Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Τηλεκπαίδευση: Μαζικοί αποχή ζητούν γονείς στα Χανιά
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας αναφορικά με τη νέα παράταση για την αξιολόγηση

Σχετικά με τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας τονίζει τα εξής:

α) Οι Σύλλογοι Διδασκόντων όφειλαν, με βάση το νόμο, να συνεδριάσουν με θέμα την αποτίμηση για το προηγούμενο έτος (“Έκθεση Αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικών μονάδων”) μέχρι 30/9. Η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ συνεδρίασε, ούτε την περασμένη σχολική χρονιά, ούτε τη φετινή (μέχρι 30/9), ενώ όλοι θυμόμαστε ότι τα σχολεία πέρσι ήταν για μήνες κλειστά.

Άλλη μια απόδειξη των πραγματικών προθέσεων του ΥΠΑΙΘ, που καμία σχέση δεν έχουν με τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, καμία άλλη υποχρέωση δεν προκύπτει για τους ΣΔ. Για το λόγο αυτό, το ΥΠΑΙΘ απαιτεί ουσιαστικά από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, αξιοποιώντας τις διατάξεις του νόμου 4823/2021, να προχωρήσουν μόνοι τους την αποτίμηση, μιας σχολικής χρονιάς που δεν έγινε προγραμματισμός και που τα σχολεία ήταν για μήνες κλειστά.

β) Η προθεσμία για την κατάθεση του “Συλλογικού Προγραμματισμού” για τη φετινή χρονιά παίρνει νέα παράταση, από τις 12/11, στις 29/11. Αναφερόμαστε αποκλειστικά για τους στόχους-τα σχέδια δράσης (τίτλους)-ομάδες δράσης-συντονιστές ομάδων. Όλα τα παραπάνω έχουν οριστεί -ή ΠΡΕΠΕΙ να οριστούν - από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας με βάση τις διατάξεις του νόμου 4823/2021 (αμελλητί). Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση για τις Ομάδες Δράσης και τους συντονιστές αυτών.

γ) Η υποχρέωση των συντονιστών των ομάδων δράσης να αναρτήσουν τους στόχους (Α’ μέρος) παίρνει παράταση μέχρι 12/1. Άρα, μέχρι 12/1 κανείς συνάδελφος που έχει οριστεί συντονιστής ομάδας δράσης δεν έχει υποχρέωση να συντάξει κάποιο κείμενο.

δ) Τα αναλυτικά σχέδια δράσης των ομάδων δράσης (Υλοποίηση και Αποτίμηση), που ουσιαστικά έχουν οριστεί με βάση τις διατάξεις του νόμου 4823/2021, παίρνουν νέα παράταση, προφανώς μετά τις 12/1/2022, που λήγει η προθεσμία των συντονιστών των ομάδων να συμπληρώσουν το Α’ Μέρος (Σχεδιασμός).

Υπενθυμίζουμε την τελευταία απόφαση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

1. Το ΥΠΑΙΘ, με την εγκύκλιο Κόπτση, έχει δώσει παράταση για να ανέβει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ ο προγραμματισμός  του κάθε σχολείου και οι ομάδες δράσης, μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου (*έγινε 29/11 με τη νέα εγκύκλιο). Προσοχή! Ο Προγραμματισμός αφορά αποκλειστικά το Διευθυντή και όχι την κατάθεση σχεδίων δράσης από τις ομάδες. Δεν καταθέτουμε κανένα σχέδιο δράσης, δεν παραδίδουμε εκθέσεις, “προσχέδια”, περιλήψεις κλπ.
  2. Η δυνατότητα πραγματοποίησης των Ειδικών Συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, με βάση την Υπουργική Απόφαση, που παραμένει σε ισχύ, και με βάση το άρθρο 4, έχει λήξει από τις 10/10, ενώ η υποχρέωση κατάθεσης της αποτίμησης της περσινής χρονιάς (2020 -2021)  έχει λήξει από τις 30/9. Και στις δύο περιπτώσεις οι Διευθυντές/ντριες  και οι Σύλλογοι Διδασκόντων καλύπτονταν με την απεργία – αποχή.
  3. Η μόνη «υποχρέωση» που προκύπτει με βάση την Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, είναι αυτή των Διευθυντών/ριών να καταθέσουν με δική ευθύνη, «αμελλητί», τον προγραμματισμό και τις ομάδες δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2021 -2022, μέχρι τις 12/11 (29/11 πλέον).

Β. Με βάση όλα τα παραπάνω καλούμε:

• Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.
  • Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τα Σωματεία και οι Ομοσπονδίες να τοποθετηθούν με βάση τα νέα δεδομένα. Να ενημερώσουν άμεσα την ΕΛΜΕ.
  • Για όσους συναδέλφους τυχόν πιεστούν να πάρουν μέρος σε συνεδριάσεις  με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκηρύσσουμε διευκολυντικές στάσεις εργασίας για όλη την εβδομάδα 1- 3 ώρες στο ωράριο του κάθε συναδέλφου και όσες ώρες από αυτές χρειαστεί.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Αποδεικνύεται περίτρανα με τη νέα παράταση, ότι ούτε έτσι μπορούν να περάσουν το σχολείο – εφιάλτη που ετοιμάζουν. Περήφανα ο κλάδος συνεχίζει και αντιστέκεται, παρόλα τα δικαστήρια, παρόλες τις απειλές και τους εκβιασμούς από τη μεριά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

Τώρα είναι η ώρα ακόμα πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών. Στους χορηγούς και τους σπόνσορες. Να δυναμώσει ο αγώνας για να διεκδικήσουμε το σχολείο που μας αξίζει!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα