Φροντιστήρια: Επιστολή σωματείων προς ΟΙΕΛΕ για να διαπραγματευτεί συλλογική σύμβαση
Τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά, που αναφέρονται σε εργαζόμενους σε φροντιστήρια, υιοθετούν την άποψη πως είναι επιτακτική η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για αυτές τις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης

Κοινή επιστολή απέστειλαν τα πρωτοβάθμια σωματεία προς την ΟΙΕΛΕ για συλλογική σύμβαση στα φροντιστήρια, καλώντας την άμεσα να προβεί σε διαπραγματεύσεις με την Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος), για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο.

Η ανακοίνωση

Την Παρασκευή 24/02/2023 ως Δ. Σ. του «Βύρωνα» στείλαμε στην Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε ετοιμάσει, καλώντας την άμεσα να προβεί σε διαπραγματεύσεις με την Ο.Ε.Φ.Ε. (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος), για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στον κλάδο.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά, που αναφερόμαστε σε εργαζόμενους σε φροντιστήρια, υιοθετούμε την άποψη πως είναι επιτακτική η υπογραφή συλλογικής σύμβασης για αυτές τις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης. Οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης έχουμε φτάσει στα όριά μας από την καθημερινή πίεση και ένταση της δουλειάς μας. Δεν έχουμε άλλο οικονομικό περιθώριο, ειδικά τώρα που το κόστος ζωής έχει πάρει κατακόρυφες αυξήσεις. Απαιτούμε εδώ και τώρα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να υπηρετεί τις ανάγκες μας!

Καταστήσαμε σαφές ότι, παρά τις αλλεπάλληλες κρούσεις του σωματείου μας στον ΣΕΦΑ, έχουμε εισπράξει μια άτεγκτη, εχθρική στάση, που έφτασε στα όρια της καταστολής, όταν στις 6 Οκτώβρη, επιδιώξαμε να καταθέσουμε στη διοίκηση του Σ.Ε.Φ.Α (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής) το σχέδιο σύμβασης εργασίας, τα μέλη της διοίκησης του εργοδοτικού συλλόγου ήταν άφαντα και αντ’ αυτών αστυνομικές δυνάμεις παρεμπόδισαν τους εκλεγμένους συνδικαλιστές του «ΒΥΡΩΝΑ» να εισέλθουν στην είσοδο. Έκτοτε, με απόφαση του ΔΣ τους παραπέμπουν τον διάλογο στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα.

Κατόπιν τούτων, αναδείξαμε την τεράστια ευθύνη που φέρει η Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., απέναντι σε όλους τους εργαζομένους που εκπροσωπεί, να καλέσει άμεσα σε διαπραγματεύσεις την Ο.Ε.Φ.Ε. και να ασκήσει πιέσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το έγγραφο αίτημα το συνυπέγραψαν, εκτός από τον «Βύρωνα», τα ακόλουθα σωματεία:

  • ΣΕΦΙΕ Θεσσαλονίκης.
  • Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Χανίων.
  • ΣΙΕΛ Θεσσαλίας.
  • Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζατζάκη».
  • ΣΙΕΛ Θράκης.
  • Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Ιωαννίνων «Ρόζα Ιμβριώτη».
  • ΣΙΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

Σύντομα θα προχωρήσουμε και σε πανελλαδική σύσκεψη για τον συντονισμό της δράσης μας σε αυτή την κατεύθυνση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να χάσετε λίπος από την κοιλιά: Μια γρήγορη και αποτελεσματική δίαιτα και προπαντός υγιεινή

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα