Για ζητήματα εκπαίδευσης

Μετά από την παρατεταμένη και σκληρή δοκιμασία της πανδημίας, η Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής και ο αντίστοιχος Τομέας Παιδείας άρχισαν πολιτικές εξορμήσεις και συναντήσεις με φυσική παρουσία. Παράλληλα αυξήσαμε τον ρυθμό των τηλεδιασκέψεων με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς για ζητήματα εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήσαμε τρεις διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) και την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.). Συμμετείχαν εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής και του Τομέα Παιδείας η κ. Χαρά Κεφαλίδου, ο κ. Νίκος Τσούλιας, Γραμματέας του Τομέα και ο κ. Πάρις Βεντήρης, μέλος της Γραμματείας του Τομέα.

Επίσης στις συναντήσεις συμμετείχαν: Από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), ο πρόεδρος Γιώργος Χριστόπουλος και ο Α’ Αντιπρόεδρος Αλέκος Γούλας, από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Κοινωνικών Επιστημών (Π.Ε.Ε.Κ.Ε.) ο πρόεδρος Παναγιώτης Σταμάτης και η Αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Σουλτάνη και από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.), η πρόεδρος Ζωή Χατζή.

Τέθηκαν τα ζητήματα αιχμής των φορέων αυτών, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και παρουσιάστηκαν οι σχετικές θέσεις του Κινήματος Αλλαγής. Δεσμευτήκαμε για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων των φορέων αυτών κοινοβουλευτικά και πολιτικά.

Θεωρούμε τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, συστατικό στοιχείο για κάθε ζήτημα της εκπαίδευσης. Θα συνεχίσουμε με συστηματικό τρόπο τις συναντήσεις και τις τηλεδιασκέψεις με άλλους φορείς που έχουν διατυπώσει σχετικό αίτημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός: Οι πρώτες 227 ειδικότητες και η ύλη

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ