pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Η ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής απέρριψε το το 100% των αιτήσεων βελτίωσης θέσης στην Ειδική Αγωγή, καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

«Αναλγησία και εχθρότητα διαρκείας» προς τους εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής καταλογίζει ο ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου» στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, καθώς καταργεί το δικαίωμα βελτίωσης θέσης, απορρίπτοντας το 100% των αιτήσεων.

Το σωματείο των εκπαιδευτικών τονίζει ότι «υλοποιούν το σχεδιασμό του Υπουργείου, καταργούν στην πράξη  τα Τμήματα Ένταξης για να ελαχιστοποιήσουν τις προσλήψεις αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής».

Ο ΣΕΠΕ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/5 στις 13:30 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Μετά το φιάσκο του καλοκαιριού κατά το οποίο οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής, ήταν οι μόνοι από τους εκατοντάδες εργαζόμενους της διεύθυνσης, στους οποίους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ, η άνιση, άδικη και μεροληπτική αντιμετώπισή τους συνεχίζεται.

Με έκπληξη οι συνάδελφοι νεότεροι - έχοντας όλοι υπηρετήσει την οργανική τους θέση  αλλά και παλαιότεροι συνάδελφοι που αιτήθηκαν βελτίωση θέσης, ανακάλυψαν στις 9/5 οι ΠΕ60ΕΑΕ & στις 11/5 οι ΠΕ70 ΕΑΕ  ότι δεν έγινε δεκτή ΚΑΜΙΑ αίτηση βελτίωσης και καμία αίτηση προτίμησης τοποθέτησης παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες οργανικά κενά σχεδόν σε κάθε περιοχή! Για την Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Ανατολικής Αττικής λοιπόν οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής είναι οι μόνοι συνάδελφοι χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα στις υπηρεσιακές μεταβολές. Είναι προφανές πως με αυτή τη στοχοποίηση, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στις ζωές των συναδέλφων και φυσικά καταργείται οποιαδήποτε έννοια ισότητας και δικαιοσύνης.

Σε μια εποχή που ΔΕΝ υπάρχει ΠΥΣΠΕ, αλλά απλώς μια καρικατούρα ΠΥΣΠΕ στη θέση του, με δοτούς-υποτιθέμενους αιρετούς και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται εν κρυπτώ, βλέπουμε να καταργούνται προκλητικά, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η βελτίωση θέσης επιλέγει να ερμηνεύει κατά το δοκούν συγκεκριμένες διατάξεις της νομοθεσίας, έτσι ώστε να καλύπτει όπως-όπως τα κενά των ειδικών σχολείων με το όποιο προσωπικό διαθέτει, στερώντας του το δικαίωμα στην βελτίωση και να αφήνει κενά τα τμήματα ένταξης.

Στη συνέχεια έρχεται το Υπουργείο και με μία αδιανόητη, αντιεπιστημονική και βάρβαρη για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες νοοτροπία, αφήνει ακάλυπτα τα κενά των τμημάτων ένταξης 2 χρόνια τώρα ενώ εκκρεμούν όλα τα αιτήματα σχ. Μονάδων ίδρυσης νέων ΤΕ. Το έργο αυτό είδαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια, με τα εκατοντάδες κενά τμημάτων ένταξης να είναι αόρατα για τη διοίκηση της εκπαίδευσης.

Με λίγα λόγια καταργούν κάθε δικαίωμα στους μόνιμους συναδέλφους, απαξιώνουν τα τμήματα ένταξης και στρώνουν το δρόμο για περικοπές των προσλήψεων αναπληρωτών ειδικής αγωγής, μέσα από μια κατηγοριοποίηση των κενών ειδικής αγωγής σε σημαντικά και λιγότερο σημαντικά.

Μπροστά στο πρωτοφανές λοιπόν περιστατικό για την εκπαίδευση της απόρριψης του 100% των αιτήσεων βελτίωσης θέσης, ενώ υπάρχουν δεκάδες κενά παντού δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ΔΕΝ πρόκειται να το ανεχτούμε!

Δε θα τους αφήσουμε να καταργήσουν τα πιο βασικά δικαιώματα των συναδέλφων, να τορπιλίζουν τις ζωές τους και συγχρόνως να υποσκάπτουν την λειτουργία ενός τόσο ευαίσθητου τομέα της εκπαίδευσης, την ειδική αγωγή!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Ανατολική Αττική των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν να καταθέσουν άμεσα ΕΝΣΤΑΣΗ ακόμη και σήμερα.

Απαιτούμε από τη διεύθυνση να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα βελτίωσης, έστω και μετά τις ενστάσεις, από τη στιγμή που τα οργανικά κενά είναι δεκαπλάσια από τις αιτήσεις.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να καταργήσει τους φραγμούς στις υπηρεσιακές μεταβολές με όποιον τρόπο και αν αυτοί επιχειρούνται. Οι υπηρεσιακές μεταβολές δεν επιβαρύνουν ποτέ τη λειτουργία της υπηρεσίας από τη στιγμή που πάντα γίνονται στη βάση πραγματικών κενών, ενώ είναι θεμελιώδες εργασιακό δικαίωμα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ 12/5 ΣΤΙΣ 13.30 σε ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη  Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Καλούμε και τους άλλους ΣΕΠΕ της Αν. Αττικής να συμβάλουν στο να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συνδέλφισσών/ων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό