pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
papa diamartyria
Κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών από το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας, ενάντια στην αστυνομική βία και τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ

Κινητοποίηση στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας, με αφορμή την αστυνομική βία και τον τραυματισμό φοιτητή στο ΑΠΘ.

«Ενώ οι φοιτητές αντιμετωπίζουμε το κύμα της ακρίβειας, την υποβάθμιση των σπουδών μας και την πλήρη έλλειψη εργασιακής προοπτικής, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά την εισαγωγή της ΟΠΠΙ στις σχολές, για να καταστείλει οποιαδήποτε φωνή εντός των φοιτητικών χώρο διεκδικεί Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φοιτητές.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση:

Σήμερα, Παρασκευή 27/05, το μεσημέρι, το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών με αφορμή τα  απαράδεκτα γεγονότα των τελευταίων ημερών που διαδραματίζονται στο ΑΠΘ.

Καταγγέλλουμε την, εκ νέου, παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ! Χτες (26/05) το μεσημέρι, φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν ενάντια στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, στη ΣΘΕ. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην συγκέντρωση και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε στο πρόσωπο συμφοιτητή μας που τραυματίστηκε, λιποθύμησε και χρειάστηκε να επέμβει ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο!

Τη στιγμή που τα πανεπιστήμιά μας καταστρέφονται, έρχονται νομοσχέδια που αφήνουν χιλιάδες μαθητές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το δημόσιο πανεπιστήμιο συρρικνώνεται για χάρη των ιδιωτικών κολεγίων και τα πτυχία μας μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα, ο πρύτανης του ΑΠΘ Παπαϊωάννου όχι μόνο δεν εναντιώνεται με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά συντάσσεται πλήρως με αυτή και φέρνει τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ για ακόμα μια φορά! Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές διαδήλωναν ειρηνικά απαιτώντας την απομάκρυνση των αστυνομικών από τους χώρους του Πανεπιστημίου και τη ΣΘΕ, που έχει γίνει αγαπημένο στέκι των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι διαρροές της ΕΛ.ΑΣ. και το «Σχέδιο Βιβλιοθήκη» αποδεικνύουν αυτό που ήταν ήδη πασιφανές, ότι τα ΜΑΤ κι οι διεφθαρμένες πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ βρίσκονταν ήδη σε αγαστή συνεργασία. Δεν θα χάσει κανείς συμφοιτητής μας την ζωή του επειδή ο πρύτανης Παπαϊωάννου φέρνει τα ΜΑΤ στις σχολές μας!

Χτες η εισβολή των ΜΑΤ στη ΣΘΕ οδήγησε στο να πέσει αναίσθητος ένας συμφοιτητής μας με ολοφάνερη απειλή όχι απλώς για τη σωματική του ακεραιότητα, αλλά ακόμα και για τη ζωή του. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Σήμερα τοποθετήθηκε ακόμα και αύρα εντός του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις!

Ενώ οι φοιτητές αντιμετωπίζουμε το κύμα της ακρίβειας, την υποβάθμιση των σπουδών μας και την πλήρη έλλειψη εργασιακής προοπτικής, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά την εισαγωγή της ΟΠΠΙ στις σχολές, για να καταστείλει οποιαδήποτε φωνή εντός των φοιτητικών χώρο διεκδικεί Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία! Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβλέπει ότι οι Ειδικοί Φρουροί της ΟΠΠΙ θα μπορούν να εκτελούν όλα τους τα καθήκοντα, δίχως περιορισμούς, άρα επιτρέπεται και η χρήση πυροβόλων όπλων, λες και τα γκλοπ ή οι κρότου λάμψης δεν τους αρκούν!

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ! Αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους!

ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!

Οι φοιτητές θα βάλουμε τέλος στα σχέδιά τους!

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

Συνεχίζουμε τον αγώνας μέσα από τους Συλλόγους και τις Γενικές μας Συνελεύσεις!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανέμορφοι καλοκαιρινοί προορισμοί χωρίς πλοίο

Έρχονται 3500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών λόγω επέκτασης ωραρίου

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn