foititis_traumatias_apth
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ | ΙΝΤΙΜΕ
«Η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι η αμφισβήτηση του φοιτητικού κινήματος και οι αγώνες του», υπογραμμίζει το ΕΚΑ για την καταστολή στο ΑΠΘ

Την αστυνομική βία και τον τραυματισμό φοιτητή από τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ καταδικάζει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

«Η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η αμφισβήτηση του φοιτητικού κινήματος και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος», αναφέρει το ΕΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑ:

«Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταδικάζει το περιστατικό αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα στις 26 Μαΐου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν αστυνομικός τραυμάτισε σοβαρά φοιτητή στο πρόσωπο, μετά από ευθεία βολή με όπλο κρότου λάμψης.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στο όργιο βίας και καταστολής των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών τόσο στο ΑΠΘ όσο και στο σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η “πάταξη της ανομίας”, όπως διατείνονται, αλλά η αμφισβήτηση του φοιτητικού κινήματος και οι αγώνες του, οι συλλογικότητες και η πολιτικοποίηση του. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα πάψει να υπερασπίζεται το δίκαιο και να αγωνίζεται για την καταστολή της βίας από όπου και αν προέρχεται».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σκουπίδια στις θάλασσες
Κομισιόν: Επένδυση 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»
Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»
Κομισιόν: Επένδυση 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»
Παύλος Πολάκης - Ευκλείδης Τσακαλώτος
Πολάκης σε Τσακαλώτο μετά το «καρφί» για Τσίπρα: «Δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα στα πω»
Πολάκης σε Τσακαλώτο: «Άντε γιατί η αριστεροσύνη σας στα πραγματικά ΕΠΙΔΙΚΑ είναι τύπου ‘σφυρίξτε κλέφτικα’»
Πολάκης σε Τσακαλώτο μετά το «καρφί» για Τσίπρα: «Δεν έχω πολλή όρεξη σήμερα, όμως δύο φωνήεντα θα στα πω»