Χατζηθεοδώρου
Ο εκπαιδευτικός και δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Χατζηθεοδώρου από την Ξάνθη διώκεται με ΕΔΕ από το υπουργείο Παιδείας, μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής

Τη στήριξή του στον εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Χατζηθεοδώρου από την Ξάνθη δηλώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας, με αφορμή την ΕΔΕ που διατάχθηκε σε βάρος του από το υπουργείο Παιδείας, μετά από μήνυση της δημοτικής αρχής.

«Ενώ η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά, καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας. Καταδικάζουμε την τακτική του Υπουργείου να υποβάλλει σε πρόσθετες πειθαρχικές διαδικασίες εκπαιδευτικούς και να τους αποτρέπει να δραστηριοποιούνται στο δημόσιο βίο», τονίζει ο Σύλλογος.

Υπενθυμίζεται ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση στήριξης σε εκπαιδευτικό, μέλος του Συλλόγου Δασκάλων Ξάνθης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας εκφράζει τη στήριξή του στον εκπαιδευτικό Γιώργο Χατζηθεοδώρου από την Ξάνθη για την πειθαρχική διερεύνηση, ΕΔΕ, σε βάρος του από το Υπουργείο Παιδείας.

Ο συνάδελφός, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, δέχτηκε μήνυση από «αντίπαλη παράταξη του» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Ενώ η υπόθεση εκκρεμεί δικαστικά, καλείται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας.

Καταδικάζουμε την τακτική του Υπουργείου να υποβάλλει σε πρόσθετες πειθαρχικές διαδικασίες εκπαιδευτικούς και να τους αποτρέπει να δραστηριοποιούνται στο δημόσιο βίο.

Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει άμεσα την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του Γιώργου Χατζηθεοδώρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιτροπη
Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου με παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη
Το alfavita.gr στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία που πραγματοποιείται υπό την προεδρία του Πρύτανη του...
Ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Εθνικού Διαλόγου με παρουσία της Σοφίας Ζαχαράκη
καισιαριανη
Δήμαρχος Καισαριανής: «Τα ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200 δεν πωλούνται»
Παρέμβαση για την απόκτηση των ιστορικών φωτογραφιών από την εκτέλεση στο Σκοπευτήριο την Πρωτομαγιά του 1944
Δήμαρχος Καισαριανής: «Τα ντοκουμέντα της εκτέλεσης των 200 δεν πωλούνται»