kakokairia_kriti
Image Online | ΙΝΤΙΜΕ
Την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων που οδήγησαν στις μεγάλες καταστροφές, με έναν νεκρό και μία αγνοούμενη, στην Κρήτη καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου

Την έλλειψη στοιχειωδών αντιπλημμυρικών έργων καταγγέλλει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, με έναν νεκρό και μία αγνοούμενη, στην Κρήτη.

Μεταξύ άλλων τονίζεται: «Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αυτήν την αντιδραστική πολιτική της πλήρους απαξίωσης των θεμελιωδών όρων προστασίας του λαού. Εκφράζει τα θερμό συλλυπητήρια της στις οικογένειες των νεκρών και την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλα τα θύματα. Καλεί τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση, μαζική αντίσταση και συλλογική πάλη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του στην ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ: ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

•    ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΏΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ
•    ΕΚΦΡΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ
•    ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

Ένας νεκρός, μια αγνοούμενη γυναίκα και βιβλικές καταστροφές είναι το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η Κρήτη από την ολιγόλεπτη έντονη βροχόπτωση το Σάββατο 15 Οκτώβρη.

Ειδικότερα, αρκούσαν μόνο δεκαπέντε λεπτά(!) καταρρακτώδους βροχής, για να μετατραπεί όλη η παράκτια περιοχή από το Ηράκλειο μέχρι το τουριστικό θέρετρο της Αγίας Πελαγίας στα δυτικά και το αντίστοιχο της Χερσονήσου στα ανατολικά σε βομβαρδισμένο τοπίο. Στάθηκε αρκετή η βροχόπτωση ενός τετάρτου της ώρας, για να οδηγηθεί στο θάνατο ένας άνδρας, να παραμένει ακόμη αγνοούμενη μια γυναίκα, να πλημμυρίσουν σπίτια μέχρι και του 1οu ορόφου, να παρασυρθούν πολλά αυτοκίνητα και…να ενταφιαστούν στη θάλασσα, να καταστραφούν περιουσίες, οικοσκευές και συνολικά οι μόχθοι μιας ζωής.

Οι κατολισθήσεις στο Βόρειο Οδικό Άξονα (Β.Ο.Α,Κ) που συνεχώς τάχα αναβαθμίζεται, από θαύμα δεν προκάλεσαν το θάνατο διερχόμενων οδηγών, ενώ η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου επιβεβαίωσε ξανά την εγκληματική κρατική αδιαφορία για τη λήψη των πιο βασικών αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των πολιτών.

Ακόμη πιο καταστροφική από την άποψη των υλικών ζημιών αποδείχτηκε η βροχή στη Σητεία, όπου γίνεται λόγος για «ολική καταστροφή» οικημάτων, καταστημάτων και σπιτιών που αφέθηκαν στη  δίνη της πλημμύρας, χωρίς τη στοιχειώδη μέριμνα των αρμόδιων αρχών

Η κυβέρνηση της ΝΔ , αλλά και η πλειονότητα των παραγόντων της Τ. Αυτοδιοίκησης προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, επικαλούμενες την…φονική πλημμύρα. Όμως φονικός δεν είναι ο καιρός και τα όποια έντονα φαινόμενα. Φονικό είναι το περίφημο «επιτελικό κράτος» που εγκαταλείπει το λαό στην καταστροφική λαίλαπα των όποιων καιρικών συνθηκών, χωρίς να λαμβάνει τη στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης των κατοίκων.

Τα ρυάκια που δεν έχουν καθαριστεί, η έλλειψη μέτρων απορροής των όμβριων υδάτων του Βόρειου Οδικού Άξονα στη θάλασσα, αλλά και αντιμετώπισης των κατολισθήσεών του -οι οποίες παραμένουν σταθερή απειλή παρά τις όποιες παρεμβάσεις-οι κακοτεχνίες που μετατρέπουν τους κεντρικούς δρόμους σε λίμνες κλπ είναι μόνο η μερική όψη του προβλήματος που έχει βαθιές ρίζες στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) που στο όνομα της καπιταλιστικής  ανάπτυξης- η οποία  είναι η κύρια αιτία και της οικολογικής καταστροφής- αλλά και  στη βάση της   υπερδιόγκωσης των κερδών  της ολιγαρχίας, καταδικάζουν στο θάνατο, την οικονομική καταστροφή και τη δυστυχία τα λαϊκά στρώματα.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αυτήν την αντιδραστική πολιτική της πλήρους απαξίωσης των θεμελιωδών όρων προστασίας του λαού. Εκφράζει τα θερμό συλλυπητήρια της στις οικογένειες των νεκρών και την αμέριστη συμπαράστασή της σε όλα τα θύματα. Καλεί τα λαϊκά στρώματα σε επαγρύπνηση, μαζική αντίσταση και συλλογική πάλη για την κατοχύρωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του στην ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση.

Διεκδικούμε:

  • Να υποστηριχθούν  με όλους τους δυνατούς τρόπους οι οικογένειες των θυμάτων
  • Να αποζημιωθούν ΑΜΕΣΑ όλοι οι πληγέντες για το σύνολο της οικονομικής καταστροφής που έχουν υποστεί
  • Να ληφθούν τώρα  όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τις πλημμύρες, τους σεισμούς και όλα τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βραδινή δίαιτα: Έξι φαγητά για να χάσετε άμεσα βάρος

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.jpg
Το 1ο Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Αυτισμού και Ειδικής Αγωγής από ΑΕΙ
Σας παρουσιάζουμε τα πρώτα Πιστοποιητικά από το Παν.Πατρών που μοριοδοτούν εκπαιδευτικούς για διορισμούς και προσλήψεις
Το 1ο Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Αυτισμού και Ειδικής Αγωγής από ΑΕΙ