Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Η Ελεγκτική Επιτροπή να προχωρήσει τις διαδικασίες με βάση το καταστατικό για τις καταγγελίες σε βάρος των μελών της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. για μη υλοποίηση των αποφάσεων Γ.Σ. και Δ.Σ.

Σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποίησε το ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε ότι η καταγγελία σε βάρος προέδρου και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ, είναι βάσιμη και πρόκειται να εφαρμοστεί το καταστατικό του σωματείου. 

Αναλυτικότερα, οι καταγγελίες αφορούν την υπονόμευση των αποφάσεων του ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος κλήθηκαν να απαντήσουν εγγράφως στο ΔΣ. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (ο πρόεδρος απουσίαζε) αρνήθηκε να υπογράψει το εξώδικο. 

«Μπροστά στην άρνηση του αντιπροέδρου να υπογράψει το εξώδικο, του ζητήθηκε να παραιτηθεί και το ίδιο να γίνει και από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ γιατί αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου. Στην καταγγελία ότι οι ίδιοι δεν υπέγραψαν στα σχολεία τους την απεργία αποχή που υπέγραψαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και που ισοδυναμεί με καθαρή απεργοσπασία, αρνήθηκε να απαντήσει. Ο πρόεδρος σε παλιότερη δήλωσή του στο Δ.Σ. είπε ότι θα υλοποιήσει τις εντολές του Υπουργείου γιατί επιδιώκει να γίνει Διευθυντής», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Εν κατακλείδι, τα μέλη της ΔΑΚΕ αρνήθηκαν να παραλάβουν την καταγγελία, ενώ το ΔΣ παρέπεμψε  την υπόθεση στην Ελεγκτική επιτροπή.

Αναλυτικά: 

Η Ελεγκτική Επιτροπή να προχωρήσει τις διαδικασίες με βάση το καταστατικό για τις καταγγελίες
σε βάρος των μελών της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. για μη υλοποίηση των αποφάσεων Γ.Σ. και Δ.Σ.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ  σε  ειδική  συνεδρίαση την Τρίτη 16/11 αποφάσισε  ότι η καταγγελία σε βάρος του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ  για υπονόμευση των αποφάσεων του ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου είναι βάσιμη και κάλεσε τα μέλη της Ελεγκτικής  επιτροπής  Μήττα Κ., Μπάντσο Ν., Αναγνώστου Κ.  να προχωρήσουν τις σχετικές διαδικασίες εφαρμόζοντας το καταστατικό του σωματείου. Κλήθηκαν  ακόμη  να παρευρεθούν και να ενημερωθούν την Δευτέρα 22/11, στις 2.30 μ.μ., στο 1ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για την καταγγελία, να συζητήσουν και να πάρουν θέση όπως ορίζει το καταστατικό, (παράγραφος 5, άρθρο 17). Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημέρωσε επίσης  και αυτούς που αφορά η καταγγελία (πρόεδρο και αντιπρόεδρο) να παραβρεθούν και να απαντήσουν εγγράφως στο ΔΣ , όπως όφειλαν  ήδη να έχουν κάνει.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ υλοποιώντας  αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων στις 13/10 και 20/10  πήρε μέρος σε δύο συναντήσεις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ (19/10 και 26/10). Στη συνάντηση στις 26/10 αποφασίστηκε  από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έχουν κοινές αποφάσεις με την Ε΄ ΕΛΜΕ –Θ να προκηρύξουν από κοινού και συγχρόνως απεργία αποχή καταθέτοντας εξώδικο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ (13/10 και 20/10) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Παρασκευή 29/10 ώστε με ευθύνη του προεδρείου, όπως ορίζει το καταστατικό, να προωθηθεί υπογεγραμμένο το εξώδικο προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και να δηλώνεται ότι έχουμε προκηρύξει την απεργία αποχή.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. (ο πρόεδρος απουσίαζε) αρνήθηκε να υπογράψει το εξώδικο. Του επισημάνθηκε ότι δεν έχει το δικαίωμα να μην υλοποιεί αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης που αποτελεί το ανώτατο όργανο στις διαδικασίες όλων των σωματείων. Η απαίτηση αυτή προκύπτει από τις καταστατικές του υποχρεώσεις, όπως ακριβώς έπραξε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ( ΔΑΚΕ) όταν υπέγραψε το εξώδικο για κήρυξη της απεργίας αποχής από την ομοσπονδία, παρόλο που τόσο ο ίδιος, όσο και η ηγεσία της παράταξης της ΔΑΚΕ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι είναι κατά της απεργίας αποχής. Μπροστά στην άρνηση του αντιπροέδρου να υπογράψει το εξώδικο, του ζητήθηκε να παραιτηθεί και το ίδιο να γίνει και από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ γιατί αρνούνται να υλοποιήσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων και του κλάδου. Στην καταγγελία ότι οι ίδιοι δεν υπέγραψαν στα σχολεία τους την απεργία αποχή που υπέγραψαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και που ισοδυναμεί με καθαρή απεργοσπασία, αρνήθηκε να απαντήσει. Ο πρόεδρος σε παλιότερη δήλωσή του στο Δ.Σ. είπε ότι θα υλοποιήσει τις εντολές του Υπουργείου γιατί επιδιώκει να γίνει Διευθυντής. 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ (29/10) αποφασίστηκε και απαιτήθηκε από όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ να παραιτηθούν τα μέλη της ΔΑΚΕ  από τις θέσεις του προεδρείου και να συγκροτηθεί προεδρείο με νέα μέλη τα οποία θα υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γ.Σ. και θα υπογράψουν το εξώδικο.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ αρνήθηκε να παραιτηθεί ώστε ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση να συνεχιστεί, όπως ξεκίνησε, με την κάλυψη όλων των συναδέλφων. Για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ ανοιχτά στηρίζουν τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί. Έχουν ήδη καταγγελθεί  επανειλημμένα από το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ  (18/11/2020, 24/11/2020, 22/12/2020, 25/5/2021, 13/7/2021)    για τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους  να στηρίζουν προκλητικά τις επιλογές της κυβέρνησης και να στρέφονται με τις ενέργειές τους ενάντια στους σκοπούς  και τις θέσεις του σωματείου.  Όχι μόνο δεν υλοποιούν τις αποφάσεις του σωματείου, αλλά τις υπονομεύουν. Έχουν ταχθεί με την κυβέρνηση και όχι με τον κλάδο! 

Μετά την άρνηση των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ να υλοποιήσουν τις αποφάσεις Γ.Σ. (13/10 και 20/10) και του  Δ.Σ. (29/10) κατατέθηκε σε βάρος τους καταγγελία.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ με προκλητικό τρόπο αρνήθηκαν να παραλάβουν την καταγγελία, όπως όφειλε να κάνει κάθε μέλος του Δ.Σ. εναντίον του οποίου κατατίθεται γραπτή καταγγελία. Αρνήθηκαν ακόμη να απαντήσουν εγγράφως, όπως ορίζει το καταστατικό του σωματείου. Άλλο ένα δείγμα της απαξίωσης προς το Δ.Σ. και τον κλάδο που όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στάση τους  επιδεικνύουν.
Το ΔΣ παρέπεμψε  την υπόθεση στην Ελεγκτική επιτροπή  σύμφωνα με το άρθρο 17 του καταστατικού που ορίζει ότι :

1. Τακτικό μέλος του ΔΣ δε συγχωρείται : 

α). να παραβαίνει τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΛΜΕ. 

β). να ενεργεί αντίθετα από τις αποφάσεις των Γεν. Συνελεύσεων του κλάδου. 

γ). να προβαίνει σε πράξεις που αποβλέπουν ή καταλήγουν στην αναστολή, τον περιορισμό, εξουδετέρωση ή ματαίωση των σκοπών και επιδιώξεων της ΕΛΜΕ. 

δ). να αντιστρατεύεται τις αποφασισμένες ενέργειες του ΔΣ, έστω και αν μειοψήφησε στις αποφάσεις.

2. Κάθε μια από τις προηγούμενες παραβάσεις αποτελεί λόγο μέχρι και έκπτωσης του υπαίτιου από τη θέση του τακτικού μέλους του ΔΣ.

Ενημερώνουμε  ότι στις 22/11 για ακόμη μια φορά δεν προσήλθαν οι καταγγελλόμενοι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, ούτε απάντησαν γραπτά στις καταγγελίες, ενώ δεν προσήλθε και το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής Αναγνώστου Κ., ούτε η εκπρόσωπός της παράταξής του στο Δ.Σ.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΥΠΠΕΘ 911
Ευρωπαϊκό Σχολείο Bergen: Προσωρινός πίνακας εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή
Δημοσιεύθηκε ο προσωρινός αξιολογικός πίνακας και πίνακας απορριφθέντων υποψηφίων εκπαιδευτικών για προεπιλογή με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση της...
Ευρωπαϊκό Σχολείο Bergen: Προσωρινός πίνακας εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή
μαθητές δημοτικό σχολείο
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!
Υποβιβάζουν Δημοτικά σχολεία επειδή έχουν ακόμα και ...έναν λιγότερο μαθητή, ενώ σε μια περίπτωση ζητείται υποβιβασμός σχολείου που θα έχει έναν...
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!