Δημοτικό σχολείο στα Μελίσσια: Λειτουργεί με αναπληρώτρια διευθύντρια
«Απόλυτη ευθύνη του ΥΠΑΙΘ ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης»

Χωρίς δεύτερο υποδιευθυντή λειτουργεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, το οποίο στεγάζει περισσότερους από 300 μαθητές, όπως καταγγέλλει σε επιστολή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος αναφέρει ότι συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου τον Ιούνιο του 2022 και έκτοτε το Δημοτικό λειτουργεί με αναπληρώτρια Δ/ντρια την αρχαιότερη σε έτη υπηρεσίας συνάδελφο του σχολείου και με υποδιευθύντρια την αμέσως επόμενη σε έτη υπηρεσίας, τις οποίες όρισε η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας, καθώς εκκρεμούν οι επικείμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν κατανοούν «τους λόγους για τους οποίους οι χηρεύουσες θέσεις Διευθυντών/Διευθυντριών δεν εξαγγέλλονται για προσωρινή κάλυψη με βάση τον νόμο 1566/1985 εωσότου να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης αλλά εξαναγκάζονται να εκτελούν χρέη Διευθυντών/Διευθυντριών και Υποδιευθυντών/Υποδιευθυντριών συνάδελφοι οι οποίοι ουδέποτε είχαν τη φιλοδοξία ή την πρόθεση να καταλάβουν τέτοιες θέσεις».

Τέλος ζητούν να τοποθετηθεί άμεσα και δεύτερος υποδιευθυντής, αλλά και υπάλληλος διοικητικής στήριξης στο σχολείο.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας:

«Σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων».

Κύριε Διευθυντά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

όπως γνωρίζετε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, ύστερα από την συνταξιοδότηση του Δ/ντή του, τον Ιούνιο του 2022, λειτουργεί με αναπληρώτρια Δ/ντρια την αρχαιότερη σε έτη υπηρεσίας συνάδελφο του σχολείου και με υποδιευθύντρια την αμέσως επόμενη σε έτη υπηρεσίας, τις οποίες εσείς ορίσατε, μη υπάρχοντος πίνακα υποψηφίων Δ/ντών/Δ/ντριών εφόσον εκκρεμούν οι επικείμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι απόλυτη ευθύνη του ΥΠΑΙΘ ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης, οι οποίες κάθε χρόνο εξαγγέλλονται αλλά δεν γίνονται, δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι χηρεύουσες θέσεις Διευθυντών/Διευθυντριών δεν εξαγγέλλονται για προσωρινή κάλυψη με βάση τον νόμο 1566/1985 εωσότου να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης αλλά εξαναγκάζονται να εκτελούν χρέη Διευθυντών/Διευθυντριών και Υποδιευθυντών/Υποδιευθυντριών συνάδελφοι οι οποίοι ουδέποτε είχαν τη φιλοδοξία ή την πρόθεση να καταλάβουν τέτοιες θέσεις.

Επίσης δεν κατανοούμε για ποιους λόγους το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων έχοντας 300 και πλέον μαθητές δεν διαθέτει και δεύτερο υποδιευθυντή/υποδιευθύντρια με βάση το νόμο;

Στη βάση αυτή σας καλούμε να τοποθετήσετε άμεσα και δεύτερο υποδιευθυντή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων καθώς και υπάλληλο διοικητικής υποστήριξης μέχρι τις επικείμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης συμβάλλοντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παραλία Μπούκα
Ποια ελληνική παραλία είναι η δεύτερη με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο
«Είναι μία παραλία πλήρως οργανωμένη, είναι προσβάσιμη για όλους, συμπεριλαμβανομένου και των ΑμεΑ, έχει σημεία αναψυχής, έχει τέσσερα καταστήματα...
Ποια ελληνική παραλία είναι η δεύτερη με τα πιο γαλάζια νερά στον κόσμο
Ειρήνη Κουρούβανη
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οδηγός παρασύρει την Παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη
Ο 36χρονος συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος....
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οδηγός παρασύρει την Παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη