Αξιολόγηση – Εκπαιδευτικοί Ηρακλείου: «Ναι» στη διοργάνωση Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου
Alexandros Michailidis / SOOC
«Να καταργηθεί όλο το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση» λένε οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου - 24ωρη απεργία στα μέσα του Φλεβάρη

Τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση δίνουν οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι αποφάσισαν στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου να ακολουθήσουν την εισήγηση της ΟΛΜΕ που προτείνει στο πρόγραμμα δράσης 24ωρη απεργία στα μέσα του Φλεβάρη.

Οι εκπαιδευτικοί καταδικάζουν την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στις θεμελιώδεις λαϊκές.  εργασιακές, μορφωτικές,  κοινωνικο-ασφαλιστικές, οικονομικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις και δικαιώματα, επίθεση που  επιτάσσουν οι αντιδραστικές συνθήκες του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού της ΕΕ, οι αποφάσεις του Ο.Ο.Σ.Α και των όλων  μηχανισμών του κεφαλαίου.

Επίσης, διεκδικούν την κατάργηση όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου για την αξιολόγηση, την κατάργηση  της Τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ και λένε «ΟΧΙ» στο «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» της επίτασης των μορφωτικών ανισοτήτων.

Στη συνέχεια, ζητούν να μην εφαρμοστεί ο αντισυνδικαλιστικός νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ και λένε «όχι» στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Τέλος, ψήφισαν ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης απεργίας, νέο γύρο Γ.Σ και κλιμάκωση του αγώνα, την κοινή Σύσκεψη  των φορέων του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος στις 20 Φλεβάρη στο 3ο ΓΕΛ και τον συντονισμό με τις άλλες ΕΛΜΕ της Κρήτης και διοργάνωση  Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ

Η Γ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ(2/2 ΣΤΟ 3ο ΓΕΛ)

Η Γ.Σ ΠΗΡΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ:

ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ   ΤΗΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ

ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

Την Πέμπτη(2/2) πραγματοποιήθηκε μια μαζική Γ.Σ της ΕΛΜΕ Ηρακλείου  στο αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ, μέσα σε συνθήκες  αγωνιστικής ετοιμότητας, ενότητας, ομοψυχίας και συλλογικότητας.

Η Γ.Σ της ΕΛΜΕ -που ήταν η μαζικότερη των τελευταίων χρόνων- συσπείρωσε τους συναδέλφους στον αγώνα τους ενάντια στο αντιδραστικό μέτρο της Αξιολόγησης-Κατηγοριοποίησης-Ιδιωτικοποίησης, ενάντια στην  αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας,  της ακρίβειας,  της αδιοριστίας και  της επίτασης των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση.

Στη Γ.Σ αναπτύχθηκε σοβαρός και εποικοδομητικός διάλογος  μεταξύ των παρατάξεων και των συναδέλφων. Καταγράφηκε  ο προβληματισμός και η ανησυχία του συνόλου της βάσης του κλάδου   για την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ ενάντια στις θεμελιώδεις εργασιακές, μορφωτικές, οικονομικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις και  τα δικαιώματα, ενώ συγχρόνως αποτυπώθηκε η ομοθυμία στην αντίθεση και την  καταδίκη όλων των αντιλαϊκών μέτρων  που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, αλλά και οι προηγούμενες.

Συγχρόνως, τόσο  μέσω των  τοποθετήσεων των εκπροσώπων των παρατάξεων και  γενικώς των συναδέλφων, όσο και μέσω των ψηφοφοριών-με τις οποίες ολοκληρώθηκε η λειτουργία της Γ.Σ- αναδείχτηκε  ο συλλογικός παλμός της ενωτικής και ανυποχώρητης αντίστασης στην αντιδραστική πολιτική που επαναφέρει τον επιθεωρητισμό, κατηγοριοποιεί  τα σχολεία και  τους εκπαιδευτικούς,   εδραιώνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αίρει τη μονιμότητα, καταργεί την οργανική θέση και επιβάλλει συνθήκες παιδαγωγικής ανελευθερίας και ασφυκτικού συνειδησιακού ελέγχου στους εκπαιδευτικούς, οδηγεί στο μορφωτικό περιθώριο τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέπει τους μισθούς σε επιδόματα, εμπορευματοποιεί την υγεία και γενικώς εξαθλιώνει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Καθοριστικό ρόλο για τη μαζική προσέλευση των συναδέλφων στη ΓΣ, αλλά και για τη διασφάλιση του αναγκαίου συλλογικού  κλίματος του γόνιμου προβληματισμού  διαδραμάτισαν οι ενημερωτικές συναντήσεις του Δ.Σ της ΕΛΜΕ με ομάδες όμορων σχολείων, καθώς και η ανάδειξη της αναγκαιότητας της συλλογικής πάλης, μέσω των αποφάσεων του Δ.Σ που προηγήθηκαν.

Πρωταρχικό αίτημα της ΓΣ αναδείχτηκε η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Η Γ.Σ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία:

την εισήγηση της ΟΛΜΕ που προτείνει  στο πρόγραμμα δράσης 24ωρη απεργία στα μέσα του Φλεβάρη, αλλά και πολλές μορφές συλλογικής πάλης (συντονισμός και συσκέψεις μαζικών φορέων, συλλαλητήρια, συνεντεύξεις κλπ).

τις   εξής προσθήκες  στο πλαίσιο της εισήγησης της ΟΛΜΕ, οι οποίες αποτελούν απόφαση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και θα κατατεθούν από την πρόεδρο στη Γ.Σ των προέδρων(11/2):

Καταδικάζουμε την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στις θεμελιώδεις λαϊκές.  εργασιακές, μορφωτικές,  κοινωνικο-ασφαλιστικές, οικονομικές και συνδικαλιστικές κατακτήσεις και δικαιώματα, επίθεση που  επιτάσσουν οι αντιδραστικές συνθήκες του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού της ΕΕ, οι αποφάσεις του Ο.Ο.Σ.Α και των όλων  μηχανισμών του κεφαλαίου

Η  αντιλαϊκή πολιτική  της  κυβέρνησης της ΝΔ  συνεχίζει και επιτείνει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και όλων των κομμάτων του ευρω-μονόδρομου  που στοχεύουν την επιβολή του μοντέλου του Αποκεντρωμένου-Κατηγοριοποιημένου-Ιδιωτικοποιημένου σχολείου της επίτασης των ταξικών φραγμών, της ελαστικής απασχόλησης και των ισοπέδωσης των θεμελιωδών κατακτήσεων του λαϊκού κινήματος. Η επιλογή της  προώθησης «της ατομικής αξιολόγησης» είναι τμήμα της ενιαίας στρατηγικής που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Στο 3ο μνημόνιο (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) μπήκε ρητά η δέσμευση για αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Διεκδικούμε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (σχολικής μονάδας,  εσωτερική, εξωτερική, ατομική)

Κατάργηση  της Τράπεζας θεμάτων, της ΕΒΕ-ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ» της επίτασης των μορφωτικών ανισοτήτων

Κάτω ο αντισυνδικαλιστικός νόμος ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-Καμία εφαρμογή. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι  ελευθερίες, είναι αδιαπράγματευτες.

Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Καμία συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο. Καμία εμπλοκή  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς . Έξω η Ελλάδα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Να κλείσουν όλες οι  βάσεις του θανάτου. Ειρήνη-φιλία-διεθνιστική συνεργασία μεταξύ των λαών.

Επισημαίνουμε ότι ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφίστηκαν οι εξής  προσθήκες στο πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ:

Κήρυξη 48ωρης απεργίας, νέος γύρο Γ.Σ και κλιμάκωση του αγώνα

Κοινή Σύσκεψη  των φορέων του γονεϊκού και μαθητικού κινήματος στις 20 Φλεβάρη στο 3ο ΓΕΛ

Συντονισμός με τις άλλες ΕΛΜΕ της Κρήτης και διοργάνωση  Παγκρήτιου Συλλαλητηρίου.

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4