Εκπαιδευτικοί: Επικίνδυνες αίθουσες διδασκαλίας σε νηπιαγωγείο στο Μαρούσι
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου καταγγέλλει πρόβλημα στο κτίριο που στεγάζεται νηπιαγωγείο

Επικίνδυνο πρόβλημα στη στεγάνωση οροφής, σε κτίριο που στεγάζει το 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου και άμεσο κίνδυνο για τα παιδιά, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου. Αποστέλλει επιστολή προς τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο ΔΕΠ και τον πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής, την οποία έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr. 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου, έλαβε ενημέρωση από τις εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου πως υπάρχουν προβλήματα στη στεγάνωση της οροφής σε μια τάξη διδασκαλίας. Λόγω του προβλήματος αξιολογήθηκε η αίθουσα ως επικίνδυνη, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεταφερθούν σε άλλη αίθουσα. 

Σημειώνεται πως η αίθουσα αυτή παραδόθηκε προς χρήση πριν από έναν χρόνο από την ανάδοχο εταιρία η οποία κλήθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση να υλοποιήσει το έργο με τίτλο: «Εργασίες Εγκατάστασης για την Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης».

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τη δημοτική αρχή να αποκαταστήσει άμεσα τη στέγη της αίθουσας και συμπληρώνουν πως θεωρούν «απαράδεκτο να αποδεικνύεται στην πράξη η προχειρότητα της κατασκευής του κτιρίου, με αρνητικές συνέπειες για τα νήπια και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου».

Αναλυτικά

Προς: Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Θ. Αμπατζόγλου, Πρόεδρο Δ.Ε.Π. Αμαρουσίου κο Π. Σαγρή, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Π. Ε. Δήμου Αμαρουσίου και Βλάχου – Σταματάκη Ελένη 

Κοινοποίηση: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας, Τα μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα: « Άμεση αποκατάσταση στη στεγανοποίηση της οροφής αίθουσας του παραρτήματος του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου».  

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τις συναδέλφους μας Νηπιαγωγούς του παραρτήματος του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου τη Δευτέρα 31 – 1 – 2022 το πρωί διαπιστώθηκαν έντονα προβλήματα στη στεγάνωση της οροφής σε μία τάξη διδασκαλίας στο παράρτημα του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου της οδού Ιερού Λόχου 3. 

Η κατάσταση ήταν τέτοια που κατέστη αδύνατη & επικίνδυνη η χρήση της αίθουσας και εξ αυτού του λόγου τα νήπια μεταφέρθηκαν σε αίθουσα που προοριζόταν για το ολοήμερο.

Όπως πληροφορηθήκαμε οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου προχώρησαν άμεσα σε αυτοψία διαπιστώνοντας το οξύ πρόβλημα που καθιστά τη χρήση της αίθουσας αδύνατη. 

 Όπως γνωρίζουμε η αίθουσα αυτή παραδόθηκε προς χρήση πριν από έναν χρόνο από την ανάδοχο εταιρία η οποία κλήθηκε με απ’ ευθείας ανάθεση να υλοποιήσει το έργο με τίτλο: «Εργασίες Εγκατάστασης για την Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης». 

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου αλλά και τις δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου ότι πράξατε  το «βέλτιστο» όσο αφορά τους χώρους επέκτασης (Παραρτήματα)  της Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης δημοσιεύοντας μάλιστα και  φωτογραφικό υλικό από το εν λόγω Νηπιαγωγείο ως απόδειξη της πληρότητας του έργου, θεωρούμε απαράδεκτο, λίγους μήνες μετά, να αποδεικνύεται στην πράξη η προχειρότητα της κατασκευής του με αρνητικές συνέπειες για τα νήπια και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου.  

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την Σχολική Επιτροπή Π. Ε. του Δήμου Αμαρουσίου να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της στέγης της αίθουσας του παραρτήματος του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αξιολογηση
Κέρκυρα: Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών Παιδαγωγικές, διδακτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις»
ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Όλες όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε αντάξιοι του ιστορικού και κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, ενός ρόλου που νοηματοδοτείται...
Κέρκυρα: Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών Παιδαγωγικές, διδακτικές, κοινωνικές και νομικές διαστάσεις»