Η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση και τα εργασιακά ωράρια των γονιών δυσκολεύουν την ένταξη των παιδιών σε καλοκαιρινές δραστηριότητες

Την αγωνία τους εκφράζουν χιλιάδες γονείς στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς για τη συμμετοχή ή όχι των παιδιών τους σε πρωινές καλοκαιρινές δραστηριότητες αφού, οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζόμενων γονιών δεν συμβαδίζουν με αυτές των παιδιών και οι θέσεις στα summer camp των δήμων κάθε χρόνο δεν καλύπτουν όλες τις αιτήσεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, συνοδεύονται από πολύ «μεγάλο» αντίτιμο.

Επιπλέον, οι γονείς υποστηρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να ενταχθούν τα παιδιά τους σε απογευματινές πολιτιστικές - αθλητικές δραστηριότητες με συνδρομή λόγω των εργασιακών τους ωραρίων αλλά και της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης.

Για τους λόγους αυτούς, οι γονείς ζητούν να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, να εκπονηθούν αντίστοιχα προγράμματα για την χειμερινή περίοδο και να ληφθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς της Covid-19.

Η επιστολή των γονέων

Αναλυτικά, η επιστολή της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη:

Ως Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων της Αττικής όπου στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς έχουν το άγχος για την συμμετοχή ή όχι των παιδιών σε πρωινές καλοκαιρινές δραστηριότητες αφού, οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζόμενων γονιών δεν συμβαδίζουν με αυτές των παιδιών και οι θέσεις στα summer camp των δήμων κάθε χρόνο δεν καλύπτουν όλες τις αιτήσεις και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, συνοδεύονται από πολύ «μεγάλο» αντίτιμο.

Παράλληλα σας μεταφέρουμε την ακριβώς ίδια δυσκολία κατά την σχολική χρονιά, όπου πλέον για εμάς τους γονείς είναι πάρα πολύ δύσκολο, εξαιτίας των εργασιακών ωραρίων, αλλά και της μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης να ενταχθούν τα παιδιά μας σε απογευματινές πολιτιστικές - αθλητικές δραστηριότητες με συνδρομή.

Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

 Να λειτουργήσουν προγράμματα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στα σχολεία, με ενιαίο, επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες των παιδιών με δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μαθητές και με αποκλειστική ευθύνη των δήμων και του κράτους.

Να εκπονηθούν αντίστοιχα προγράμματα για την χειμερινή περίοδο, με τους ίδιους όρους που περιγράφουμε παραπάνω, χωρίς κόστος συμμετοχής, για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας για αθλητικές & πολιτιστικές δραστηριότητες.

Να ληφθούν κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής διασποράς της Covid – 19 με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ και παροχή μέτρων προσωπικής προστασίας (αντισηπτικών, απολυμαντικών κ.λπ.) για όσο διαρκεί η πανδημία.

Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, το παιχνίδι, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δικαίωμά μας, δικαίωμα όλων των οικογενειών!!!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
«Σε μια συγκυρία εφιαλτική για το δημόσιο σχολείο που η κυρίαρχη εκπαιδευτική πολιτική βασίζεται στη λογική της λιτότητας και των περικοπών σε άθλια...
Η αστυνομοκρατία στα σχολεία το … όραμα του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Πειραιά
Τρύφων Αλεξιάδης
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων
Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, για τον περιορισμό απόστασης στις μεταφορές των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων, από τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνα...
Αλεξιάδης: Κατάθεση αναφοράς για τις μεταφορές μαθητών Καλλιτεχνικών σχολείων