eakk
Κάλεσμα για την αλλαγή των συσχετισμών στην ΟΛΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας (ΕΑΚΚ), μέσα από την ψήφο των εκπαιδευτικών - Τα αιτήματα

Κάλεσμα για την αλλαγή των συσχετισμών στην ΟΛΜΕ απευθύνει με ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας (ΕΑΚΚ), μέσα από την ψήφο των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με τους αγώνες που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί όλο το προηγούμενο διάστημα σημειώνουν ότι: «αυτοί ήταν ιδιαίτερα διδακτικοί για όλους μας και κατέδειξαν την ανάγκη μιας μαχητικής και διεκδικητικής στάσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ανέδειξαν την ανάγκη ενός ανυποχώρητου και ασυμβίβαστου συνδικαλισμού, μακριά από εξαρτήσεις, χρωστούμενα γραμμάτια και λογικές των διαδρόμων».

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα που προτάσσει η ΕΑΚΚ Αρκαδίας είναι:

•    Αυτόματη Τιμαριθμική Αύξηση (ΑΤΑ) του μισθού.

•    Αυξήσεις τουλάχιστον 10% για να αναπληρωθούν οι φετινές απώλειες. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού!
•    Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

•    Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα βασικά είδη

•    Επιδότηση ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους. Δωρεάν σίτιση στις Λέσχες.

•    Διπλασιασμός οδοιπορικών για μετακινούμενους συναδέλφους

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΚΚ

«Εδώ και τρία περίπου χρόνια το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί δέχονται μια ανελέητη επίθεση, που έχει ως ξεκάθαρους στόχους την αλλαγή της φυσιογνωμίας της εκπαίδευσης αφ’ ενός και αφ’ ετέρου το γκρέμισμα των τελευταίων δικαιωμάτων και ελευθεριών του κλάδου μας.

Η επίθεση αυτή, συντονισμένη και καλά οργανωμένη, εκπορεύεται από την νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους πρόθυμους και καλοταϊσμένους από την ίδια συμμάχους της στα Μ.Μ.Ε. Κύρια χαρακτηριστικά της αντί – εκπαιδευτικής πολιτικής Μητσοτάκη είναι ο ακραίος αυταρχισμός και η ιδεοληπτική προσήλωση στον ταξικό χαρακτήρα της μόρφωσης και του σχολείου. Άλλωστε ο εμπνευστής αυτής της πολιτικής δεν έχει κρύψει ποτέ τις απόψεις του (ο νέος από το Περιστέρι προορίζεται μόνο για ψυκτικός!). Άνθρωποι που δεν πέρασαν ποτέ από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα εκδηλώνουν με κάθε ευκαιρία την απέχθειά τους προς αυτό, όπως κάνουν απέναντι σε κάθε δημόσιο αγαθό. Εξίσωσαν τους τίτλους των πάσης φύσεως κολεγίων με τα πτυχία των πανεπιστημίων, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των φίλων και χορηγών τους. Υψώνουν συνεχώς νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση των νέων με την Ε.Β.Ε. και τη διαβόητη Τράπεζα Θεμάτων. Κατηγοριοποιούν τα σχολεία και εισάγουν τους μαθητές από μικρή ηλικία σε έναν εξεταστικό μαραθώνιο και στη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού ( Πρότυπα, Πειραματικά, εξετάσεις Pisa). 

Από την άλλη κατάργησαν το πανεπιστημιακό άσυλο, βάζουν τα ΜΑΤ στις σχολές, σέρνουν τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία και χτυπούν συνολικά τις δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Θέλουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικά στην κοινωνία. Εξάλλου δεν έχουν κρύψει την πρόθεσή τους να πάρουν τη ρεβάνς απέναντι στην υποτιθέμενη ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και συνεχώς διαφημίζουν το ψευδεπίγραφο ιδεολόγημα της «αριστείας». Η «αριστεία» η δική τους και των γόνων τους θεωρείται, βέβαια, δεδομένη, ένα «ελέω θεού» προνόμιο των νόμιμων ιδιοκτητών της χώρας. 

Απέναντι, λοιπόν, στις επιλογές των «αρίστων» ο κόσμος της εκπαίδευσης όρθωσε το ανάστημα του στη μάχη ενάντια στην αντιδραστική αξιολόγηση και στις εκλογές  - παρωδία που οργάνωσε το ΥΠΑΙΘ για τους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι αγώνες αυτοί ήταν ιδιαίτερα διδακτικοί για όλους μας και κατέδειξαν την ανάγκη μιας μαχητικής και διεκδικητικής στάσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος. Ανέδειξαν την ανάγκη ενός ανυποχώρητου και ασυμβίβαστου συνδικαλισμού, μακριά από εξαρτήσεις, χρωστούμενα γραμμάτια και λογικές των διαδρόμων. Ανέδειξαν, ωστόσο, και τις θλιβερές περιπτώσεις εκείνων που έσπευσαν να πάρουν μια θέση στα δοτά ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ προσφέροντας τις καλές τους υπηρεσίες στο κόμμα τους και την κυβέρνηση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Η αλλαγή που όλοι βλέπουμε πως είναι επιβεβλημένη στην ΟΛΜΕ δε θα έρθει από μόνη της. Υψώνουμε τείχος απέναντι στον αυταρχισμό Μητσοτάκη – Κεραμέως! Αλλάζουμε με την ψήφο μας τους συσχετισμούς στην ΟΛΜΕ!

Ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας! Θέλουμε:

•    Αυτόματη Τιμαριθμική Αύξηση (ΑΤΑ) του μισθού.

•    Αυξήσεις τουλάχιστον 10% για να αναπληρωθούν οι φετινές απώλειες. Κανείς κάτω από 1.000 ευρώ καθαρά! Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού!

•    Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Κατάργηση ρήτρας αναπροσαρμογής και Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

•    Μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα βασικά είδη. 

•    Επιδότηση ενοικίου για αναπληρωτές και νεοδιόριστους. Δωρεάν σίτιση στις Λέσχες.

•    Διπλασιασμός οδοιπορικών για μετακινούμενους συναδέλφους.

Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας σε ένα δημοκρατικό σχολείο! Δεν πάει άλλο!  Ή εμείς ή αυτοί!»
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 30-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

poseepea.jpg
EEΠ: «Αγωνιστικός» Δεκέμβρης - Ξεκινούν οι 3ωρες στάσεις εργασίας κατά της αξιολόγησης
3ωρες στάσεις εργασίας κηρύσσει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ κατά της αξιολόγησης - Ποιες ημερομηνίες
EEΠ: «Αγωνιστικός» Δεκέμβρης - Ξεκινούν οι 3ωρες στάσεις εργασίας κατά της αξιολόγησης
Αλέξης Τσίπρας
Τι μήνυμα έστειλε η παρουσία Τσίπρα στην Κ.Ο. και η νέα αμφισβήτηση από Κασσελάκη

Το υπουργείο Eξωτερικών επισκέπτεται σήμερα στις 10 το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου θα τον υποδεχτεί...

Τι μήνυμα έστειλε η παρουσία Τσίπρα στην Κ.Ο. και η νέα αμφισβήτηση από Κασσελάκη