Παιδικός σταθμός
Τη διακοπή λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος νηπιαγωγείου της Πάτρας καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων - «μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω»

Τη διακοπή λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος στο 30ο Νηπιαγωγείο Πατρών και τη συγχώνευση τμημάτων εν μέσω κορονοϊού καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται το τμήμα δεν θα συνεχίσει, καθώς διαθέτει 11 παιδιά αντί για 14 που προβλέπει ο νόμος.

«Ο Νόμος, όμως, δεν προβλέπει τους λόγους που μπορεί μια οικογένεια να διακόψει το παιδί της από το Ολοήμερο, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τί θα κάνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους, όταν τους ζητάνε μέσα σε μισή μέρα να βρουν λύση», σημειώνεται σχετικά.

«Η διακοπή του Ολοήμερου σημαίνει μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω», σημειώνεται ακόμα.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου Νηπιαγωγείου Πατρών:

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας προχώρησε στην διακοπή του Ολοήμερου Τμήματος στο Νηπιαγωγείο μας, επειδή δεν φοιτούν 14 παιδιά με βάση τον Νόμο, αλλά 11! Η Διεύθυνση του Νηπιαγωγείου ενημερώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου ότι την Τρίτη 23 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο!

Ο Νόμος, όμως, δεν προβλέπει τους λόγους που μπορεί μια οικογένεια να διακόψει το παιδί της από το Ολοήμερο, όπως επίσης δεν ενδιαφέρεται για το τί θα κάνουν οι οικογένειες με τα παιδιά τους, όταν τους ζητάνε μέσα σε μισή μέρα να βρουν λύση!

Το Ολοήμερο Τμήμα καλύπτει ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών. Δεν μπορεί να κρίνεται η λειτουργία του από τον αριθμό των παιδιών σε κάθε σχολείο.

Η διακοπή του Ολοήμερου σημαίνει μεταφορά αυτών των παιδιών σε άλλα σχολεία και την συγχώνευση των υπολοίπων τμημάτων. Δηλαδή σε συνθήκες πανδημίας, θα στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες 25 παιδιά και πάνω!

Εκτός από την υγιεινή και την ασφάλεια, αυτό βέβαια επιφέρει ζήτημα και για την ίδια την παιδαγωγική πράξη, αν θα μπορεί με τόσα παιδιά να γίνεται με τους απαραίτητους όρους της παιδαγωγικής.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 29 Νοεμβρίου και ομόφωνα απαιτεί από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας να επαναλειτουργήσει το Ολοήμερο Τμήμα του 30ου Νηπιαγωγείου.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4