ΕΕΠ: Αν δεν έχεις αυτό το τυπικό προσόν μένεις εκτός κύριου πίνακα
Η δυσμενής αλλαγή που ήρθε με την Προκήρυξη 2ΕΑ/2022 του ΑΣΕΠ για Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς και Λογοθεραπευτές

Δεν πρόλαβε να… στεγνώσει το μελάνι του Εθνικού Τυπογραφείου όπου εστάλη χθες η Προκήρυξη του ΑΣΕΠ 2ΕΑ/2022 που αφορά στη  διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψηφίων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και βγήκε στο φως αλλαγή που έχει γίνει στα τυπικά προσόντα που πετάει έξω από τον κύριο πίνακα όσους δεν τα πληρούν.

Συγκεκριμένα προστέθηκε  το τυπικό προσόν της παιδαγωγικής  επάρκειας σε Ψυχολόγους , Κοινωνικούς Λειτουργούς ΠΕ και Λογοθεραπευτές ΠΕ όπου μέχρι και σήμερα δεν χρειαζόταν για την ένταξη τους στον κύριο πίνακα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί που δουλεύουν πολλά χρόνια και βρίσκονται στον κύριο πίνακα να πεταχτούν έξω από αυτόν, να «πέσουν» στον επικουρικό πίνακα με τον φόβο να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν μία θέση να είναι υπαρκτός. 

Το θέμα αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο οποίος τονίζει ότι «οι αλλαγές όλες πρέπει να γίνονται μετά από διάλογο και σίγουρα με μεταβατικές περιόδους ώστε όλοι να έχουν τον χρόνο να προσαρμοστούν  στα νέα δεδομένα. Αυτές οι ξαφνικές αλλαγές μόνο επιπλέον προβλήματα φέρνουν».

Αυτό που ζητάει ο ΣΕΕΠΕΑ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι «να δοθεί μια μεταβατική περίοδος 4 χρόνων σε όλους τους συναδέλφους έτσι ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

Αναλυτικά τα τυπικά προσόντα ένταξης για τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π.:

2ΕΑ/2022

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epal_amfissa
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις για τις Παιδαγωγικές Σχολές
ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Ή απάντηση της καθηγήτριας που κατηγορείται πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
Η απάντηση της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας στην ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
ΕΛΜΕ Φθιώτιδας: Ή απάντηση της καθηγήτριας που κατηγορείται πως κλείδωσε γονείς μαθητών στο σχολείο
nosokomeio
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!
Το κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του...
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!