yppeth
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS
Αυθαίρετη, αναίτια, αιφνιδιαστική τροποποίηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ από τη Νίκη Κεραμέως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - «Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας»

Για αυθαίρετη, αναίτια, αιφνιδιαστική τροποποίηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας καταγγέλλει τη Νίκη Κεραμέως ο Σύλλογος Υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας προχώρησε στην κατάθεση τροπολογίας για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, με την οποία συστήνεται αυτοτελές τμήμα που αφορά «οργάνωση και λειτουργία των ΠΕΠΑΛ».

«Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Δεν μπορεί να μην ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι που θα απασχοληθούν και θα φέρουν την ευθύνη για ενέργειες για τις οποίες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, όχι επειδή δεν το θέλουν αλλά επειδή αιφνιδιαστικά τους ανατίθενται περισσότερα καθήκοντα χωρίς εκπαίδευση-ενημέρωση και χωρίς επιπλέον στελέχωση», σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Ύστερα από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου στις 14-7-2022 με θέμα την τροπολογία των εννέα άρθρων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, η οποία κατατέθηκε στις 13-7-2022 αιφνιδιαστικά στο σχέδιο Νόμου με τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα : Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», καταγγέλλουμε την Υπουργό για την αυθαίρετη, αναίτια, αιφνιδιαστική τροποποίηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘ, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει σχεδιασμός, προτάσεις και ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και του Συλλόγου. Δεν τήρησε την υπόσχεσή της στο ΔΣ του Συλλόγου ότι ο Οργανισμός θα συζητηθεί και θα υπάρξουν εκπρόσωποι του Συλλόγου σε όλη τη διαδικασία.

Στη σημερινή συνάντηση που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Βούτσινο μας ενημέρωσε ότι στο άρθρο 5, σημείο 35 της ανωτέρω τροπολογίας η περίπτωση α που αφορά «οργάνωση και λειτουργία των ΠΕΠΑΛ» αποσύρθηκε, συντάσσεται το σχετικό ΠΔ για σύσταση νέου Αυτοτελούς Τμήματος ενώ σε περίπτωση επιπλέον διεργασιών όπως επιλογή Εκπ/κών για κενές θέσεις ΠΕΠΑΛ θα διατεθούν 2 επιπλέον υπάλληλοι για να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα και ότι τα εκπαιδευτικά και μαθητικά θέματα παραμένουν στις υφιστάμενες υπηρεσίες δηλαδή στη Γενική Δ/νση Εκπ. Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η όποια διευθέτηση, προσωρινού χαρακτήρα, σε σχέση με τη διάθεση υπαλλήλων, προκειμένου να αναλάβουν διαδικασίες, όπως επιλογή Εκπ/κών για κενές θέσεις ΠΕΠΑΛ, δεν αναιρούν την πάγια υποχρέωση της Πολιτικής Ηγεσίας, να επισπεύσει τη δημιουργία της οργανικής μονάδας που θα αναλάβει αυτές τις διαδικασίες. Η σημερινή συζήτηση οφείλει να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ενώ δεν πρέπει να εκλαμβάνεται η αίσθηση καθήκοντος των συναδέλφων απέναντι στο έργο που επιτελούν, και το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ως «αγωνία» για «τυχόν επιπρόσθετο φόρτο εργασίας». Τέλος, παρόμοιες αιφνιδιαστικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της διοίκησης.

Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Δεν μπορεί να μην ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι που θα απασχοληθούν και θα φέρουν την ευθύνη για ενέργειες για τις οποίες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν, όχι επειδή δεν το θέλουν αλλά επειδή αιφνιδιαστικά τους ανατίθενται περισσότερα καθήκοντα χωρίς εκπαίδευση-ενημέρωση και χωρίς επιπλέον στελέχωση.

Επίσης, θα υπάρξουν δυσλειτουργίες και επικάλυψη αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που ήδη ασχολούνται με αυτές τις αρμοδιότητες και υπάρχουν διαδικασίες οι οποίες θα πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα προκειμένου να μην εκτεθεί το Υπουργείο στους γονείς, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.

Εμμένουμε στο αίτημα συνάντησης με την Υπουργό για την τροποποίηση του Οργανισμού. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εδώ διεκδικώντας δυναμικά την συνολική και όχι αποσπασματική τροποποίησή του καθώς και την στελέχωση όλων των οργανικών θέσεων και των θέσεων ευθύνης. Επισημαίνουμε ενδεικτικά ότι στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, ΔΒΜ κ Νεολαίας από τον Δεκέμβρη του 2020 δεν έχει πληρωθεί η θέση του Προϊσταμένου Γεν. Δ/νσης, αλλά ούτε και η θέση του Προϊσταμένου Δ/νσης Νεολαίας, η οποία είναι κενή από τον Ιανουάριο του 2022 και δεν γίνονται οι δέουσες αναπληρώσεις όπου απαιτείται.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

peripoliko.jpg
Αματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι
Ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του όπλο για να ακινητοποιήσει το όχημα
Αματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στο κεφάλι
Πάτερ Αντώνιος - Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Μήνυση από τον πατέρα Αντώνιο για την απομάκρυνσή του από τη δομή
Γιατί πήγαν οι δικηγόροι του στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου
Κιβωτός του Κόσμου: Μήνυση από τον πατέρα Αντώνιο για την απομάκρυνσή του από τη δομή