pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
mathites paidia
«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παλινωδίες την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, ανοίγοντας τα σχολεία», τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας

Την άρνηση να αφουγκραστεί τις αγωνίες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, κατηγορεί η ΑΣΓΜΕ το υπουργείο Παιδείας. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, τονίζει πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. 

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ κάνει λόγο για την «επιμονή της κυβέρνησης» στην διατήρηση του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, παρά το ότι αποδείχθηκε στην πράξη μέτρο υπερμετάδοσης του ιού, αλλά και παρά το ότι «πρακτικά οδηγεί στην μη λειτουργία του σχολείου με χαρακτηριστικό παράδειγμα λύκειο του Πειραιά που «λειτουργούσε» με 37 κρούσματα σε σύνολο 230 παιδιών».

Καλούν το υπουργείο, τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να υιοθετήσουν τα αιτήματα τους που είναι η αραίωση των μαθητών, τα μαζικά και δωρεάν τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ και την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με παλινωδίες την έξαρση της πανδημίας στην χώρα μας, ανοίγοντας τα σχολεία στις 10 Γενάρη χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παρά τον δεκαπλασιασμό σχεδόν των κρουσμάτων το 15ήμερο των διακοπών λόγω Χριστουγέννων, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να αφουγκραστεί τις αγωνίες εκατοντάδων χιλιάδων γονιών και επιμένει στην γνωστή συνταγή του στοιβάγματος 25 και 27 παιδιών ανά τάξη με μόνο μέσο προστασίας τις μάσκες και τα ανοικτά παράθυρα. Ούτε κουβέντα για αραίωση των παιδιών στα τμήματα με ταυτόχρονη πρόσληψη εκπαιδευτικών, για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού καθαριότητας, για ανάληψη δηλαδή από μέρους της, της ευθύνης που της αναλογεί, αντίθετα προχώρησε σε ακόμα μεγαλύτερη πύκνωση των μαθητών ανά τάξη με τις συγχωνεύσεις του Νοέμβρη. 
Αλλά ακόμα και όσον αφορά την πρόληψη, πάλι φορτώνει στις πλάτες των γονιών όχι μόνο την ευθύνη διενέργειας self, rapidκαι μοριακών τεστ αλλά και το κόστος για τα 2 τελευταία, την στιγμή μάλιστα που οι αυξήσεις στα τρόφιμα και το ρεύμα έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη της λαϊκής οικογένειας. 

Επιμένει η κυβέρνηση στην διατήρηση του 50%+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος, παρά το ότι αποδείχθηκε στην πράξη μέτρο υπερμετάδοσης του ιού, αλλά και παρά το ότι πρακτικά οδηγεί στην μη λειτουργία του σχολείου με χαρακτηριστικό παράδειγμα λύκειο του Πειραιά που «λειτουργούσε» με 37 κρούσματα σε σύνολο 230 παιδιών.

Ως ΑΣΓΜΕ αρνούμαστε να αποδεχθούμε πως για 3η συνεχή χρονιά δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αναχαίτιση του ιού στα σχολεία μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

    • Αραίωση των μαθητών ανά τάξη. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
    • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
    • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν rapidκαι μοριακά τεστ. Δωρεάν παροχή των ειδικών μασκών.
    • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία. 
    • Σύνδεση των σχολείων με την Πρωτοβάθμια Υγεία και ενίσχυση της τελευταίας.
    • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει εδώ και τώρα τα παραπάνω αιτήματα. 

Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το επόμενο διάστημα να   διεκδικήσουν  τα παραπάνω αιτήματα μας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πάτε για μπάνιο; Παραλίες με ή χωρίς μωβ τσούχτρες σήμερα Κυριακή - Δείτε τον χάρτη

1000 ευρώ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε 80000 ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους δύο ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα