ειδικη αγωγή
ipourgeio_paideias
Η ΠΟΣΥΠ προειδοποιεί την υπουργό Παιδείας ότι θα προσφύγει στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και στον εισαγγελέα

Με βιομετρικό σύστημα γίνεται ο έλεγχος εργαζομένων σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα με δακτυλικό αποτύπωμα, όπως καταγγέλλει ο ΠΟΣΥΠ μέσω ανακοίνωσής της.

Όπως τονίζει «έγιναν αποδέκτες ανάλογων καταγγελιών με έκπληξη και οργή» και συμπληρώνει πως η εν λόγω κίνηση αποτελεί μια επαχθή ενέργεια η οποία αντιβαίνει σε κάθε κανόνα προστασίας και επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Μάλιστα η ΠΟΣΥΠ προειδοποιεί πως σε περίπτωση που ένα τέτοιο μηχάνημα εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε υπηρεσία, θα απευθυνθεί άμεσα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στον Εισαγγελέα.

Aναλυτικά

Με έκπληξη και οργή γίναμε αποδέκτες καταγγελιών από συναδέλφους μας, ότι υπάρχει Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία έγινε προμήθεια βιομετρικού συστήματος ελέγχου προσέλευσης και αποχώρησης προσωπικού και επίκειται η εγκατάστασή του!

Η ύπαρξη ενός τέτοιου τύπου μηχανήματος σε οποιαδήποτε Υπηρεσία μας, το οποίο λειτουργεί με τον έλεγχο του δακτυλικού αποτυπώματος του εργαζόμενου, αποτελεί μία επαχθή ενέργεια η οποία αντιβαίνει σε κάθε κανόνα προστασίας και επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σε περίπτωση εγκατάστασης ενός τέτοιου είδους μηχανήματος σε οποιαδήποτε Υπηρεσία μας, θα απευθυνθούμε άμεσα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στον Εισαγγελέα.

Άλλωστε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει επιβάλει σε διάφορες περιπτώσεις την διακοπή της λειτουργίας των βιομετρικών αυτών συστημάτων, θεωρώντας ότι η χρήση τους δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της αναλογικότητας, ως προς τον σκοπό που πρέπει να επιτευχθεί και των μέσων που έχουν χρησιμοποιηθεί για την υλοποίησή του.

Σας καλούμε να προστατέψετε τους εργαζόμενους και τις Υπηρεσίες μας από τέτοιου είδους αψυχολόγητες και καταδικαστέες ενέργειες!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Ανοιγμα σχολείων: Εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού και μάσκες προτείνει ο Σαρηγιάννης
«Το γεγονός ότι τις δύο πρώτες εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων δεν θα δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων δε θα πρέπει να μας ξεγελάει»
Ανοιγμα σχολείων: Εβδομαδιαίο τεστ κορονοϊού και μάσκες προτείνει ο Σαρηγιάννης