Παιδικός Σταθμός - Νηπιαγωγείο
Καταγγελία : Υπουργείο Παιδείας και Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής καταστρατηγούν το δικαίωμα συναδέλφων για υπηρεσιακή μεταβολή λόγω κενών στα σχολεία...

Σε καταγγελία κατά του ΥΠΑΙΘ και της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής για κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος που έχουν εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής για βελτίωση θέσης, προχώρησε σήμερα ο ΣΕΠΕ Αν.Αττικής «ο Σωκράτης».

Οπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, απορρίφθηκε η αίτηση για βελτίωση θέσης Νηπιαγωγού που έχει υπηρετήσει την οργανική της στο Ειδικό Νηπ/γείο Αχαρνών και άλλων συνάδελφων της Αν. Αττικής, παρά τη νομοθετική διάταξη που αφορά στην κατά προτεραιότητα στελέχωση των Ειδικών Σχολείων.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, το γεγονός σηματοδοτεί το «άνοιγμα του δρόμου» γενικότερα στην εκπαίδευση για καταστρατήγηση του αναφαίρετου δικαιώματος των εκπαιδευτικών για υπηρεσιακές μεταβολές, κάθε φορά που Υπουργείο Παιδείας και Πρωτοβάθμια Διεύθυνση θα χρειαστεί να διαχειριστούν τα τεράστια κενά στα σχολεία...

Η καταγγελία

Συνάδελφοι,

ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει Υπουργείο Παιδείας και Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για το γεγονός της κατάφορης παραβίασης του δικαιώματος που έχουν εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής για βελτίωση θέσης!

Σύμφωνα με νομοθετική διάταξη που αφορά στην κατά προτεραιότητα στελέχωση των Ειδικών Σχολείων και προφανώς λόγω της επιλογής της Κυβέρνησης να μην καλύψει τα συγκεκριμένα κενά και την επόμενη χρονιά, απορρίφθηκε η αίτηση για βελτίωση θέσης Νηπιαγωγού που έχει υπηρετήσει την οργανική της στο Ειδικό Νηπ/γείο Αχαρνών και άλλων συνάδελφων της Αν. Αττικής .

Το γεγονός συνιστά ένα ακόμα σύμπτωμα της διαχρονικής πολιτικής της «λιτότητας» στην εκπαίδευση που αφήνει ακάλυπτα τα χιλιάδες δεκάδες κενά στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής (Ειδικά σχολεία, τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη). Επιπλέον, σηματοδοτεί το «άνοιγμα του δρόμου» γενικότερα στην εκπαίδευση για καταστρατήγηση του αναφαίρετου δικαιώματος των εκπαιδευτικών για υπηρεσιακές μεταβολές, κάθε φορά που Υπουργείο Παιδείας και Πρωτοβάθμια Διεύθυνση θα χρειαστεί να διαχειριστούν τα τεράστια κενά στα σχολεία και να τα μπαλώσουν όπως -όπως, επειδή δεν γίνονται οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί.

Απαιτούμε άμεσα η Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών στα Ειδικά Σχολεία για βελτίωση θέσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην Ανατολική Αττική των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν να καταθέσουν ένσταση.

Καλούμε τη ΔΟΕ να παρέμβει άμεσα για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

papoulia-filippidis
Εβελίνα Παπούλια - Ξέσπασμα στη δίκη του Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;»
«Τι θέλετε να σας πω; Για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του κ. Φιλιππίδη προκειμένου να δείτε αν λέω αλήθεια;»
Εβελίνα Παπούλια - Ξέσπασμα στη δίκη του Φιλιππίδη: «Να σας πω για την ανατομία των γεννητικών οργάνων του για να με πιστέψετε;»
Σημείωμα για Βασίλη
Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»
Το 9ο Δημοτικό Σχολείο όπου σκοτώθηκε ο μικρός Βασίλης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο, έχει γεμίσει λουλούδια, κεριά και μηνύματα παιδιών.
Σέρρες: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»