sxoleia
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
«Χωρίς σχεδιασμό η επέκταση του ολοήμερου προγράμματος έως τις 17.30 - Διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών», σημειώνουν τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών

«Χωρίς σχεδιασμό η επέκταση του ολοήμερου προγράμματος έως τις 17.30», καταγγέλλουν τα Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών, τονίζοντας παράλληλα ότι διεκδικούν μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών.

«Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το ολοήμερο πρόγραμμα, το χρησιμοποιεί επικοινωνιακά για να δείξει πως δήθεν λαμβάνει μέτρα για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και τη βοήθεια προς στους εργαζόμενους γονείς», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η επέκταση του ωραρίου του ολοήμερου έως τις 17.30, σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση στο εθνικό θέμα της συρρίκνωσης του πληθυσμού της χώρας μας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το ολοήμερο πρόγραμμα αντιμετωπίστηκε, διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, ως δευτερεύουσας σημασίας στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, φέρνοντας χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση: 

•  Οι χαμένες διδακτικές ώρες εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών, υποβάθμισαν τον  σοβαρό ρόλο του στον οικογενειακό προγραμματισμό και οδήγησαν τους γονείς να αναζητήσουν άλλες λύσεις  βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη.

•  Οι σημαντικές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, στο μεγαλύτερο μέρος των σχολικών μονάδων, αναγκάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές μας να παραμένουν στην ίδια αίθουσα για 9 διδακτικές ώρες, αλλά και να γευματίζουν στα θρανία τους που μετέπειτα θα κάνουν την προετοιμασία της Μελέτης των μαθημάτων και όχι σε αίθουσες που πληρούν τους όρους υγιεινής.

•  Η κατάργηση του υπεύθυνου Ολοήμερου εκπαιδευτικού και η εναλλαγή τους καθημερινά με τις ώρες που περισσεύουν σε μια σχολική μονάδα απαξίωσαν την οργάνωση και τη λειτουργία του.

Επιπρόσθετα, το περασμένο σχολικό έτος με την έξαρση της πανδημίας και την  πολιτική επιλογή της αντιμετώπισης της, μέσω  της ανοσίας της αγέλης, οι απουσίες των εκπαιδευτικών από το πρωινό υποχρεωτικό πρόγραμμα, καλύφθηκαν τις περισσότερες φορές με αναδιάταξη του ωρολογίου προγράμματος κλείνοντας για λίγες μέρες ολόκληρα τμήματα  του ολοήμερου . 

Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το ολοήμερο πρόγραμμα, το χρησιμοποιεί επικοινωνιακά για να δείξει πως δήθεν λαμβάνει μέτρα για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και τη βοήθεια προς στους εργαζόμενους γονείς! 

Η επέκταση του ωραρίου του ολοήμερου έως τις 17.30, σίγουρα δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση στο εθνικό θέμα της συρρίκνωσης του πληθυσμού της χώρας μας.

Το θέμα είναι σοβαρό και εθνικό και η αποκλειστικά επικοινωνιακή διαχείριση του από την κυβέρνηση δεν αποτελεί υπεύθυνη πολιτική πράξη ! 

Το υπουργείο Παιδείας στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε ήδη τις σχολικές μονάδες, που θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, χωρίς να έχει πλήρη εικόνα για τις ανάγκες και τον αριθμό των μαθητών που ενδεχομένως θα παραμείνουν έως τις 17:30.

Διεκδικούμε : 

•    Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών αποκλειστικά για το Ολοήμερο . 
•    Επαναφορά του υπεύθυνου εκπαιδευτικού στο Ολοήμερο .
•    Κτιριακές υποδομές που να πληρούν τους όρους υγιεινής αλλά και αξιοπρεπούς παραμονής των μαθητών στο Ολοήμερο πρόγραμμα .
•    Δωρεάν γεύμα για το σύνολο των μαθητών που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα. 
•    Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες .    

Αν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου παιδείας έχουν την πολιτική βούληση να θωρακίσουν το Ολοήμερο πρόγραμμα οφείλουν να εκπληρώσουν τις παραπάνω προϋποθέσεις και μετέπειτα να προχωρήσουν σε επέκταση του προγράμματος έως τις 17.30. 

Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο σχολείο αντάξιο των μαθητών και μαθητριών μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα