Ψήφισμα συμπαράστασης σε διωκόμενους συνδικαλιστές εμποροϋπαλλήλους εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους συνδικαλιστές εμποροϋπαλλήλους που στήριξαν το αίτημα των εργαζομένων εταιρίας Καρυπίδη να απορροφηθούν στην εταιρία Discount Market εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στους διωκόμενους συνδικαλιστές και καταδικάζει τις συνδικαλιστικές διώξεις απέναντι σε συνάδελφους  εμποροϋπάλληλους που σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή έκαναν το αυτονόητο, δηλαδή να υπερασπιστούν τις δουλειές και το μισθό των συναδέλφων τους.

Συγκεκριμένα στις 06/03/2017 η «Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσ/νίκης» και το «σωματείο στις επιχειρήσεις Καρυπίδη» καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από κατάστημα της εταιρίας Discount Market, προκηρύσσοντας παράλληλα 4ωρη στάση εργασίας.

Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καρυπίδη στην εταιρία Discount Market, κάτι το οποίο όφειλε να κάνει βάσει του ΠΔ 178/2002 που προβλέπει τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των παλιών εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων. Σημειώνουμε πως οι συνάδελφοι έχουν ήδη δικαιωθεί δικαστικά για αυτόν τον αγώνα.

Η εταιρία δεν έκανε δεκτό το αίτημα καθώς ήθελε μια «λευκή» επιχείρηση από υποχρεώσεις σε εργάτες καθώς οι εργαζόμενοι στο σύστημα της εκμετάλλευσης θεωρούνται κόστος.

Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, όπως και πολλά σωματεία, είχαν συμπαρασταθεί τότε στον αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρυπίδη καθώς παρέμεναν επί μήνες χωρίς δουλειά και απλήρωτοι.

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, όπως και σε αρκετές άλλες κινητοποιήσεις εκείνης της περιόδου σε διάφορες πόλεις και καταστήματα, συμμετείχαν εργαζόμενοι και από την συγκεκριμένη επιχείρηση. 

Η επιχείρηση της Discount προχώρησε σε μηνύσεις συναδέλφων, θεωρώντας συκοφαντική δυσφήμιση τον παραπάνω πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων για το ψωμί τους.

Ζητάμε να σταματήσουν οι διώξεις των μελών του σωματείου που σέρνονται σε νέα δίκη στις 8 του Μάη  λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. 

Σε μία περίοδο που η ένταση της καταστολής δυναμώνει, που η εργοδοτική βία αυξάνεται, εργαζόμενοι και συνδικάτα σέρνονται στα δικαστήρια για να αποφασίσει η δικαιοσύνη αν οι εργατικοί αγώνες είναι δίκαιοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πληροφορικό σύστημα υποβολής αίτησης για επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
Διευθυντές σχολείων: Συνεχείς αναρτήσεις προσκλήσεων στη «Διαύγεια» - Τι αναφέρουν
Η προθεσμία αιτήσεων ξεκινά από αύριο Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022
Διευθυντές σχολείων: Συνεχείς αναρτήσεις προσκλήσεων στη «Διαύγεια» - Τι αναφέρουν