Πίνακας - σχολείο - Μέτρα για τον κορονοϊό
«Πάλι εμείς οι γονείς θα βάζουμε το χέρι στην τσέπη ή θα περιμένουμε σε ατελείωτες ουρές για ένα δωρεάν rapid test»

Μία ακόμα καταγγελία για το άνοιγμα των σχολείων με το ισχύον πρωτόκολλο έλαβε και δημοσιεύει το alfavita.gr. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Γονέων του 76ου δημοτικού Αθηνών κάνει λόγο για απαράδεκτες εξαγγελίες από το υπουργείο Παιδείας, για «πρωτόκολλα υπερμετάδοσης», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά: «πάλι εμείς οι γονείς θα βάζουμε το χέρι στην τσέπη ή θα περιμένουμε σε ατελείωτες ουρές για ένα δωρεάν rapid test».

«Ενώ, λοιπόν, αυξάνονται τα rapid test σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, δεν αυξάνονται αντίστοιχα τα σημεία που μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να εξεταστούν δωρεάν. Πάλι εμείς οι γονείς θα βάζουμε το χέρι στην τσέπη ή θα περιμένουμε σε ατελείωτες ουρές για ένα δωρεάν rapid test. Εξάλλου η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την απαράδεκτη πρόβλεψη του 50%+1, δηλαδή να νοσούν πάνω από τα μισά παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Θεωρούμε απαράδεκτες τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας για τους όρους που θα ανοίξουν τα σχολεία, οι οποίοι όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία τους, αλλά επιπλέον για ακόμη μια φορά μετατίθεται όλη η ευθύνη και το κόστος στους γονείς.

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, γεμάτες ΜΕΘ και «γονατισμένα» νοσοκομεία, τα σχολεία ανοίγουν με τους ίδιους όρους που ουσιαστικά έκλεισαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αγνοούν προκλητικά τις ανησυχίες γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών και το μόνο που «μέτρο» που «λαμβάνεται» είναι ουσιαστικά ένα επιπλέον διαγνωστικό τεστ!

Ενώ, λοιπόν, αυξάνονται τα rapid test σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα, δεν αυξάνονται αντίστοιχα τα σημεία που μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να εξεταστούν δωρεάν. Πάλι εμείς οι γονείς θα βάζουμε το χέρι στην τσέπη ή θα περιμένουμε σε ατελείωτες ουρές για ένα δωρεάν rapid test. Εξάλλου η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την απαράδεκτη πρόβλεψη του 50%+1, δηλαδή να νοσούν πάνω από τα μισά παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα. 

Τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και Παιδείας είναι πρωτόκολλα υπερμετάδοσης! Είναι πρωτόκολλα ταλαιπωρίας και οικονομικής αφαίμαξης των γονιών! Για τρίτη σχολική χρονιά τα σχολεία ανοίγουν χωρίς επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών και άλλων ειδικοτήτων και τώρα πολλά τμήματα κινδυνεύουν να μείνουν κλειστά, επειδή εκπαιδευτικοί θα νοσούν ή θα βρίσκονται σε καραντίνα. 

Προκλητικές είναι και οι αναφορές της υπουργού Παιδείας στις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών, την ώρα που συγχωνεύτηκαν εκατοντάδες τμήματα σε όλη τη χώρα και τα παιδιά στοιβάζονται σε τάξεις με 27 – 30 μαθητές, προκειμένου να γίνουν περικοπές στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών! 

Έτσι, σαν «κόστος», αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας και την προστασία της δημόσιας Υγείας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

•    Όλα τα διαγνωστικά τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ είτε σε δημόσιες, είτε σε ιδιωτικές δομές και να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας Υγείας με προσωπικό και εξοπλισμό. Μαζικά τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν μοριακά τεστ σε περίπτωση κρούσματος στα τμήματα. 

•    Να αραιώσουν τώρα οι σχολικές τάξεις, να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών παντού, αλλά και προσωπικού καθαριότητας.

•    Να χορηγούνται δωρεάν από το κράτος οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται στους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;