Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Παιδικός σταθμός
Τη διακοπή λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος νηπιαγωγείου της Πάτρας καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων - «μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω»

Τη διακοπή λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος στο 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τη συγχώνευση τμημάτων εν μέσω κορονοϊού καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το τμήμα δεν θα συνεχίσει, καθώς διαθέτει 11 παιδιά αντί για 14 που προβλέπει ο νόμος.

«Ο Νόμος, όμως, δεν προβλέπει τους λόγους που μπορεί μια οικογένεια να διακόψει το παιδί της από το Ολοήμερο, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τί θα κάνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους, όταν τους ζητάνε μέσα σε μισή μέρα να βρουν λύση», σημειώνεται σχετικά.

«Η διακοπή του Ολοήμερου σημαίνει μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω», σημειώνεται ακόμα.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου Νηπιαγωγείου Πατρών:

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προχώρησε στην διακοπή του Ολοήμερου Τμήματος στο Νηπιαγωγείο μας, επειδή δεν φοιτούν 14 παιδιά με βάση τον Νόμο, αλλά 11! Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου ότι την Τρίτη 23 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο!

Ο Νόμος, όμως, δεν προβλέπει τους λόγους που μπορεί μια οικογένεια να διακόψει το παιδί της από το Ολοήμερο, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τί θα κάνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους, όταν τους ζητάνε μέσα σε μισή μέρα να βρουν λύση!

Το Ολοήμερο Τμήμα καλύπτει ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών. Δεν μπορεί να κρίνεται η λειτουργία του από τον αριθμό των παιδιών σε κάθε σχολείο.

Η διακοπή του Ολοήμερου σημαίνει μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω!

Εκτός από την υγιεινή και την ασφάλεια, αυτό βέβαια επιφέρει ζήτημα και για την ίδια την παιδαγωγική πράξη, αν θα μπορεί με τόσα παιδιά να γίνεται με τους απαραίτητους όρους της παιδαγωγικής.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου και ομόφωνα απαιτεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας να επαναλειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα του 30ου Νηπιαγωγείου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Rapid test
Απανωτά «ραπίσματα» για Αδωνι: Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα test PCR!
Aκόμα ένας Σύλλογος Γονέων κι ένας Δήμος πέτυχαν καλύτερες τιμές των τεστ PCR από το κράτος, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως πόσο αναποτελεσματική ήταν...
Κι άλλος Συλλογος Γονέων και Δήμος βρήκαν φθηνότερα PCR από τον Αδωνι!
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση
Αν οι συνταγές του Ο.Ο.Σ.Α στοχεύουν στις «δομές και τις υποδομές» του εκπαιδευτικού συστήματος, ο γνωστός διεθνής διαγωνισμός PISA  στοχεύει στο...
Ο Διεθνής και ο Ελληνικός διαγωνισμός PISA: Ένας «Δούρειος Ίππος» για την εκπαίδευση