Thumbnail
«Η συμμετοχή των σχολείων σε προγράμματα που αποφασίζονται και υλοποιούνται από παράγοντες εκτός σχολείου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους», σημειώνει η ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας για το πρόγραμμα Erasmus+ της σχολικής επιτροπής του δήμου Ζωγράφου

«Όχι» στο πρόγραμμα Erasmus+ της σχολικής επιτροπής του δήμου Ζωγράφου που εμπλέκει εξωσχολικούς παράγοντες λέει η ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας.

«Η συμμετοχή των σχολείων σε προγράμματα που αποφασίζονται και υλοποιούνται από παράγοντες εκτός σχολείου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, διότι οδηγεί στο αυτονομημένο, κατηγοριοποιημένο σχολείο στο οποίο ο κλάδος μας αντιστάθηκε και αντιστέκεται παρά τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς από πλευράς κυβέρνησης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το πρόγραμμα σπουδών δεν πρέπει να γίνεται υπόθεση ιδιωτών (της Εκκλησίας, φορέων με αντιεπιστημονικές θεωρίες ή σχολών  ιδιωτικών συμφερόντων βλ. Άδωνη Γεωργιάδη).  Αν δεν αντισταθούμε, η είσοδος εξω-εκπαιδευτικών φορέων θα διαβρώσει κάθε πτυχή της σχολικής ζωής», τονίζεται ακόμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΣΤ' ΕΛΜΕ Αθήνας:

Το Δ.Σ. της ΣΤ’ ΕΛΜΕ Αθήνας ενημερώθηκε ότι στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ζωγράφου αποφασίστηκε η σύμπραξη της Σχ. Επιτροπής με το ΚΕΣΟ (Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας) της Αρχιεπισκοπής και άλλους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο ενός προγράμματος Erasmus+ και συγκεκριμένα στον άξονα δράσης: Eκδημοκρατικοποίηση των νέων και το οποίο απευθύνεται σε εφήβους. 

Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι, αν εγκριθεί η πρόταση, στις δράσεις που θα καθοριστούν θα συμμετέχουν μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Ζωγράφου. 

Η συμμετοχή των σχολείων σε προγράμματα που αποφασίζονται και υλοποιούνται από παράγοντες εκτός σχολείου μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, διότι οδηγεί στο αυτονομημένο, κατηγοριοποιημένο σχολείο στο οποίο ο κλάδος μας αντιστάθηκε και αντιστέκεται παρά τους εκβιασμούς και τους εκφοβισμούς από πλευράς κυβέρνησης.

Είναι στοιχείο του αυτονομημένου σχολείου οποιοσδήποτε φορέας να μπορεί να παρεμβαίνει στο τι μαθαίνουν τα παιδιά. Το πρόγραμμα σπουδών δεν πρέπει να γίνεται υπόθεση ιδιωτών (της Εκκλησίας, φορέων με αντιεπιστημονικές θεωρίες ή σχολών  ιδιωτικών συμφερόντων βλ. Άδωνη Γεωργιάδη).  Αν δεν αντισταθούμε, η είσοδος εξω-εκπαιδευτικών φορέων θα διαβρώσει κάθε πτυχή της σχολικής ζωής

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και τις σχολικές κοινότητες να ανακόψουν την ανεξέλεγκτη πρόσβαση του οποιουδήποτε εξωσχολικού παράγοντα στο περιεχόμενο των σπουδών των μαθητών. 

Καλούμε, επίσης, τη Σχολική Επιτροπή να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και τα σχολεία να μη δεχθούν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα όποιο και αν είναι το αντάλλαγμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
τάξη
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Σε πένθος η τοπική κοινωνία των Τρικάλων – Αναστέλλονται οι σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών μετά...
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά – Ζητά διαφάνεια πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν και λόγο στους πολίτες
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»