Εκπαιδευτικοί: Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία
Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία και μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε Ειδική και Γενική Αγωγή ζητά ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία, ώστε κανένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες να μη μένει εκτός ζητά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Παράλληλα, το σωματείο των εκπαιδευτικών απαιτεί να προχωρήσουν οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί σε Ειδική και Γενική Αγωγή για να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης

Τα Τμήματα Ένταξης, ως θεσμός της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που αφορά σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, επιτελούν κρίσιμο εκπαιδευτικό έργο και ως τέτοια είναι αναγκαία, για την ουσιαστική υποστήριξη των μαθητών ώστε να μπορούν με εξατομικευμένο διδακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  εστιάζοντας στην δυσκολία αυτή καθαυτή, να σημειώνουν γενικότερη μαθησιακή πρόοδο, διευκολύνοντάς την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ωστόσο, αν και επιτελούν ένα τόσο σημαντικό έργο, ο αριθμός τους είναι αναντίστοιχος με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ το έλλειμμα αυτό εκτινάσσεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα, μαθητές με ήπιες αναπηρίες να οδηγούνται στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Από τις 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  που προβλέπονταν με την εγκύκλιο του Υπουργείου  Παιδείας (Αρ. Πρωτ.:  48132 / Δ3) για ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) και οι προτάσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν στη δημοσίευση της απόφασης ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί  στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορά εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όσο καθυστερεί η ίδρυσή τους, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν χωρίς εξειδικευμένη υποστήριξη στα σχολεία τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατόν, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, καθώς αρχές Μάρτη επίκεινται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Με δεδομένο πως πολλοί εκπαιδευτικοί διορίστηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειές τους, οι νέες οργανικές θέσεις θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους να επιστρέψουν κοντά στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάρει άμεσα θέση:

•    Να δημιουργηθούν Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία, έτσι ώστε κανένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες να μη μένει εκτός.
•    Να προχωρήσουν οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί σε Ειδική και Γενική Αγωγή ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.
•    Να ολοκληρωθεί η ίδρυση  των Τμημάτων Ένταξης ΤΕ και η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ώστε οι νέες οργανικές θέσεις που θα προκύψουν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία των μεταθέσεων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης
Στο τραπέζι οι ειδικές κατηγορίες και οι υπηρεσιακές ρυθμίσεις στην εκπαίδευση - Η ενημέρωση των αιρετών ΔΑΚΕ
ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας: Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης στο επίκεντρο της συνεδρίασης
ekdda
Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων
Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στο πλαίσιο του 32 εισαγωγικού διαγωνισμού για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ)
Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης: Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων
iktola
ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος και η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια
Το Ανώτατο Δικαστήριο «σφραγίζει» θεσμικά τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμα τους στην υιοθεσία, επιβεβαιώνοντας την ισότητα και την...
ΣτΕ: Συνταγματικός ο γάμος και η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια