apth_mat_katastoli_astinomia_astynomia_foititeS
Η Α' ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 2 Ιούνη

Για πρωτοφανή αγριότητα των ΜΑΤ προς τους φοιτητές κάνει λόγο, μέσω ανακοίνωσής της, η Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στα φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους με σκοπό τη διευκόλυνση της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.

«Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, λειτουργώντας σε πλήρη ευθυγράμμιση, δεν διστάζουν να αξιοποιούν την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών με στόχο την όξυνση της καταστολής και την συκοφάντηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος που πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε συνολικά, το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους με σκοπό τη διευκόλυνση της εγκατάστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και τις  αντιδραστικές αλλαγές  στις σπουδές των φοιτητών.

Καταδικάζουμε την επίθεση πρωτοφανούς αγριότητας των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές που διαμαρτύρονταν, με την αναίτια χρήση κρότου-λάμψης και χημικών εν ώρα διεξαγωγής μαθημάτων έξω από τον χώρο της ΣΘΕ με αποτέλεσμα  τον σοβαρό τραυματισμό φοιτητή κατά την διάρκεια κινητοποίησης παρουσία ισχυρότατων δυνάμεων της αστυνομίας και της ασφάλειας. 

Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, λειτουργώντας σε πλήρη ευθυγράμμιση, δεν διστάζουν να αξιοποιούν την έντονη παρουσία ασφαλιτών που παρακολουθούν τις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών με στόχο την όξυνση της καταστολής και την συκοφάντηση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος που πάει χέρι - χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική.

Ξέρουν καλά ότι η ένταση της καταστολής, το χτύπημα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης των φοιτητών, η παρέμβαση στη λειτουργία των συλλόγων είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει το νέο χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία όπως αποτυπώνεται και στον νέο νόμο – πλαίσιο που παρουσιάστηκε από την υπουργό Παιδείας.
Είναι φανερό ότι έτσι φαντάζεται η κυβέρνηση το "σύγχρονο, ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο". Ανοιχτό στην καταστολή και την υποβάθμιση, κλειστό στη μόρφωση και τα εργασιακά δικαιώματα, στη φοιτητική μέριμνα, στις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων. Όσο κλιμακώνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική με την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, την επιχειρηματική λειτουργία τους, την απαξίωση των πτυχίων και την εξίσωσή τους με αυτά των κολλεγίων, τόσο θα οξύνεται και ο κρατικός αυταρχισμός για να φιμωθεί κάθε φωνή αντίστασης.

Η κυβέρνηση πήρε μια πρώτη απάντηση από το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα η οποία θα γίνει ακόμη πιο αποφασιστική εν όψει και του νέου αντιδραστικού νόμου-Πλαισίου που ετοιμάζει για τα Πανεπιστήμια. 

Οι φοιτητές ξεκαθάρισαν πως με την οργανωμένη πάλη τους θα εμποδίσουν τα σχέδια έντασης της καταστολής και διάλυσης των σπουδών τους και θα συνεχίσουν να διεκδικούν ένα Πανεπιστήμιο πραγματικό χώρο μόρφωσης και πολιτισμού και όχι όπως το οραματίζεται η κυβέρνηση, στο οποίο βασιλεύει η επιχειρηματική δράση και όπου οι ανάγκες των φοιτητών και του λαού μετατρέπονται σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Στηρίζουμε  τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων – Καθηγητών – Εργαζομένων του ΑΠΘ  και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στα φοιτητικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 2 Ιούνη, στις  1 μ.μ. και στις 7 μ.μ. στην Καμάρα  
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

μαθητές
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
Η διδασκαλία της νεαρής τότε ιστορικού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αποτέλεσε τη βασική αιτία της έκρηξης μιας ακόμη μεσοπολεμικής εκπαιδευτικής...
Όταν η διδασκαλία της Ιστορίας από γυναίκα θεωρούνταν σκάνδαλο!
emmanuela
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια
Πήραν τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, γιατί, όπως εξήγησε, ήταν κάτι το οποίο σε ανύποπτη χρονική στιγμή είχε ζητήσει και η ίδια. 
Ξεκίνησε η μεταμόσχευση της καρδιάς της αδικοχαμένης Έμμας σε νεαρή λήπτρια