Επαναλειτουργούν σήμερα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ
«Ευθεία βολή από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ στη λειτουργία του Δημόσιου και δωρεάν Νηπιαγωγείου»

Αρκετά προνήπια αιτήθηκαν και πήραν μεταγραφή σε νηπιακά τμήματα των Δήμων, μετά τη χορήγηση επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ σε γονείς προνηπίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, με αποτέλεσμα να συμπτύσσονται τμήματα στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της περιοχής, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την ιδιαίτερη κατάπληξη και οργή τους, καθώς όπως υποστηρίζουν αποτελεί ευθεία βολή από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ στη λειτουργία του Δημόσιου και δωρεάν Νηπιαγωγείου αλλά και στην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά και μόνο από τα Δημόσιο Νηπιαγωγεία.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου:

«ΟΧΙ στην υπονόμευση της εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης – Αποκλειστικά και μόνο από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο η παροχή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης».

Πληροφορηθήκαμε από Νηπιαγωγούς – μέλη του σωματείου μας ότι ύστερα από τη χορήγηση επιδοτήσεων μέσω ΕΣΠΑ σε γονείς προνηπίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης αρκετά προνήπια αιτήθηκαν και πήραν μεταγραφή σε νηπιακά τμήματα των Δήμων με αποτέλεσμα να συμπτύσσονται τμήματα στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της περιοχής.

Το γεγονός αυτό, πέραν του ότι μας προξένησε ιδιαίτερη κατάπληξη και οργή, αποτελεί ευθεία βολή από την πλευρά της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘ στη λειτουργία του Δημόσιου και δωρεάν Νηπιαγωγείου αλλά και στην εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά και μόνο από τα Δημόσιο Νηπιαγωγεία, την οποία κατακτήσαμε και κόπους και αγώνες πολύχρονους του κλάδου των εκπαιδευτικών της Π. Ε. μόλις το 2018.

Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ να πάψουν να χορηγούν επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ σε γονείς προνηπίων σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού λαού, οι οποίοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να επιλέξουν τη φοίτηση των παιδιών τους στα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ νηπιακά τμήματα των Βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων, από τη στιγμή που αυτά είναι ήδη εγγεγραμμένα στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και δεν μένουν ακάλυπτα σε ό, τι αφορά τη φοίτησή τους στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ – ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

καμένοι κάδοι Ιπποκράτειο
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα επεισόδια για τον 16χρονο - «Θέλουμε δικαιοσύνη»
Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου φίλοι και συγγενείς του 16χρονου έχουν συγκεντρωθεί
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα επεισόδια για τον 16χρονο - «Θέλουμε δικαιοσύνη»