Προσφυγόπουλα, ΖΕΠ, Ζώνη Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας
Κινητοποίηση για την εκδίωξη των προσφυγόπουλων του Ελαιώνα από τα σχολεία όπου φοιτούν στη μέση της χρονιάς πραγματοποιούν τη Δευτέρα στην Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Αθήνας εκπαιδευτικοί

Για ανάλγητη, ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική καταγγέλλει την κυβέρνηση, το δήμο Αθηναίων, και την Α' Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης» με αφορμή το εκδίωξη των προσφυγόπουλων του Ελαιώνα από τα σχολεία. Το σωματείο καλεί δε σε κινητοποίηση τη Δευτέρα στις 14:00 στα γραφεία της Α' Διεύθυνσης.

«Ο Ελαιώνας εκκενώνεται τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τα μικρά προσφυγόπουλα διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές και τα φαραωνικά τους έργα με χρήματα του δημοσίου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους, καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου, καθώς και εξασφάλιση άμεσης εγγραφής των προσφυγόπουλων στα σχολεία του τόπου διαμονής τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»:

Ανάλγητη, ρατσιστική, απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης, δήμου Αθηναίων, Α’ διεύθυνσης και διωγμός των προσφυγόπουλων από τα σχολεία! Κινητοποίηση Α' διεύθυνση Δευτέρα 4/4 στις 2:00

Η «διπλή ανάπλαση» και η κατασκευή γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα, «ακόνισε» τα ρατσιστικά μαχαίρια της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής με πρώτο θύμα τα προσφυγόπουλα!

Ο Ελαιώνας εκκενώνεται τρεις μήνες πριν το κλείσιμο των σχολείων και τα μικρά προσφυγόπουλα διώχνονται βίαια από τα σχολεία τους για να μην ενοχλούνται οι επενδυτές και τα φαραωνικά τους έργα με χρήματα του δημοσίου. Περίπου 260 πρόσφυγες με τις οικογένειές τους έχουν μεταφερθεί ήδη σε στρατόπεδα-φυλακές των νέων δομών της ρατσιστικής κυβέρνησης, 50 παιδιά ξεριζώνονται βίαια από την καθημερινότητα τους και σταματάνε το σχολείο στη μέση της χρονιάς! Με τη μεταφορά τους σε άλλα στρατόπεδα, κάτω από την απειλή ότι θα τους αφήσει εντελώς άστεγους, κυβέρνηση και δημαρχία αποφάσισαν τη διακοπή της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία όπου σπούδαζαν. Μοιάζει αδιανόητο το επίσημο κράτος και οι εκφραστές του να καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες και κυρίως να παραβιάζουν κυριολεκτικά και να επιτίθονται στα παιδιά δημιουργώντας πλήθος μορφωτικών και ψυχολογικών προβλημάτων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και σα να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας, ο δήμος, η Α’ διεύθυνση δεν έχουν μεριμνήσει καν για την ομαλή μετάβαση των παιδιών σε σχολεία στις περιοχές όπου μετακινήθηκαν. Δεν ασχολούνται, δεν ενδιαφέρονται, δεν τηρούν καν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Υποκριτές και Φαρισαίοι! Υποκριτικά όλα όσα ευαγγελίζονται περί αλληλεγγύης, καταπατούν ακόμα και τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των παιδιών. Ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός δεν γνωρίζει ούτε καν από συμπόνια!

Η εκπαιδευτική κοινότητα, το μαχόμενο εκπαιδευτικό κίνημα οφείλει να προστατεύσει τα δικαιώματα των προσφυγόπουλων. Ως σωματείο θεωρούμε σημαντικό και προτείνουμε και σε άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και αντιρατσιστικές προσφυγικές οργανώσεις και συντονισμούς να πάρουμε πρωτοβουλίες άμεσα για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των μαθητών/τριών μας.

Απαιτούμε:

-Επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία τους.

-Καμιά μεταφορά μαθητών/τριών μεσούσης της εκπαιδευτικής περιόδου.

-Εξασφάλιση άμεσης εγγραφής των προσφυγόπουλων στα σχολεία του τόπου διαμονής τους.

-Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά τμήματα, με παράλληλη πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη στελέχωση τμημάτων ΖΕΠ.

-Να εξασφαλιστεί στέγαση σε διαμερίσματα εντός του αστικού ιστού και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα ανοιχτού ή κλειστού τύπου, τα κολαστήρια εγκλεισμού και επιτήρησης. Κανείς ελεύθερος άνθρωπος σε φυλακή.

-Δικαίωμα των προσφύγων/ισσών και μεταναστών/τριών σε άσυλο, χαρτιά, ελευθερία μετακίνησης, στέγη εκπαίδευση, υγεία, εργασία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Ερωτήσεις και απαντήσεις για το Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ

ΌΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΔΕΚΤΑ στο Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό ΑΣΕΠ - Αιτήσεις Εδώ