eakk
Κάλεσμα για την αλλαγή των συσχετισμών στην ΟΛΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας (ΕΑΚΚ), μέσα από την ψήφο των εκπαιδευτικών - Τα αιτήματα

Κάλεσμα για την αλλαγή των συσχετισμών στην ΟΛΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας (ΕΑΚΚ), μέσα από την ψήφο των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τους αγώνες που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα σημειώνουν ότι: «αυτοί ήταν ιδιαίτερα διδακτικοί για όλους μας και κατέδειξαν την ανάγκη μιας μαχητικής και διεκδικητικής στάσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ανέδειξαν την ανάγκη ενός ανυποχώρητου και ασυμβίβαστου συνδικαλισμού, μακριά από εξαρτήσεις, χρωστούμενα γραμμάτια και λογικές των διαδρόμων».

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα που προτάσσει η ΕΑΚΚ Αρκαδίας είναι:

•    Αυτόματη Τιμαριθμική Αύξηση (ΑΤΑ) του μισθού.

•    Αυξήσεις τουλάχιστον 10% για να αναπληρωθούν οι φετινές απώλειες. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού!
•    Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

•    Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα βασικά είδη

•    Επιδότηση ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους. Δωρεάν σίτιση στις Λέσχες.

•    Διπλασιασμός οδοιπορικών για μετακινούμενους συναδέλφους

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΚΚ

«Εδώ και τρία περίπου χρόνια το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί δέχονται μια ανελέητη επίθεση, που έχει ως ξεκάθαρους στόχους την αλλαγή της φυσιογνωμίας της εκπαίδευσης αφ’ ενός και αφ’ ετέρου το γκρέμισμα των τελευταίων δικαιωμάτων και ελευθεριών του κλάδου μας.

Η επίθεση αυτή, συντονισμένη και καλά οργανωμένη, εκπορεύεται από την νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους πρόθυμους και καλοταϊσμένους από την ίδια συμμάχους της στα Μ.Μ.Ε. Κύρια χαρακτηριστικά της αντί – εκπαιδευτικής πολιτικής Μητσοτάκη είναι ο ακραίος αυταρχισμός και η ιδεοληπτική προσήλωση στον ταξικό χαρακτήρα της μόρφωσης και του σχολείου. Άλλωστε ο εμπνευστής αυτής της πολιτικής δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις του (ο νέος από το Περιστέρι προορίζεται μόνο για ψυκτικός!). Άνθρωποι που δεν πέρασαν ποτέ από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία την απέχθειά τους προς αυτό, όπως κάνουν απέναντι σε κάθε δημόσιο αγαθό. Εξίσωσαν τους τίτλους των πάσης φύσεως κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των φίλων και χορηγών τους. Υψώνουν συνεχώς νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των νέων με την Ε.Β.Ε. και τη διαβόητη Τράπεζα Θεμάτων. Κατηγοριοποιούν τα σχολεία και εισάγουν τους μαθητές από μικρή ηλικία σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο και στη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού ( Πρότυπα, Πειραματικά, εξετάσεις Pisa). 

Από την άλλη κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο, βάζουν τα ΜΑΤ στις σχολές, σέρνουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία και χτυπούν συνολικά τις δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικά στην κοινωνία. Εξάλλου δεν έχουν κρύψει την πρόθεσή τους να πάρουν τη ρεβάνς απέναντι στην υποτιθέμενη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και συνεχώς διαφημίζουν το ψευδεπίγραφο ιδεολόγημα της «αριστείας». Η «αριστεία» η δική τους και των γόνων τους θεωρείται, βέβαια, δεδομένη, ένα «ελέω θεού» προνόμιο των νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας. 

Απέναντι, λοιπόν, στις επιλογές των «αρίστων» ο κόσμος της εκπαίδευσης όρθωσε το ανάστημα του στη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και στις εκλογές  - παρωδία που οργάνωσε το ΥΠΑΙΘ για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι αγώνες αυτοί ήταν ιδιαίτερα διδακτικοί για όλους μας και κατέδειξαν την ανάγκη μιας μαχητικής και διεκδικητικής στάσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ανέδειξαν την ανάγκη ενός ανυποχώρητου και ασυμβίβαστου συνδικαλισμού, μακριά από εξαρτήσεις, χρωστούμενα γραμμάτια και λογικές των διαδρόμων. Ανέδειξαν, ωστόσο, και τις θλιβερές περιπτώσεις εκείνων που έσπευσαν να πάρουν μια θέση στα δοτά ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ προσφέροντας τις καλές τους υπηρεσίες στο κόμμα τους και την κυβέρνηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η αλλαγή που όλοι βλέπουμε πως είναι επιβεβλημένη στην ΟΛΜΕ δε θα έρθει από μόνη της. Υψώνουμε τείχος απέναντι στον αυταρχισμό Μητσοτάκη – Κεραμέως! Αλλάζουμε με την ψήφο μας τους συσχετισμούς στην ΟΛΜΕ!

Ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας! Θέλουμε:

•    Αυτόματη Τιμαριθμική Αύξηση (ΑΤΑ) του μισθού.

•    Αυξήσεις τουλάχιστον 10% για να αναπληρωθούν οι φετινές απώλειες. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού!

•    Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

•    Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα βασικά είδη. 

•    Επιδότηση ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους. Δωρεάν σίτιση στις Λέσχες.

•    Διπλασιασμός οδοιπορικών για μετακινούμενους συναδέλφους.

Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας σε ένα δημοκρατικό σχολείο! Δεν πάει άλλο!  Ή εμείς ή αυτοί!»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας