ηλεκτρονικές εκλογές
Σε καθολική αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές καλεί ο Σύλλογος ΠΕ «η Αθηνά»

Σε καθολική αποχή από την «παρωδία» των ηλεκτρονικών εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια καλεί ο Σύλλογος ΠΕ «η Αθηνά».

«Καλούμε τους συναδέλφους και παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους και όλες να μη δεχθούν τη συμμετοχή τους σε εφορευτικές επιτροπές και δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών ούτε τα αποτελέσματά τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΚΑΛΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ Υ.Σ. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, συνεχίζοντας με περισσή αδιαλλαξία την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική, επαναπροωθούν και ορίζουν για το Σάββατο 7 Νοέμβρη την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ).

Θυμίζουμε ότι το 2020 με το εμβληματικό 95% της πανελλαδικής αποχής τους, οι εκπαιδευτικοί έδωσαν συντριπτική απάντηση και υποχρέωσαν σε βαριά ήττα την κα Κεραμέως, που με πρόσχημα την πανδημία ήθελε να χτυπήσει το εκπαιδευτικό κίνημα και τις συλλογικές του διαδικασίες, να δικαιολογήσει την προαποφασισμένη ουσιαστική κατάργηση των αιρετών, την εγκατάσταση των δοτών και των πρόθυμων να υπηρετήσουν την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, στην πιο μαύρη περίοδο στην ιστορία της εκπαίδευσης από τη μεταπολίτευση.

Αποδείχθηκε καθαρά αυτό που λέγαμε: Η εμμονή της κυβέρνησης το 2020 στις ηλεκτρονικές εκλογές δεν αφορούσε την πανδημία. Ήταν ενταγμένη στο συνολικό της σχέδιο για χτύπημα της συλλογικής δράσης, της λειτουργίας και της οργάνωσης των σωματείων και των συνδικάτων, ώστε να εμποδιστεί κάθε δυνατότητα αντίστασης απέναντι στην πολιτική της. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών ήταν το προοίμιο, η αιχμή του δόρατος για την επίθεση που επιφύλαξε στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο έχουν απαγορευτεί οι εργατικοί-κοινωνικοί αγώνες, οι συναθροίσεις και έχουν βγει στην παρανομία όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις και των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-ισσες, η κυβέρνηση Θέλει να αφοπλίσει τα σωματεία μας στερώντας τους το οξυγόνο της συμμετοχής και του διαλόγου, θέλει την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους. Θέλει να παρέμβει στην εκλογή εκπροσώπων, ώστε αυτοί να είναι "του χεριού της", ηλεκτρονικό προϊόν των διοικητικών μηχανισμών και των πελατειακών σχέσεων,  χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Θέλει την απομόνωση των εργαζομένων, ώστε να είναι ο καθένας μόνος του πίσω από έναν υπολογιστή, θέλει την υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης και επαφής, με κύριο στόχο να εμποδίσει την οργάνωση των αγώνων που γεννά η σκληρή πολιτική της.

Συνάδελφοι-ισσες, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος, δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Στις μέρες μας που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία που μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής τους και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών αλλά  και ο ψηφοφόρος μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας, παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας! Εκλεγέντες σε μια τέτοια παρωδία, είναι πιο δοτοί κι από τους δοτούς!

Η κυβέρνηση ετοιμάζει ξανά εκλογές-παρωδία. Δεν τις νομιμοποιούμε! Καλούμε τους συναδέλφους σε καθολική αποχή! Καλούμε τη ΔΟΕ και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία να καταγγείλουν τις διαδικασίες αυτές και να καλέσουν ξανά τον κλάδο σε καθολική αποχή, ώστε αυτές  να μη νομιμοποιηθούν, να μην αποτελέσουν το δούρειο ίππο για την πλήρη υπονόμευση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση και του συνδικαλιστικού κινήματος. Mε βάση την παραπάνω απόφαση του Συλλόγου, καλούνται  όλες οι παρατάξεις  να μη συμμετέχουν, να μην καταθέσουν υποψηφίους και ψηφοδέλτια, να μην μπουν στον πειρασμό μιας διάτρητης και αντιδεοντολογικής "εκλογής", που ασεβεί απέναντι στο 95% των συναδέλφων και που στην Α΄Διεύθυνση Αθήνας έφτασε στο 99%.

Καλούμε τους συναδέλφους και παρέχουμε συνδικαλιστική κάλυψη σε όλους και όλες να μη δεχθούν τη συμμετοχή τους σε εφορευτικές επιτροπές και δηλώνουμε ότι δεν θα νομιμοποιηθούν από το Σύλλογό μας οι εκλογικές καταστάσεις των ηλεκτρονικών εκλογών ούτε τα αποτελέσματά τους. 

Να αφήσουμε έτσι το δρόμο ανοιχτό στον αγώνα για την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών και την εκλογή αιρετών, που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων, θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν σε  αυτούς, τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ΓΣ και θα εκλέγονται με διαφάνεια, διάλογο και αντίλογο στις συλλογικές διαδικασίες. 

Να ακυρώσουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στην πράξη!

Να αποτρέψουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό κίνημα! 

"Εκλογές δια ζώσης" και στα Υ.Σ και στα Σωματεία και στην Ομοσπονδία! Για να έχουμε σωματεία, συνδικάτο και αιρετούς!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μάτια
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το να ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους βοηθάει στη λίπανση, το καθάρισμα και την ενυδάτωση των ματιών
Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας; Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες
Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)