ΕΟΔΥ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Μεγάλο πρόβλημα για τους γονείς η διενέργεια των δύο rapid test για τους ανεμβολίαστους μαθητές - Δεν υπάρχουν δημόσιες δομές και οι γονείς αδυνατούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους

Δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας των μαθητών, επισημαίνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).

Σύμφωνα με την ΑΣΓΜΕ, ο ανεμβολίαστος μαθητής πρέπει να μπει σε διαδικασία διενέργειας 2 rapid test για τα οποία η σχολική μονάδα δίνει βεβαίωση στο μαθητή, όμως δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δημόσιες δομές σε κάθε δήμο για να καλύψουν την ανάγκη αυτή.

Επομένως, δεν υπάρχει η δυνατότητα καθολικά και ενιαία για όλο τον μαθητικό πληθυσμό να γίνουν δωρεάν τα rapid test.

Επιπλέον, οι περισσότερες δημόσιες δομές λειτουργούν μόνο πρωί. Δεν υπάρχει η δυνατότητα από τους εργαζόμενους γονείς να μπορούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να προβούν σε δημόσια δομή πρωινές ώρες.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΑΣΓΜΕ:

Άμεση αναγκαιότητα για Δωρεάν ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚ Α ΤΕΣΤ COVID-19 για τους μαθητές

Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμη Κυρία,

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων γονέων για τη διάδοση του κορονοϊού στα σχολεία. Καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα για την υγεία των μαθητών, μεγαλώνει ο φόβος, η ανασφάλεια, σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Τις θέσεις μας για τα μέτρα που θα έπρεπε να λάβετε ως Κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργεία σας τις έχουμε καταθέσει και έχουμε ζητήσει και συνάντηση για αυτό.

Αφορμή όμως του παρόντος υπομνήματος αποτέλεσε το γεγονός με τα νέα πρωτόκολλα αν σε τμήμα υπάρχει κρούσμα ο ανεμβολίαστος μαθητής πρέπει να μπει σε διαδικασία διενέργειας 2 rapid test για τα οποία η σχολική μονάδα δίνει βεβαίωση στο μαθητή όμως δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δημόσιες δομές σε κάθε Δήμο για να καλύψουν την ανάγκη αυτή σε όλη την χώρα και επιπλέον οι περισσότερες λειτουργούν μόνο πρωί.

Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα καθολικά και ενιαία για όλο το μαθητικό πληθυσμό να γίνουν δωρεάν τα rapid test. Καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα από τους εργαζόμενους γονείς να μπορούν να πάρουν άδεια από την εργασία τους για να προβούν σε δημόσια δομή πρωινές ώρες.

Ως Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), δεδομένου και του μεγάλου αριθμού ασυμπτωματικών φορέων κορωνοϊού, απαιτούμε:

· Οι δημόσιες δομές να ενισχυθούν και να λειτουργούν και απογευματινές ώρες σε κάθε Δήμο της χώρα ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες μαθητών και γονέων ή να υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν διενέργεια τεστ σε οποιαδήποτε δομή δημόσια ή ιδιωτική.

Παράλληλα απαιτούμε :

 · Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των μασκών αυξημένης προστασίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

 · Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία. Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

· Πρόσληψη σχολικών νοσηλευτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πέτρος Πετράτος
Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Μαζική παραίτηση του Εφορευτικού Συμβουλίου με «σπόντες» στο Υπουργείο Παιδείας
Έντονη διαμαρτυρία για την «απαξιωτική στάση» του Υπουργείου Παιδείας και τις «αυθαίρετες» αποσπάσεις
Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη: Μαζική παραίτηση του Εφορευτικού Συμβουλίου με «σπόντες» στο Υπουργείο Παιδείας
Εργατικό ατύχημα
Το 13ωρο απελευθερώνει...
Ας είμαστε ειλικρινείς: το 13ωρο δεν “απελευθερώνει” τον εργαζόμενο, αλλά το κεφάλαιο. Το απελευθερώνει από την υποχρέωση να προσλάβει περισσότερους...
Το 13ωρο απελευθερώνει...
Μαρία Καρυστιανού και Πάνος Ρούτσι
Κοινό αίτημα Καρυστιανού - Ρούτσι: «Να μην σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στον Άγνωστο Στρατιώτη»
«Θα μας βρουν απέναντι αν σβήσουν τα ονόματα»: Κοινή παρέμβαση πριν την κατάθεση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη
Κοινό αίτημα Καρυστιανού - Ρούτσι: «Να μην σβηστούν τα ονόματα των νεκρών στον Άγνωστο Στρατιώτη»
epimorfotes_300_225.jpg
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί για τις επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου
Οι ψυχολόγοι και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ζητούν σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και έγκαιρη ενημέρωση
Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί για τις επιμορφώσεις εκτός εργασιακού ωραρίου