ekpaideutikoi kinitopoiisi
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Κινητοποιήσεις γονέων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων την Παρασκευή για τα κενά στα σχολεία ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Kινητοποίηση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων διοργανώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, με αφορμή τα κενά στα σχολεία, τα οποία παραμένουν ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 8.30π.μ, με την Ένωση να τονίζει ότι «δε θα ανεχτούμε άλλο να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, επειδή οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν εμάς και τα παιδιά μας σαν κόστος και δεν παρέχουν ούτε τα αυτονόητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων:

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία! 

Τα κενά στα σχολεία, ένα μήνα μετά το άνοιγμα, παραμένουν, με θύμα τη μόρφωση των παιδιών μας!

Όλοι και όλες μαζικά στην κινητοποίηση την Παρασκευή 8.30π.μ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων!

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η υπουργός  Παιδείας, όταν ρωτήθηκε για τα κενά στα σχολεία απάντησε: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου τα γνωστοποιήσετε εάν έχετε τέτοια στοιχεία»(!). Μια τέτοια δήλωση προκαλεί και τον πιο καλοπροαίρετο γονιό, εκπαιδευτικό ή μαθητή!

Αν ψάχνει τα κενά η κ. Κεραμέως, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να ρωτήσει τις υπηρεσίες του υπουργείου και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης. Θα βρει χιλιάδες!

Μόνο στα Χανιά στην πρωτοβάθμια, εκτός από τα δεκάδες κενά γενικής παιδείας, τα κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης ξεπερνούν τα 100, αν υπολογίσουμε ότι ακόμα και όσοι έχουν τοποθετηθεί στην πλειοψηφία τους μοιράζονται σε 2 παιδιά. Και όλα αυτά τη στιγμή που από την αρχή της χρονιάς έχουν προχωρήσει δεκάδες συγχωνεύσεις-υποβαθμίσεις σχολείων. Στη δευτεροβάθμια, σήμερα, χάνονται κάθε βδομάδα πάνω από 1000 διδακτικές ώρες, από τις οποίες οι 598 αφορούν επίσης στην ειδική αγωγή.

Στην ίδια συνέντευξη η υπουργός αποθέωσε το νέο ωράριο των ολοήμερων στα δημοτικά, ομολογώντας πως το ζητούμενο του εγχειρήματος ήταν να μπορούν οι γονείς να δουλεύουν περισσότερες ώρες!   

Την ίδια στιγμή που η κ. Κεραμέως κάνει τέτοιες προκλητικές δηλώσεις, η Ένωση Γονέων δέχεται καταγγελίες από γονείς που ο οικογενειακός τους προγραμματισμός έχει πάει περίπατο, εξαιτίας της υποστελέχωσης και της αδυναμίας να καλυφθούν κενά στα ολοήμερα, με αποτέλεσμα να παρατάνε τη δουλειά τους ή να προσπαθούν να βρουν άλλες λύσεις, μιας και τα παιδιά τους αναγκαστικά σχολάνε στις 13.15! 

Σύλλογος γονέων μάλιστα μας κατήγγειλε πως όταν απευθύνθηκε στην διεύθυνση ΠΕ για τη μη λειτουργία του ολοήμερου για άλλες 15 μέρες, η απάντηση που πήρε ήταν να μην εξοργίζονται γιατί δεν είναι οι μόνοι. Ότι υπάρχουν άλλα 20 σχολεία στον νομό με το ίδιο πρόβλημα και πως η διεύθυνση δεν μπορεί να κάνει κάτι, αφού δεν έχει προσωπικό. 

Φτάνει πια με την κοροϊδία!

Στα δύο χρόνια πανδημίας και υπολειτουργίας των σχολείων βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουμε τα παιδιά μας στα «τηλεμαθήματα». Πέρυσι βάλαμε ξανά το χέρι στην τσέπη για να καλυφθούν τα τεράστια μορφωτικά κενά που δημιούργησε η εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας. Χρόνια τώρα πληρώνουμε πολύ ακριβά την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση της παιδείας.

Δε θα ανεχτούμε άλλο να θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, επειδή οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν εμάς και τα παιδιά μας σαν κόστος και δεν παρέχουν ούτε τα αυτονόητα!

Ως εδώ! Δε θα κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
-    Να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
-    Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό στη διάθεση, για να καλύπτονται κενά από άδεις, ασθένειες κλπ.
-    Να επιστρέψει ο υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου.
-    Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, για να καλυφθούν τα τεράστια μορφωτικά κενά.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους συλλόγους γονέων σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, την Παρασκευή 8.30π.μ. στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Χανίων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα