ειδική αγωγή σεμινάριο
ΔΙΕΚ
«Άλλο ένα ρεσιτάλ κοροϊδίας έλαβε χώρα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 4 Μάρτη» - Τι αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Αττικής

«Ελιγμούς και κοροϊδία», καταλογίζει στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο η Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Αττικής με αφορμή τις απαντήσεις που έλαβε για σειρά προβλημάτων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Όπως σημειώνουν οι σπουδαστές, η διοίκηση έριξε την ευθύνη στους ίδιους για φθορές «στα σχεδόν 50(!) ετών ασυντήρητα κτίρια», ενώ απάντησε με αοριστολογίες για τα επαγγελματικά δικαιώματα, τα πάσο για τη μετακίνηση και άλλα θέματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Αττικής:

Ανταπόκριση από την παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ στις 4/3

Άλλο ένα ρεσιτάλ κοροϊδίας έλαβε χώρα στη διοίκηση του ΟΑΕΔ στον Άλιμο, στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 4 Μάρτη.

Συναντηθήκαμε με την προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για να θέσουμε τα δίκαια αιτήματά μας όσον αφορά τα προβλήματα μέσα στις σχολές, τα ετοιμόρροπα κτίρια, την πρακτική κλπ. και η απάντηση που πήραμε ήταν… αστεία!

Είναι κοροϊδία να «πέφτουν από τα σύννεφα» δήθεν για την κατάσταση που υπάρχει! Λες και δεν έχουν ευθύνη για τις σχολές μας μαζί με το υπουργείο!

Τους το λέμε καθαρά: Δεν θα περάσουν οι ελιγμοί τους και η κοροϊδία! Εμείς που είμαστε μέσα στις σχολές και τις πρακτικές ξέρουμε καλά τι συμβαίνει και ποιος έχει ευθύνη για όλα αυτά. 

Όταν θέσαμε το ζήτημα των ακατάλληλων και επικίνδυνων εγκαταστάσεων σε πολλές σχολές, αλλά και τα ελλιπή και απαρχαιωμένα εργαστήρια, η απάντηση ήταν πως θα δοθεί κονδύλι και αναμένεται ριζική αναβάθμιση… σε 3-4 χρόνια! Ως τότε, οι σπουδαστές βέβαια θα είναι καθημερινά σε φρικτές συνθήκες στα κτίρια-τρώγλες! Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι έριξαν την ευθύνη στους σπουδαστές για φθορές στα σχεδόν 50(!) ετών ασυντήρητα κτίρια! 

Να κόψουν το λαιμό τους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να βρουν λύση στα προβλήματά μας!

Όταν καταγγείλαμε ότι αναλαμβάνουν οι σπουδαστές διάφορες «αγγαρείες» για τη συντήρηση των χώρων, δεν το βρήκαν περίεργο (!) αφού γίνεται «εθελοντικά»! Σε λίγο θα μας λένε να διδάσκουμε και τα μαθήματα εθελοντικά για να γλιτώνουν την πρόσληψη καθηγητών!

Παραδέχτηκαν πρώτη φορά την υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων μας! Όταν όλη την προηγούμενη περίοδο, μας έβγαζαν “τρελούς” όταν το θέταμε με τους αγώνες μας! Διαχώρισαν παράλληλα με απαράδεκτο τρόπο “παλιούς” και “νέους”, λέγοντας ότι κάνουν “προσπάθεια” για τους παλιούς να παραμείνει το παλαιό καθεστώς (σιγά τον παράδεισο…), ενώ για τους συναδέλφους που φοιτούν τώρα, ούτε λόγος!

Έπεσαν δήθεν από τα σύννεφα όταν έμαθαν ότι υπάρχουν σπουδαστές με απλήρωτη πρακτική από το Νοέμβρη! Είναι απαράδεκτη και προκλητική η στάση τους μπροστά στον ιδρώτα και την δουλειά μας! Όταν με τους επιχειρηματίες δεν ξεχνούν ποτέ να συναντηθούν, δεν ξεχνούν ποτέ να τους καταβάλουν τις παχυλές επιδοτήσεις τους!

Έπεσαν δήθεν από τα σύννεφα όταν τους θέσαμε το γεγονός ότι εκατοντάδες συνάδελφοι αδυνατούν να βρουν να κάνουν την πρακτική τους! Έριξαν την ευθύνη αποκλειστικά στις διοικήσεις των σχολών, όταν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την εύρεση πρακτικής άσκησης σε “ατομική υπόθεση” των σπουδαστών! Παράλληλα παραμένει η υποχρεωτικά συμπλήρωσης συγκεκριμένων ωρών! Ατελείωτο τρέξιμο και άγχος δηλαδή για όλους μας, περιμένουν να εξασφαλίσουμε μια ακραία κακοπληρωμένη θέση στην πρακτική!

Προανήγγειλαν μάλιστα την πρόθεση για δημιουργία “γραφείων ευρέσεως εργασίας”. Αντί δηλαδή να αναβαθμίσουν τα πτυχία μας, τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τους όρους της μαθητείας/πρακτική μας! Σκέφτονται τώρα να δημιουργήσουν σύγχρονα σκλαβοπάζαρα, λες και φταίει το γεγονός ότι “δεν ψάχνουμε καλά” για την ανεργία μας!

Για το ζήτημα του πάσο για τα μέσα μεταφοράς, όχι μόνο πέταξαν την “μπάλα στην εξέδρα”, αλλά μας είπαν ότι υπάρχει η σκέψη για κάποια “Ευρωπαϊκή Κάρτα ανέργων” που θα δίνει έκπτωση στους σπουδαστές σε “κάποια μαγαζιά” (!!!). 

Καμία απαγόρευση Γενικών Συνελεύσεων δεν υφίσταται σύμφωνα και με την διοίκηση των ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ! Όχι ότι περιμέναμε την άδεια τους! Αυτή την απάντηση πήραμε όταν καταγγείλαμε την απαράδεκτη στάση διοικήσεων σε διάφορες σχολές μπαίνουν εμπόδιο στις συλλογικές μας διαδικασίες! 

Καλούμε κάθε σπουδαστή να πάρει την κατάσταση στα χέρια του! 

Το επόμενο «σοκ» να είναι από εμάς! Με μαζικούς αγώνες! Με μαζικές Γενικές συνελεύσεις! Να μην αποδεχτεί κανείς αυτήν την κατάσταση! 

Δεν τους αφήνουμε να παίζουν με τις σπουδές και το μέλλον μας!

Συνεχίζουμε!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΒΟΜΒΑ Βορίδη: Τον Μάρτιο ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ: Αιτήσεις, ΎΛΗ και εξ αποστάσεως προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ασεπ
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Από τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» επιτυχόντων, από την οποία οι φορείς θα αντλούν το προσωπικό που αιτούνται αμέσως μετά την...
Προσλήψεις: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023 για χιλιάδες θέσεις-Η διαδικασία
Αφίσα απεργίας
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
Η ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΔΟΕ δίνει μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους: Eως ακατόρθωτη πλέον απόφαση...
Δικαστήριο: Τέλος στις εξουσιοδοτήσεις Γενικών Συνελεύσεων προς Δ.Σ για απεργία
logariasmos revma
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές
Όσοι έχουν χρέη θα επισημαίνονται με «κόκκινη» ένδειξη και με «πράσινη» όσοι έχουν εξοφλήσει ή κάνει διακανονισμό στις οφειλές του λογαριασμού...
Λογαριασμοί ρεύματος: «Μπλόκο» σε όσους θέλουν να αλλάξουν πάροχο αλλά έχουν οφειλές