Αξιολόγηση: «Κανένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κόντρα στους Συλλόγους Διδασκόντων»
«Το ΥΠΑΙΘ δεν ασχολείται με κανένα από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά το ενδιαφέρει να υλοποιήσει με κάθε τρόπο την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση»

Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Παιδείας μπαίνουν τα ενιαία κείμενα που ανάρτησαν οι εκπαιδευτικοί στις πλατφόρμες του υπουργείου ως προσπάθεια να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, όπως αναφέρει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρος Κόπτσης, ξεκαθάρισε στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ότι πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Επίσης, διευκρίνισε ότι θα δοθεί παράταση μιας εβδομάδας ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

«Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την αντιδραστική, αντιεκαπιδευτική «αξιολόγηση» την ίδια στιγμή που δεν ασχολούνται με την επίλυση κανενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία» επισημαίνει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, κανένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου δεν πρέπει να πάει κόντρα στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. «Άλλωστε, ακόμα και από την ίδια την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-1-2021 οι τυχόν παρατηρήσεις των ΣΕΕ, δεν έχουν κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για το τί θα ανεβεί στην πλατφόρμα» καταλήγουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Οι νέες απειλές Κόπτση θα πέσουν στο κενό! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΥΠΑΙΘ μέσω του ΓΓ, Κόπτση συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν έχουν συναινέσει στα σχέδια για την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Μετά την προσπάθεια επιβολής παράνομων ποινών, σε 114 διευθυντές και προϊσταμένους σχολικών μονάδων που συμμετείχαν στην απεργία – αποχή που είχαν κηρύξει οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, στο στόχαστρο μπαίνουν τα ενιαία κείμενα που οι εκπαιδευτικοί ανάρτησαν στις πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ ως προσπάθεια να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων.  

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 25/2 ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, «νέτα – σκέτα» τους ξεκαθάρισε πως πρέπει να μπουν στις πλατφόρμες και να αλλάξουν τα κείμενα γιατί είναι παράνομα και εκτός «κανονιστικού πλαισίου». Μάλιστα, διευκρίνισε πως για τον παραπάνω λόγο, θα δοθεί και παράταση μια εβδομάδας ώστε να υπάρξει η απαραίτητη «συμμόρφωση».

Φαίνεται πως στο ΥΠΑΙΘ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υλοποιήσουν με κάθε τρόπο, με κάθε κόστος την αντιδραστική, αντιεκαπιδευτική «αξιολόγηση» την ίδια στιγμή που δεν ασχολούνται με την επίλυση κανενός από τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και που οι εκπαιδευτικοί καθημερινά πασχίζουν να διαχειριστούν.

Αν είχαν δείξει τόσο ζήλο, θα είχαν λύσει το πρόβλημα των κενών (χιλιάδες ακόμα και σήμερα αρχές Μάρτη), θα είχαν λύσει την υπερμετάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία (χιλιάδες κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών), θα κάναμε μάθημα σε αξιοπρεπή σχολεία που δε θα πλημμύριζαν με το παραμικρό, που δε θα έπεφταν τα ταβάνια στα κεφάλια μας. Φαίνεται όμως πως τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα για το ΥΠΑΙΘ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όπως σε κάθε απειλή, τρομοκρατία και συκοφάντηση που έχουμε δεχτεί, απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά. Κανένας Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου να μην πάει κόντρα στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Άλλωστε, ακόμα και από την ίδια την Υπουργική Απόφαση 6603/ΓΔ4/20-1-2021 οι τυχόν παρατηρήσεις των ΣΕΕ, δεν έχουν κανένα δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο Σύλλογος Διδασκόντων είναι ο αποκλειστικά αρμόδιος για το τί θα ανεβεί στην πλατφόρμα.

 Άμεσα, εδώ και τώρα να σταματήσουν οι απειλές και η τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα