Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών: Συνελεύσεις ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ και απεργία τον Σεπτέμβριο
«Μετά το… πολύμορφο ξεπούλημα από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, είναι φανερό ότι μόνος δρόμος είναι το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ», σημειώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Σε συνελεύσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, καθώς και σε αγωνιστικό συντονισμό ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που θα διοργανώσει διαδηλώσεις και απεργία μέσα στον Σεπτέμβριο, καλούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

«Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που με τους πενιχρούς μισθούς μας και σε ένα κλίμα εργασιακής τρομοκρατίας/αξιολόγησης και μόνιμης αδιοριστίας καλούμαστε να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά του κόφτη για τους μαθητές μας, της εμπέδωσης ανθρωποφαγίας μεταξύ μας μέσω της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, της νομιμοποίησης του φιάσκου της τηλε-"εκπαίδευσης"», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών:

Έρχεται δραματικός χειμώνας, αν δεν παρέμβει με τους αγώνες του ο λαός

Δεν αποτελεί καμία ανακάλυψη. Αρκεί κανείς να δει τις προβλέψεις των συστημικών Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και να ενημερωθεί για τις επερχόμενες τιμές ρεύματος και καυσίμων, για να καταλάβει ότι έρχεται ο χειρότερος χειμώνας των τελευταίων δεκαετιών. Η επίθεση του συστήματος, πολλαπλασιασμένη από την -υπό την πίεση των φονιάδων αμερικάνων ιμπεριαλιστών- φρενίτιδα «κυρώσεων» ενάντια στον ρώσικο ιμπεριαλισμό, τις οποίες θα πληρώσει η ευρωπαϊκή φτωχολογιά, θα διαμορφώσουν μια κόλαση φτώχειας, παγωνιάς και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων. Ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία, με χιλιάδες θύματα του ουκρανικού και του ρώσικου λαού, αποτέλεσμα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μπορεί να έχει ενταχθεί σε μια «συνήθεια», αλλά ο κίνδυνος γενίκευσής του είναι ορατός.

Παράλληλα η συνολική επίθεση του συστήματος στα υπολείμματα των λαϊκών δικαιωμάτων εξελίσσεται μανιασμένη. Εργοστάσια κλείνουν, εργάτες απολύονται, ΜΑΤ δέρνουν σε όλη τη χώρα και από τις παρακολουθήσεις «δεν εξαιρείται κανένας»! Κάθε τρεις και λίγο, ένα νέος αντιλαϊκός αντεργατικός νόμος προστίθεται στη φαρέτρα του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού ενάντια στον εχθρό λαό και την εργατική τάξη. Τα ποικίλα voucher γίνεται ο μηχανισμός απάτης για να παρουσιάζονται τα ψίχουλα ως ανακούφιση.

Στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση  εφάρμοσε για δεύτερη χρονιά την σφαγή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και για πρώτη χρονιά την αθλιότητα της Τράπεζας Θεμάτων που απορρίπτει/αποθαρρύνει μαθητές και δημιουργεί καθημερινό τοξικό κλίμα στα σχολεία κάτω από την άρρωστη υστερία «να βγει η ύλη». 
Ταυτόχρονα (με την αποφασιστική συνδρομή των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ήττας και της υποταγής των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα σημεία που κέρδισε στη μάχη της αξιολόγησης και να τα διευρύνει: Να προωθήσει πιο πιεστικά/ελεγκτικά τις διαδικασίες «αυτοαξιολόγησης» και να θέσει τις βάσεις, προετοιμάζοντας και τον μηχανισμό, για την εφαρμογή της αξιολόγησης. Παρόλα αυτά, η αξιολόγηση παραμένει απονομιμοποιημένη στη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου.

Πού θα σταματήσει ο κατήφορος;

Θα λέγαμε «πουθενά» αν δεν τον σταματήσει κάποιος. Και αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τα μόνιμα θύματα της κατάστασης αυτής: τους εργαζόμενους με τους άθλιους μισθούς και τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, τους μισοεργαζόμενους/άνεργους που πνίγονται από τη φτώχεια και την ανασφάλεια, τη σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία που βλέπει τα δικαιώματά της στη δουλειά και τις σπουδές να συντρίβονται.

Θύματα και εμείς οι εκπαιδευτικοί, που με τους πενιχρούς μισθούς μας και σε ένα κλίμα εργασιακής τρομοκρατίας/αξιολόγησης και μόνιμης αδιοριστίας καλούμαστε να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά του κόφτη για τους μαθητές μας, της εμπέδωσης ανθρωποφαγίας μεταξύ μας μέσω της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, της νομιμοποίησης του φιάσκου της τηλε-«εκπαίδευσης». Θύματα και οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι αλλά και οι χιλιάδες αναπληρωτές που θα χρησιμοποιηθούν ως πειραματόζωα εφαρμογής των νέων αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων.

Οι προσπάθειες να συγκρατηθεί η λαϊκή αγανάκτηση από τους δρόμους και να εκφυλιστεί σε υποστήριξη αλλαγής της αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ από μια άλλη αντιλαϊκή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ πρέπει να πέσουν στο κενό.

ΟΛΜΕ-ΔΟΕ δεν θέλουν! Ο λόγος στους εργαζόμενους - να γίνουν μαζικές συνελεύσεις – να οργανωθούν αγώνες

Μετά το… πολύμορφο (σιωπή, ενιαία κείμενα, συνεδριακές συμφωνίες αποδοχής της αξιολόγησης) ξεπούλημα από ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, είναι φανερό ότι μόνος δρόμος είναι το ζωντάνεμα των πρωτοβάθμιων σωματείων ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ.

Είναι ανάγκη ζωής και μόνος δρόμος για να φρεναριστεί η βαρβαρότητα, να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να συντονίσουν διαδηλώσεις και απεργίες που θα παλεύουν για:

•    Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς –συντάξεις. Ανάκληση στις αυξήσεις των τιμών.

•    Ανατροπή όλων των ταξικών μέτρων στην εκπαίδευση –Να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων, ο Νόμος Πλαίσιο.

•    Ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Η αντίσταση συνεχίζεται – δεν συμμετέχουμε στις διαδικασίες – όχι στους μέντορες και τους ομίλους.

Συνελεύσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, αγωνιστικός συντονισμός ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που θα διοργανώσει διαδηλώσεις και απεργία μέσα στον Σεπτέμβρη.

Αλληλεγγύη στις εργατικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα