Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
ntountouka
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ | ΙΝΤΙΜΕ
Στην κινητοποίησητων υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη στις 17:00, συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ)

Στην κινητοποίηση του υπουργείου Υγείας που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου, θα συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), για την μετατροπή των νοσοκομείων σε χώρους υπερμετάδοσης του κορονοϊού από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, η μείωση της καραντίνας σε 5 ημέρες αυξάνει την διασπορά στον γενικό πληθυσμό και εν συνεχεία τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ακόμη περισσότερο για τους χώρους ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που εξ ορισμού απευθύνονται σε «πιο "ευάλωτο" κομμάτι του πληθυσμού».

«Αντί για ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της τεράστιας αναμονής στις δημόσιες μονάδες και της έλλειψης αντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ συμμετέχουν στην κινητοποίηση των υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας 

«Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε συντονισμό και με τους υπόλοιπους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας θα κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες διεκδίκησης, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της υγείας και της μόρφωσης», αναφέρει η ΔΟΕ.

Αντίστοιχα η ΟΛΜΕ τονίζει πως «απαιτούμε την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας Υγείας και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών! Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να υιοθετήσει επιτέλους τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Αναλυτικά:

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη δύο παράλληλα επιδημικά κύματα με την όμικρον να επελαύνει, τα ενεργά κρούσματα να εκτοξεύονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, με ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων να οφείλονται στο περισσότερο παθογόνο στέλεχος Δ, η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό, για να μην πάρει μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας.

Την ίδια ώρα που στα τμήματα επειγόντων περιστατικών Covid σημειώνεται ρεκόρ προσελεύσεων, οι εισαγωγές Covid ασθενών έχουν αυξηθεί η κυβέρνηση δε διστάζει να διαδίδει επικίνδυνα σενάρια ότι πλησιάζει το τέλος της πανδημίας.

Για μία ακόμη φορά στο ίδιο έργο «θεατές».

Αντί για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, η κυβέρνηση με τη μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες, μετατρέπει  τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς, σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

Όλα τα παραπάνω λογικό είναι να έχουν αντίκτυπο και στους δικούς μας χώρους, στους χώρους της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης οι οποίοι εξ ορισμού απευθύνονται στο πιο “ευάλωτο” κομμάτι του πληθυσμού.

Αντί για ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ, αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της τεράστιας αναμονής στις δημόσιες μονάδες και της έλλειψης αντιδραστηρίων για μοριακό έλεγχο.

Αντί για πρωτόκολλα περιορισμού της διασποράς στους χώρους δουλειάς,  εφαρμόζονται πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού που υπαγορεύονται από την κυβέρνηση, το κράτος και την εργοδοσία με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας.

Ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων μέτρων με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των οικογενειών μας, των ανθρώπων που εξυπηρετούμε βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση. 

Την Πέμπτη 13 του Γενάρη συμμετέχουμε από κοινού με πρωτοβάθμια σωματεία νοσοκομείων, συλλόγους εκπαιδευτικών, εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 5:00 μμ.

Διεκδικούμε:

 Αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έχουν κλείσει.
 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων, χωρίς παζάρια και χωρίς καμία αποζημίωση.
 Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με εξασφάλιση δωρεάν διαγνωστικών τεστ. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ. 
 Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό. Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της ΠΦΥ. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα