ΕΛΜΕ Πειραιά: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ - Πότε και πού θα διεξαχθούν
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά προχωρά στην προκήρυξη αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν στις 19/12 και η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 16/12 14:00 στο Σχολικό Συγκρότημα Τζαβέλα (θυμίζουμε ότι με απόφαση του ΥΠΑΙΘ δεν χορηγείτε πλέον άδεια για την πραγματοποίηση τακτικών Γενικών Συνελεύσεων).

Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν:

1) Στο σχολικό συγκρότημα Τζαβέλλα (2ο ΓΕΛ Πειραιά) από τις 8:00-20:00 για τους συναδέλφους των σχολείων Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος

2) Στο ΕΠΑΛ Σαλαμίνας 11:30-17:30 για τους συναδέλφους των σχολείων της Σαλαμίνας

3) Στο Γυμνάσιο Κυθήρων 12:30-15:00 για τους συναδέλφους των σχολείων στα Κύθηρα

4) Στο Γυμνάσιο Πόρου 11:30-15:30 για τους συναδέλφους των σχολείων Πόρου-Γαλατά-Μεθάνων

5) Στο ΕΠΑΛ Αίγινας 11:00-16:00 για τους συναδέλφους των σχολείων Αίγινας και Αγκιστρίου

Για την Ύδρα και τις Σπέτσες, το Δ.Σ. καταβάλλει προσπάθεια να βρεθεί και εκεί δικαστικός αντιπρόσωπος.

Δυνατότητα ψηφοφορίας σε διαφορετική κάλπη δεν υπάρχει, παρά μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. συνάδελφος σε άδεια) και μόνο κατόπιν συνεννόησης και έγκρισης των εφορευτικών επιτροπών (τοπικής, κεντρικής).

Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη ή τροποποίηση, θα υπάρχει νέα ενημέρωση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε:

α) σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας (Μόνιμοι, Αναπληρωτές ΑΠΩ και ΑΜΩ, Ενισχυτική Διδασκαλία).

β) υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, που εδρεύουν στον Πειραιά (ΔΙΔΕ)

γ) Αποσπασμένοι σε Πανεπιστήμια, Εθνική Βιβλιοθήκη, ΣΔΕ και Γενικά Αρχεία του Κράτους με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

δ) Ομοσπονδιακοί προπονητές με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

ε) Αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία με οργανική θέση σε σχολείο του Πειραιά

στ) Όσοι έχουν διατεθεί σε ΙΕΚ (εξαιρούνται όσοι κατέχουν θέση Διευθυντή-Υποδιευθυντή) και

ζ) Όσοι έχουν διατεθεί στην Α/θμια (με την προϋπόθεση να μην έχουν λάβει μέρος στις αρχαιρεσίες του αντίστοιχου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης).

ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν αποσπαστεί σε άλλο ΠΥΣΔΕ εκτός Πειραιά ή σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εκτός Πειραιά (ΔΔΕ, ΠΔΕ), με εξαίρεση την Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας (με την προϋπόθεση να κατέχουν οργανική σε σχολείο του Πειραιά).

Το ποσό της συνδρομής ορίζεται για όλους στα 20 ευρώ (15 ευρώ παρακρατά η ΟΛΜΕ με απόφαση του τελευταίου συνεδρίου, 5 ευρώ η ΕΛΜΕ Πειραιά). Εξαιρούνται οι συνάδελφοι αναπληρωτές ΑΜΩ και στην Ενισχυτική Διδασκαλία, που θα πρέπει να καταβάλλουν 15 ευρώ (μόνο το μέρος της συνδρομής δηλαδή που θα αποδοθεί στην ΟΛΜΕ).

Για την συμμετοχή στις αρχαιρεσίες είναι απαραίτητη η καταβολή της συνδρομής (οικονομική τακτοποίηση στην ΕΛΜΕ) και η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου που να βεβαιώνει την ταυτότητα.

Η διαδικασία θα γίνει ως εξής:

Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση θα εκλεγούν τοπικές εφορευτικές επιτροπές, όπου θα αναλάβουν τη διαδικασία, όπου στηθεί κάλπη, εκτός Πειραιά. Αφού ολοκληρωθεί η ψηφοφορία και γίνει η διαλογή, θα σταλούν με email τα αποτελέσματα (θα σταλεί έντυπο από την ΕΛΜΕ), με υπογραφή και σφραγίδα του δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά και υπογραφές της εφορευτικής επιτροπής. Προσοχή: τα αποτελέσματα θα πρέπει να σταλούν αυστηρά στις 20:00! Μέχρι τότε, οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές θα πρέπει να διαφυλάξουν με υπευθυνότητα το αδιάβλητο και το κύρος της διαδικασίας. Στον Πειραιά θα εκλεγεί η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, που θα αναλάβει τόσο την εκλογική διαδικασία στον Πειραιά (ψηφοφορία-διαλογή), όσο και την παραλαβή των αποτελεσμάτων από τις τοπικές εφορευτικές επιτροπές.

Παρακαλούμε για την αποστολή προτάσεων για την συγκρότηση των τοπικών εφορευτικών επιτροπών (δεν μπορούν να πάρουν μέρος υποψήφιοι). Προτείνεται να αποτελούνται από 3 μέλη (χωρίς το/τη δικαστικό) σε Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Κύθηρα και 5 μέλη (χωρίς το/τη δικαστικό) στην Σαλαμίνα.

Η εγγραφή των συναδέλφων/συναδελφισσών στην ΕΛΜΕ μπορεί να γίνει ως εξής:

α) Κατά τις περιοδείες των μελών του Δ.Σ. στα σχολεία

β) Έξω από το χώρο των αρχαιρεσιών, με ευθύνη της κεντρικής (για τον εκλογικό τμήμα στη Τζαβέλλα) και της τοπικής εφορευτικής επιτροπής για τα νησιά (θα σταλούν μπλοκάκια). Την επόμενη ημέρα των αρχαιρεσιών, η τοπική εφορευτική επιτροπή ταχυδρομεί πίσω τα μπλοκάκια και καταθέτει το αντίστοιχο ποσό στο λογαριασμό που θα υποδείξει η ΕΛΜΕ.

Το Δ.Σ. θα μεριμνήσει για την αποστολή των ψηφοδελτίων και του λοιπού απαιτούμενου υλικού (όπως μπλοκ εγγραφής, έντυπο συλλογής αποτελεσμάτων κ.α.) στις τοπικές εφορευτικές επιτροπές.

Επειδή είναι η πρώτη φορά που θα υπάρξουν κάλπες κι εκτός Πειραιά, εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στις τοπικές εφορευτικές επιτροπές. Επίσης, σημειώνουμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων ή για λόγους ανωτέρας βίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΣΤΉΡΙΞΗ
Παράλληλη στήριξη: Νέα εφαρμογή στο gov.gr για να δρομολογηθούν εγκαίρως οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ
Απαιτείται να καταχωριστούν ανά περίπτωση, όλοι/ες οι μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας της οποίας προΐσταται ο/η Προϊστάμενος-η, Δ/ντής-ντρια, για...
Παράλληλη στήριξη: Νέα εφαρμογή στο gov.gr για να δρομολογηθούν εγκαίρως οι αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΑΕ
kalph_2.jpg
Παρεμβάσεις: Σημεία και τέρατα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Λάρισας για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ
Μετά από μόλις 5 λεπτά ανακοινώθηκε αλλαγή των αποτελεσμάτων σε ένα εκλογικό τμήμα και προέκυψε διαφορετικό αποτέλεσμα που με χειρουργική ακρίβεια...
Παρεμβάσεις: Σημεία και τέρατα στις εκλογές του ΣΕΠΕ Λάρισας για ανάδειξη αντιπροσώπων στη ΔΟΕ