European School Radio
Ρεκόρ με 342 συμμετοχές φέτος στον Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022”

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω η Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” με τίτλο “Ταξιδεύοντας”, του μοναδικού μαθητικού μουσικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, που συνδιοργανώνεται για 8η χρονιά από το European School Radio, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠΑΙΘ, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του ΥΠΠΑΝ και το ΕΚΟΜΕ. Μετά από 2 χρόνια που η Βράβευση ήταν αποκλειστικά τηλεοπτική, έφτασε η στιγμή που ο Διαγωνισμός έριξε την αυλαία του με δια ζώσης Τελετή δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους/τις δημιουργούς και πρωταγωνιστές/τριες των μαθητικών έργων.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας , κ. Πρόδρομος Προδρόμου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπ/σης για την Αειφορία του Υ.ΠΑΙ.Θ., κ. Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα και εκ μέρους των συνδιοργανωτών η Λειτουργός Τμήματος Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, κ. Άννα Τσιάρτα και η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του European School Radio, κ. Ευτυχία Τούλιου.

img_2129.jpg

Οι παρουσιαστές της Τελετής, Ελένη Αθανασοπούλου και Κωνσταντινος Γκριμπαβιώτης, μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας στον Όμιλο «Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο» του 1ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Αθηνών - Γεννάδειου με τη στήριξη και καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Αθηνάς Κορούλη, και η Μυρτώ Γιαρένη, Φοιτήτρια και Μέλος του European School Radio, υποδέχτηκαν στη σκηνή τους συνδιοργανωτές και τους κριτές για να βραβεύσουν τα σχολεία.

img_2033.jpg

Τα μέλη των Επιτροπών του διαγωνισμού

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, η κ. Άννα Τσιάρτα και η κ. Μαριάννα Ιωάννου από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, η κ. Σοφία Παπαδημητρίου από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, ο κ. Στέλιος Κυμιωνής από το ΕΚΟΜΕ, η κ. Ευτυχία Τούλιου και ο κ. Νικόλαος Καμήλος από το European School Radio, μαζί με τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής κ. Τάσο Ιωαννίδη, Τραγουδοποιό, κ. Αθανασία-Υπατία Κοκκινάκη, Δημοσιογράφο, κ. Χρυσάνθη Ζεπάτου, Καθηγήτρια Μουσικής, κ. Γεωργία Μαρκέα,  Καθηγήτρια Μουσικής και Εταίρο European School Radio, κ. Frank Panx, Τραγουδιστή, κ. Κωνσταντίνο Διαμαντάρα, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και η κ. Όλγα Γιαννιάδη, Διευθύντρια Γραφείου Τύπου ΥΠΑΙΘ, άνοιξαν τους φακέλους με τα αποτελέσματα, ανακοίνωσαν την κατάταξη των βραβείων και συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς τους, δίνοντας στα βραβευμένα σχολεία τα δώρα που παρείχαν το European School Radio, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το ΕΚΟΜΕ.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία που απέστειλαν συνολικά 342 συμμετοχές φέτος στον Διαγωνισμό, και ειδικότερα στα 29 σχολεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για τις συμμετοχές τους, οι οποίες παρουσιάστηκαν ζωντανά στην Τελετή από τις μαθητικές ομάδες. Τα σχολεία της Ελλάδας (Αττική, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σέρρες, Κατερίνη, Κρήτη, Ρόδο, Σύρο) και της Κύπρου ανέβηκαν στη σκηνή, έπαιξαν μουσική και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους, απέδωσαν παραστατικά τα ραδιοφωνικά τους μηνύματα είτε παρουσίασαν οπτικοποιημένες τις συμμετοχές τους με βίντεο. Το πρόγραμμα πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με την επιμέλεια της κ. Γεωργίας Μαρκέα.

Τα βραβεία

Αναλυτικά, τα βραβεία που ανακοινώθηκαν παρουσιάστηκαν ως εξής.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ

Ραδιοφωνικού Μηνύματος, στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού για τη συμμετοχή με τίτλο “Το μικρό.. μικρό.. ταξίδι!”

Τραγουδιού, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας για τη συμμετοχή με τίτλο “Ταξιδεύοντας στον Χρόνο”

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 1ο Βραβείο στο Ειδικό Σχολείο “Ευαγγελισμός” Κύπρου για τη συμμετοχή “Αγάπησε, ζήσε, μη φοβηθείς, σε αυτό το ταξίδι της ζωής”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 2ο Βραβείο στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τρικάλων για τη συμμετοχή “Ταξιδεύοντας”
 • Τραγουδιού, 1ο Βραβείο στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ρόδου για τη συμμετοχή “HeartBit”
 • Τραγουδιού, 2ο Βραβείο στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρόδου για τη συμμετοχή “Το όνειρό μου…ένα Αερόστατο”

ΒΡΑΒΕΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 1ο Βραβείο στο Νηπιαγωγείο Όσσας για τη συμμετοχή “Με μια τόση δα βαλίτσα”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 2ο Βραβείο στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς Κύπρου για τη συμμετοχή “Το ταξίδι μιας κούκλας, Αμμόχωστος”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 3ο Βραβείο στο 1ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Κρήτης για τη συμμετοχή “Τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο”
 • Τραγουδιού, 1ο Βραβείο στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο “Παιδικόραμα” για τη συμμετοχή “Θα ονειρεύομαι και θα ελπίζω”
 • Τραγουδιού, 2ο Βραβείο στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού για τη συμμετοχή “Το ταξίδι της αγάπης”

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 1ο Βραβείο στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για τη συμμετοχή “Ταξίδι μέχρι του νου την άκρη”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 2ο Βραβείο στο Κολλέγιο Τέρρα Σάντα για τη συμμετοχή “Καλωσορίσατε στην πτήση μας”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 3ο Βραβείο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου για τη συμμετοχή “Ένα ταξίδι, μια αγκαλιά για του κόσμου τα παιδιά”
 • Τραγουδιού, 1o βραβείο στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού για τη συμμετοχή “Ο γυρισμός”
 • Τραγουδιού, 2ο βραβείο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής "Χέλμειο" για τη συμμετοχή “Ταξιδεύοντας… Τη ζωή ν΄ αγαπάς”
 • Τραγουδιού, 3ο βραβείο στο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού “Πασκάλ”  για τη συμμετοχή “Ταξίδι θα πει”

ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 1ο βραβείο στο 17ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Αθηνών για τη συμμετοχή “Φτάσαμε… Νέος Κόσμος!”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 2ο βραβείο στο 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών για τη συμμετοχή “Ξεκίνα σήμερα”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 3ο βραβείο στο 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης για τη συμμετοχή “Τι είναι για εσένα …..;”
 • Τραγουδιού, 1ο βραβείο στο 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας για τη συμμετοχή “Ταξίδια Ζωής (Travelling in Life)”
 • Τραγουδιού, 2ο βραβείο στο Ιδιωτικό Γυμνάσιο Μιχάλης Τελάκης "Μεθοδικό Εκπαιδευτήριο" για τη συμμετοχή “Το ταξίδι μου”
 • Τραγουδιού, 3ο βραβείο στο 2ο Γυμνάσιο Σύρου για τη συμμετοχή “The place where I belong”

ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΥΚΕΙΩΝ

 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 1ο βραβείο στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου για τη συμμετοχή “Το Ταξίδι της Ζωής”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 2ο βραβείο στο 4ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου για τη συμμετοχή “Ταξιδεύοντας”
 • Ραδιοφωνικού Μηνύματος, 3ο βραβείο στο 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής για τη συμμετοχή “Καραντίνα Airlines”
 • Τραγουδιού, 1ο βραβείο στο Γενικό Λύκειο Χορτιάτη για τη συμμετοχή “Sense of freedom”
 • Τραγουδιού, 2ο βραβείο στο Λύκειο Λατσιών Κύπρου για τη συμμετοχή “The Journey is Long”
 • Τραγουδιού, 3ο βραβείο στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου για τη συμμετοχή “Μ’ ανοιγμένα φτερά”

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δήμο Αιγάλεω, που παραχώρησε δωρεάν την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Ελληνικό Μολύβι” και υπήρξε αρωγός της προσπάθειάς να υλοποιηθεί αυτή η μεγάλη εκδήλωση και να φιλοξενηθούν σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η Τελετή μεταδόθηκε απευθείας διαδικτυακά μέσω του καναλιού του European School Radio στο Youtube:

Αναλυτικά τα αποτελέσματα με τις βαθμολογίες μπορείτε να δείτε στην εξής σελίδα: https://contest.europeanschoolradio.eu/contestresults22/

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την τελετή απόνομής.

Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία από τους διοργανωτές για τη διεξαγωγή του 9ου Διαγωνισμού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023”. Το ραντεβού με τις εκπαιδευτικές κοινότητες της Ελλάδας και της Κύπρου και άλλων χωρών ανανεώνεται για την επόμενη σχολική χρονιά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης