασες»
Νηπιαγωγός κατηγορεί τους γονείς των μαθητών της για το ότι τα παιδιά δεν μπορούν να διαχειριστούν την αποτυχία