yppeth
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME NEWS
«Η νέα προσφυγή κατά του δικαιώματος της απεργίας μόνο έκθετο αφήνει το ΥΠΑΙΘ», σημειώνουν πέντε σωματεία εκπαιδευτικών των Κυκλάδων

«Η νέα προσφυγή κατά του δικαιώματος της απεργίας μόνο έκθετο αφήνει το ΥΠΑΙΘ», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τέσσερις Σύλλογοι Εκπαιδευτικών των Κυκλάδων και η Α' ΕΛΜΕ της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι η στάση εργασίας των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική, παρολαυτά η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε από την πλευρά της τρίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών:

Η νέα προσφυγή κατά του δικαιώματος της απεργίας μόνο έκθετο αφήνει το ΥΠΑΙΘ

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για άλλη μια φορά, μπροστά στην καθολική σχεδόν απονομιμοποίηση της πολιτικής της στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών και γενικότερα της σχολικής κοινότητας, καταφεύγει στη γνωστή πρακτική των δικαστικών προσφυγών.

Σ’ ένα νέο «κρεσέντο»… παιδαγωγικής των ποινών και των απαγορεύσεων, σ’ ένα ακόμα επεισόδιο Νόμου και Τάξης, προσφεύγει στα δικαστήρια για να βγάλει παράνομη την 3ωρη στάση εργασίας της Τετάρτης 18/5 των ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, επιδιώκοντας να καταργήσει ουσιαστικά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, δικαίωμα που κατάκτησαν οι εργαζόμενοι με σκληρούς αγώνες βαμμένους με αίμα! 

Δυστυχώς για την ίδια, αλλά πολύ περισσότερο για την εκπαίδευση, τη δημοκρατία και τα δικαιώματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας δεν είναι η πρώτη φορά! Παράνομη είχε βγάλει τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ για τις εξετάσεις στα πρότυπα, παράνομη την Απεργία - Αποχή των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση, ενώ δε λησμονούμε ότι η… ενδημική ποινικοποίηση των απεργιών επεκτάθηκε και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, όπως των ταχυμεταφορέων στην απεργία του Οκτώβρη και των εργαζομένων στην COSCO.

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ αντί να ενσκύψουν στα χρόνια και υπαρκτά προβλήματα της εκπαίδευσης, διογκωμένα απ’ τη δεκαετή και πλέον οικονομική κρίση και τα τρία χρόνια πανδημίας που συσσώρευσαν μαθησιακές ελλείψεις, απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία να σιωπήσουν μπροστά στην απόφασή τους να εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και τους αποκλεισμούς, συμπληρώνοντας κομμάτι κομμάτι το παζλ του εμπορευματοποιημένου, φθηνού, αποσπασματικού κι αποκομμένου απ’ τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας σχολείου.

Απέναντι σ’ αυτήν την αντιδραστική εξέλιξη, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα όλων των μαθητών/τριών στην ολόπλευρη μόρφωση, καλούμε: 

Τις ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να καλέσουν σε συγκέντρωση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, κτίριο 5 αίθουσα 1, ώρα 12:30.

Την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας στο πλαίσιο των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, όπως έχει γίνει για άλλους κλάδους (π.χ. ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία κλπ), στην περίπτωση που καταστρατηγηθεί στα δικαστήρια το δικαίωμα στην απεργία.

Τις ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΑΔΕΔΥ να διευρύνουν με γενικό-πανεργατικό ξεσηκωμό και κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 18 Μαΐου.

Όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αντιδράσουν και να συντονιστούν ενάντια στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης μας αφορά όλους.

Τους γονείς και τους μαθητές/τριες να συμβάλλουν και αυτοί στη κατάργηση των εξετάσεων της PISA. Καμία συμμετοχή μαθητή/τριας σ’αυτές.

Η εκπαίδευση και η μόρφωση των παιδιών του λαού μας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας και των εργαζομένων!

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών:

•  Άνδρου, Κέας, Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
•  Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
•  Πάρου - Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
•  Σύρου - Τήνου - Μυκόνου
•  Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

xioni kakokairia athina
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέα επιδείνωση με έντονα φαινόμενα και στην Αττική
Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», ενώ προβλέπεται νέα επιδείνωση των φαινομένων μέχρι το μεσημέρι
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέα επιδείνωση με έντονα φαινόμενα και στην Αττική
ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-1024x585.jpg
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!
Πρόεδρος ΙΕΠ: Ο εκπαιδευτικός να παλέψει με αυτά που έχει και όχι παθητικά να βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων σε προσωπικό και...
Ο «αίλουρος των κομμάτων εξουσίας» Γιάννης Αντωνίου, πρόεδρος του ΙΕΠ, καλεί τον εκπαιδευτικό «να μη βολεύεται πίσω από τις ελλείψεις των σχολείων, να παλέψει με αυτά που έχει»!