Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΣΓΜΕ, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τετάρτη 11/5/2022 στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου (Γυαλί Καφενέ)

 

Οχι στις εξετάσεις με Τράπεζα Θεμάτων και Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε μια χρονιά που υπήρξαν  σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ αρνήθηκε να καλύψει με επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία, λένε και οι γονείς μαθητών των Ιωαννίνων.

Όλη η ανακοίνωση των γονέων

Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει στα αιτήματα του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για την κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Και αυτήν την σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας και του τρόπου διαχείρισής της από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας …….

  • Υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά λόγω της τηλεκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία το ΥΠΑΙΘ αρνήθηκε να καλύψει με επιπλέον ενισχυτική διδασκαλία.

  • Υπήρξαν σημαντικά κενά εκπαιδευτικών με την μη έγκαιρη τοποθέτηση αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.

  • Με την εφαρμογή της 2ης και 3ης ανάθεσης, έχει καταργηθεί η ισότιμη παροχή γνώσης στους μαθητές, αφού βιολόγοι καλούνται να διδάξουν Φυσική, φυσικοί Μαθηματικά κτλ.

  • Με την εφαρμογή του πρωτόκολλου-λάστιχου για το κλείσιμο του τμήματος αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΑΣΓΜΕ, με ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Τετάρτη 11/5/2022 στη 1 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου (Γυαλί Καφενέ) και καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουμε αγωνιστικά να μην δώσουν ούτε φέτος τα παιδιά μας εξετάσεις με την Τράπεζα Θεμάτων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής .

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα