Σχολικό συγκρότημα Γκράβας
«Ανάγκη για άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και την ασφάλεια τόσο των 4.000 μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά προσέρχονται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας»

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 4χρονου παιδιού έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» ζητά «άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και την ασφάλεια τόσο των 4.000 μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά προσέρχονται στο σχολικό συγκρότημα, όσο και συνολικά των κατοίκων της περιοχής».

Η οδός Ταϋγέτου όπου συνέβη το τρομερό δυστύχημα χαρακτηρίζεται από τον «ελλιπή φωτισμό, την κακή κατάσταση του οδοστρώματος, τα στενά και απροσπέλαστα πεζοδρόμια κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα, σε συνδυασμό με την έλλειψη επιπλέον μέτρων οδοσήμανσης, διαγραμμίσεων και μέτρων μείωσης της ταχύτητας, σε ένα δρόμο διπλής κατεύθυνσης και μεγάλης κυκλοφορίας».

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να τοποθετηθούν φωτεινά σήματα που να προειδοποιούν για συχνή διέλευση μαθητών, να τοποθετηθεί επιπλέον φωτεινός σηματοδότης στη διάβαση πεζών, να επανασχεδιαστεί και να ενισχυθεί ο φωτισμός της οδού, να τοποθετηθούν κολωνάκια, να αφαιρεθούν τα εμπόδια που υπάρχουν στα στενά πεζοδρόμια και να προχωρήσει άμεσα η ασφαλτόστωση της οδού.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε «η Αθηνά» για τον τραγικό θάνατο ενός 4χρονου παιδιού:

Ψήφισμα στήριξης του Συλλόγου Αθηνά στο Αίτημα

του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, για άμεση λήψη μέτρων από το Δήμο Αθηναίων, με αφορμή τον τραγικό θάνατο ενός 4χρονου παιδιού :

«Το απόγευμα της Κυριακής 23 Γενάρη 2022 ένα 4χρονο παιδί έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ταϋγέτου, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Και αυτό δεν είναι ούτε το μόνο, ούτε το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει σε αυτόν τον δρόμο – καρμανιόλα που βρίσκεται έξω από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας και τις αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝΔΑ (όπως η παιδική χαρά) που λειτουργούν μέχρι τις 10:00μμ.

Ο ελλιπής φωτισμός, η κακή κατάσταση του οδοστρώματος, τα στενά και απροσπέλαστα πεζοδρόμια κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα, σε συνδυασμό με την έλλειψη επιπλέον μέτρων οδοσήμανσης, διαγραμμίσεων και μέτρων μείωσης της ταχύτητας, σε ένα δρόμο διπλής κατεύθυνσης και μεγάλης κυκλοφορίας, επαναφέρουν την ανάγκη να λάβετε άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής και την ασφάλεια τόσο των 4.000 μαθητών και εκπαιδευτικών που καθημερινά προσέρχονται στο σχολικό συγκρότημα, όσο και συνολικά των κατοίκων της περιοχής.

Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός ζητάμε ΑΜΕΣΑ να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

Να τοποθετηθούν φωτεινά σήματα που να προειδοποιούν για συχνή διέλευση μαθητών σε όλο το μήκος της Ταϋγέτου και να τοποθετηθούν «σαμαράκια», καθώς συχνά οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 30χλμ που προβλέπεται στον συγκεκριμένο δρόμο.

Να τοποθετηθεί επιπλέον φωτεινός σηματοδότης στη διάβαση πεζών στο ύψος της εισόδου των τριών δημοτικών και των τριών νηπιαγωγείων (πεζόδρομος Ραϊσης).

Να επανασχεδιαστεί και να ενισχυθεί ο φωτισμός της οδού σε όλο το μήκος της από Λ. Γαλατσίου έως Κέας.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχεται αν είναι ορατή σε όλες τις συνθήκες φωτισμού η διαγράμμιση του δρόμου και οι διαβάσεις και να υπάρχει μέριμνα για τη συντήρησή τους.

Να τοποθετηθούν κολωνάκια επί της οδού Ταϋγέτου στη συμβολή της με την οδό Σκιάθου (απέναντι από τον «Θείο Φάνη») για να μην σταθμεύουν αυτοκίνητα επί του πεζοδρομίου στο σημείο της διάβασης, το οποίο είναι τόσο στενό ώστε υποχρεώνονται γονείς και μικρά παιδιά να περπατούν επί της Ταϋγέτου και να προσπαθούν να διασχίζουν το δρόμο χωρίς ορατότητα.

Να αφαιρεθούν από τα πεζοδρόμια της Ταϋγέτου όλα τα εμπόδια που υπάρχουν με ταυτόχρονη εξέταση της δυνατότητας διαπλάτυνσής του στα σημεία που απαιτείται. Τα πεζοδρόμια είναι ιδιαίτερα στενά σε τμήματα της οδού και η ύπαρξη στύλων, δέντρων, πινακίδων, στάσεων λεωφορείων και άλλων εμποδίων, σε συνδυασμό με τα πολλά σημεία όπου τα πλακάκια είναι σπασμένα, υποχρεώνει τους πεζούς, ανάμεσά τους και παιδιά, να περπατούν επί της Ταϋγέτου.

Να προχωρήσει άμεσα η ασφαλτόστωση της οδού Ταυγέτου από Κέας έως Πασσώβ, καθώς και του τμήματος της οδού Αγ. Λαύρας, (δηλ. από Πασσώβ έως Λ. Γαλατσίου) που αποτελεί τη φυσική της προέκταση, καθώς το οδόστρωμα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, λόγω χρόνιας & ελλιπούς συντήρησης που έχει επιδεινωθεί από τα επαναλαμβανόμενα έργα φυσικού αερίου, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ΕΥΔΑΠ κλπ.».

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παζάλος  Γιώργος                               Θεοδωρόπουλος  Θοδωρής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ διαγωνισμος
Γραπτός ΑΣΕΠ 4 Μάρτη: Χιλιάδες υποψήφιοι ξεκινούν αυτό το Ταχύρρυθμο πρόγραμμα
Τουλάχιστον 3000 υποψήφιοι αναμένεται να λάβουν όλη την ύλη και να ξεκινήσουν το ταχύρρυθμο πρόγραμμα online προετοιμασίας του goLearn για το...
Γραπτός ΑΣΕΠ 4 Μάρτη: Χιλιάδες υποψήφιοι ξεκινούν αυτό το Ταχύρρυθμο πρόγραμμα
ισραήλ χτύπημα
Ισραήλ: Επίθεση με πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή - Οκτώ νεκροί
Από την αιματηρή επίθεση μία 70χρονη γυναίκα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ένας 20χρονος άντρας σε σοβαρή κατάσταση και ένα 14χρονο αγόρι σε μέτρια...
Ισραήλ: Επίθεση με πυροβολισμούς κοντά σε συναγωγή - Οκτώ νεκροί
κρήτη κατάληψη
Κρήτη: Τρίτη ημέρα κατάληψης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο
Οι μαθητές ζητούν τα αυτονόητα για το σχολείο τους, όπως υποδομές και εξοπλισμό, αλλά και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το προεδρικό διάταγμα...
Κρήτη: Τρίτη ημέρα κατάληψης για το Καλλιτεχνικό Σχολείο