Εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης: Εργοδοσία και αστυνομία προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων
Alexandros Michailidis / SOOC
Άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και απόσυρση των κατηγοριών ζητούν οι εκπαιδευτικοί

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που έχει συνταχθεί με τις δίκαιες διεκδικήσεις των σωματείων και των εργαζομένων της εταιρείας «Μαλαματίνα» απαιτεί την άμεση ανάκληση των 15 απολύσεων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Καλεί όλα τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν την αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της Μαλαματίνας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Εργοδοσία και αστυνομία με κλίμα τρομοκρατίας και  συλλήψεις προσπαθούν να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στην εταιρία Μαλαματίνα

Άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και απόσυρση των κατηγοριών

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και την προσπάθεια στησίματος απεργοσπαστικού μηχανισμού, καθώς και το κλίμα τρομοκρατίας και τις συλλήψεις εκπροσώπων των εργαζομένων για να σπάσει η απεργία των εργαζομένων στην οινοποιία «Μαλαματίνα» που  προχώρησε για άλλη μια μέρα η διοίκηση της εταιρείας χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το πρωί της Τετάρτης 17/8 το σωματείο εργατοϋπαλλήλων στη Μαλαματίνα, συνεχίζοντας τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τέταρτη εβδομάδα, με τη συνδρομή εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων της πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Την ίδια μέρα από το πρωί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο έξω από το εργοστάσιο «Μαλαματίνα. Οι απεργοί με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους και ότι κανένας απεργοσπάστης δεν θα περάσει την πύλη του εργοστασίου.  Παρέμεναν ενωμένοι σε απεργιακό κλοιό και φτιάχνοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα περιφρούρησαν το εργοστάσιο χωρίς να προκληθεί η παραμικρή άσκηση βίας εκ μέρους τους και παρά το γεγονός ότι στελέχη της εργοδοσίας προκαλούσαν, προσπαθώντας να δημιουργήσουν επεισόδια. Ο διευθύνων σύμβουλος και στελέχη της επιχείρησης  μπροστά στην αποφασιστικότητα των απεργών δεν κατάφεραν να  σπάσουν τον κλοιό για να εισέλθουν απεργοσπάστες.

Παρόλα αυτά η αστυνομία με εντολή της εισαγγελέα προχώρησε αρχικά στη σύλληψη του προέδρου του σωματείου Γ. Φραγγίδη και στη συνέχεια του Γ. Νιβορλή, προέδρου της Ένωσης εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και μέλους του ΔΣ της ΓΣΕΕ με την κατηγορία της παράνομης βίας. Μάλιστα κατά τη δεύτερη σύλληψη εκπρόσωποι της αστυνομίας δήλωσαν ξεκάθαρα μπροστά στους εργαζόμενους πως υπάρχει εντολή για συλλήψεις. Παρά τις συλλήψεις, η απεργιακή περιφρούρηση κράτησε την εταιρία Μαλαματίνα κλειστή, με τους διευθυντές και τους απεργοσπάστες να υποχωρούν και πάλι ηττημένοι. Οι εργαζόμενοι απάντησαν επίσης με μήνυση εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου για άσκηση βίας με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η προσαγωγή του.

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης που έχει συνταχθεί με τις δίκαιες διεκδικήσεις των σωματείων και των εργαζομένων απαιτεί την άμεση ανάκληση των 15 απολύσεων, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων και την απόσυρση των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να καταδικάσουν την αστυνομοκρατία και τις συλλήψεις,  να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της Μαλαματίνας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε τρόπο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ - Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                                 Ειρήνη Σωπιάδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυγη
Παραίτηση Σπύρου Σουρμελίδη από την Αυγή μετά το επίμαχο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Παραίτηση του διευθυντή της «Αυγής» μετά από αντιδράσεις για πρωτοσέλιδο
Παραίτηση Σπύρου Σουρμελίδη από την Αυγή μετά το επίμαχο Κυριακάτικο πρωτοσέλιδο – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
πεσυε
Νέα ανοιχτή συνέντευξη τύπου από την ΠΕΣΥΕ για τα ζητήματα των Συμβούλων Εκπαίδευσης
Η πρόσκληση έρχεται μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΕΣΥΕ, ενώ η συνέντευξη θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις, τον...
Νέα ανοιχτή συνέντευξη τύπου από την ΠΕΣΥΕ για τα ζητήματα των Συμβούλων Εκπαίδευσης
Κώστας Καραμανλής
Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή: Να ακούμε τη φωνή των αγροτών και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους
Κώστας Καραμανλής: Η υπαίθρος σε κρίση και η ανάγκη στήριξης των αγροτών
Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή: Να ακούμε τη φωνή των αγροτών και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Ο πόνος ενός πατέρα που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά δικαιοσύνη
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»