Εκπαιδευτικοί: Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία και μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών σε Ειδική και Γενική Αγωγή ζητά ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία, ώστε κανένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες να μη μένει εκτός ζητά η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Παράλληλα, το σωματείο των εκπαιδευτικών απαιτεί να προχωρήσουν οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί σε Ειδική και Γενική Αγωγή για να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για την ίδρυση των νέων Τμημάτων Ένταξης

Τα Τμήματα Ένταξης, ως θεσμός της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που αφορά σε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, επιτελούν κρίσιμο εκπαιδευτικό έργο και ως τέτοια είναι αναγκαία, για την ουσιαστική υποστήριξη των μαθητών ώστε να μπορούν με εξατομικευμένο διδακτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα  εστιάζοντας στην δυσκολία αυτή καθαυτή, να σημειώνουν γενικότερη μαθησιακή πρόοδο, διευκολύνοντάς την αποτελεσματικότερη ένταξή τους στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία. 

Ωστόσο, αν και επιτελούν ένα τόσο σημαντικό έργο, ο αριθμός τους είναι αναντίστοιχος με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ το έλλειμμα αυτό εκτινάσσεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα, μαθητές με ήπιες αναπηρίες να οδηγούνται στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Από τις 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  που προβλέπονταν με την εγκύκλιο του Υπουργείου  Παιδείας (Αρ. Πρωτ.:  48132 / Δ3) για ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) και οι προτάσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν στη δημοσίευση της απόφασης ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί  στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς αφορά εκατοντάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Όσο καθυστερεί η ίδρυσή τους, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν χωρίς εξειδικευμένη υποστήριξη στα σχολεία τους.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ολοκληρωθούν το γρηγορότερο δυνατόν, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ, καθώς αρχές Μάρτη επίκεινται οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών. Με δεδομένο πως πολλοί εκπαιδευτικοί διορίστηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειές τους, οι νέες οργανικές θέσεις θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους να επιστρέψουν κοντά στις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάρει άμεσα θέση:

•    Να δημιουργηθούν Τμήματα Ένταξης σε όλα τα σχολεία, έτσι ώστε κανένα παιδί με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες να μη μένει εκτός.
•    Να προχωρήσουν οι μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί σε Ειδική και Γενική Αγωγή ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων.
•    Να ολοκληρωθεί η ίδρυση  των Τμημάτων Ένταξης ΤΕ και η δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ ώστε οι νέες οργανικές θέσεις που θα προκύψουν να συμπεριληφθούν στη διαδικασία των μεταθέσεων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Η ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών σε κρίση: Ποιος φροντίζει αυτούς που φροντίζουν τα παιδιά;
Ο εκπαιδευτικός βρίσκεται καθημερινά στο επίκεντρο μιας πυκνής, σύνθετης και πολλές φορές ψυχοφθόρας πραγματικότητας, όπου καλείται ταυτόχρονα να...
Η ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών σε κρίση: Ποιος φροντίζει αυτούς που φροντίζουν τα παιδιά;
education 1280
Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας: Έρευνα για την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών
Τα εμπόδια της καθημερινότητας, το άγχος και η δύναμη προσαρμογής μέσα στο σχολικό περιβάλλον
Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας: Έρευνα για την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών
Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Ο 15χρονος Έλληνας μαθητής που συνεργάζεται με τη NASA
Ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος μιλά για την επιστήμη, τη διαστημική έρευνα, τη συνεργασία με τον Σταμάτη Κριμιζή και το όραμά του να προσφέρει στην...
Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Ο 15χρονος Έλληνας μαθητής που συνεργάζεται με τη NASA