«Απόλυτη ευθύνη του ΥΠΑΙΘ ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης»

Χωρίς δεύτερο υποδιευθυντή λειτουργεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, το οποίο στεγάζει περισσότερους από 300 μαθητές, όπως καταγγέλλει σε επιστολή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος αναφέρει ότι συνταξιοδοτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου τον Ιούνιο του 2022 και έκτοτε το Δημοτικό λειτουργεί με αναπληρώτρια Δ/ντρια την αρχαιότερη σε έτη υπηρεσίας συνάδελφο του σχολείου και με υποδιευθύντρια την αμέσως επόμενη σε έτη υπηρεσίας, τις οποίες όρισε η Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας, καθώς εκκρεμούν οι επικείμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί δεν κατανοούν «τους λόγους για τους οποίους οι χηρεύουσες θέσεις Διευθυντών/Διευθυντριών δεν εξαγγέλλονται για προσωρινή κάλυψη με βάση τον νόμο 1566/1985 εωσότου να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης αλλά εξαναγκάζονται να εκτελούν χρέη Διευθυντών/Διευθυντριών και Υποδιευθυντών/Υποδιευθυντριών συνάδελφοι οι οποίοι ουδέποτε είχαν τη φιλοδοξία ή την πρόθεση να καταλάβουν τέτοιες θέσεις».

Τέλος ζητούν να τοποθετηθεί άμεσα και δεύτερος υποδιευθυντής, αλλά και υπάλληλος διοικητικής στήριξης στο σχολείο.

Η επιστολή των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου στη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας:

«Σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων».

Κύριε Διευθυντά της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

όπως γνωρίζετε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, ύστερα από την συνταξιοδότηση του Δ/ντή του, τον Ιούνιο του 2022, λειτουργεί με αναπληρώτρια Δ/ντρια την αρχαιότερη σε έτη υπηρεσίας συνάδελφο του σχολείου και με υποδιευθύντρια την αμέσως επόμενη σε έτη υπηρεσίας, τις οποίες εσείς ορίσατε, μη υπάρχοντος πίνακα υποψηφίων Δ/ντών/Δ/ντριών εφόσον εκκρεμούν οι επικείμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΥΠΑΙΘ.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι απόλυτη ευθύνη του ΥΠΑΙΘ ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης, οι οποίες κάθε χρόνο εξαγγέλλονται αλλά δεν γίνονται, δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι χηρεύουσες θέσεις Διευθυντών/Διευθυντριών δεν εξαγγέλλονται για προσωρινή κάλυψη με βάση τον νόμο 1566/1985 εωσότου να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης αλλά εξαναγκάζονται να εκτελούν χρέη Διευθυντών/Διευθυντριών και Υποδιευθυντών/Υποδιευθυντριών συνάδελφοι οι οποίοι ουδέποτε είχαν τη φιλοδοξία ή την πρόθεση να καταλάβουν τέτοιες θέσεις.

Επίσης δεν κατανοούμε για ποιους λόγους το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων έχοντας 300 και πλέον μαθητές δεν διαθέτει και δεύτερο υποδιευθυντή/υποδιευθύντρια με βάση το νόμο;

Στη βάση αυτή σας καλούμε να τοποθετήσετε άμεσα και δεύτερο υποδιευθυντή στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων καθώς και υπάλληλο διοικητικής υποστήριξης μέχρι τις επικείμενες κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης συμβάλλοντας έτσι στην εύρυθμη λειτουργία της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ