Εκπαιδευτικοί:Στο πλευρό απολυμένου εκπαιδευτικού από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής- Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει την απόλυση εκπαιδευτικού από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής- Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», καταγγέλλει την απόλυση εκπαιδευτικού από ιδιωτικό εκπαιδευτήριο.

Με βάση την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», η απόλυση του εκπαιδευτικού έγινε 5 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων. «Η εργοδοσία κάνει χρήση του νόμου Κεραμέως που έδωσε τη δυνατότητα απολύσεων και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς», συμπληρώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Βύρωνα - Καισαριανής- Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη».

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως η εργοδοσία, για να δικαιολογήσει την απόλυση «κατέφυγε σε αστείες αναφορές σε αρνητική επίδοση του συναδέλφου σε αξιολόγηση που διενήργησε με τη μορφή δημοσκόπησης σε κάποιους μαθητές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

Καταγγέλλουμε την απόλυση και απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου Α.Π. από τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία. Με βάση την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», η απόλυση του συναδέλφου έγινε 5 εβδομάδες μετά την έναρξη των μαθημάτων, με την εργοδοσία να κάνει χρήση του νόμου Κεραμέως που έδωσε τη δυνατότητα απολύσεων και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Για να δικαιολογήσει την απόλυση, η εργοδοσία κατέφυγε σε αστείες αναφορές σε αρνητική επίδοση του συναδέλφου σε αξιολόγηση που διενήργησε με τη μορφή δημοσκόπησης σε κάποιους μαθητές! Είναι ενδεικτικό το που μπορεί να φτάσει η αυθαιρεσία του τρόπου  και των κριτηρίων της αξιολόγησης, καθώς το μόνο τελικό κριτήριο της είναι το δίκαιο του εργοδότη. 

Η πραγματικότητα είναι πως ο νόμος Κεραμέως, αλλά και ο νόμος Χατζηδάκη, σε συνέχεια των αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν αποθρασύνει τελείως τις διευθύνσεις των ιδιωτικών σχολείων. Αδήλωτες ώρες δουλειάς, τηλεργασία χωρίς σύμβαση, παράνομες συμβάσεις ορισμένου αντί αορίστου χρόνου, χρήση 9θέσιων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης για τη μεταφορά μαθητών, είναι ορισμένα δείγματα από την ατελείωτη λίστα των αυθαιρεσιών. Ευθύνες θα πρέπει να απονεμηθούν και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν άψογη συνεργασία με τους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης και κάνουν τα στραβά μάτια σε κάθε τους ενέργεια, ακόμα και στην απουσία διοριστηρίων.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη ζωή μας να γυρίσει αιώνες πίσω, όταν ο εργαζόμενος δεν είχε κανένα δικαίωμα και κανένα λόγο για τους όρους με τους οποίους έκανε τη δουλειά του και αξιολογούνταν σε αυτή. Διεκδικούμε όλα όσα μας αξίζουν στον 21ο αιώνα, σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας!
Εδώ και τώρα να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου και να γυρίσει πίσω στην τάξη του και τους μαθητές του.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διορθοση
Το λάθος γίνεται μάθημα: Η δασκάλα που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών της
Στη σχολική καθημερινότητα, τα λάθη των μαθητών συχνά αντιμετωπίζονται ως αποτυχίες, προκαλώντας απογοήτευση και ανασφάλεια.
Το λάθος γίνεται μάθημα: Η δασκάλα που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μαθητών της
mmm-metro1.jpg
Κυριακή του Πάσχα: Πώς κινούνται μετρό, τραμ και λεωφορεία – Το πρόγραμμα έως και την Τετάρτη
Το Πάσχα στην Αθήνα έχει πάντα μια ιδιαιτερότητα. Οι δρόμοι αδειάζουν, οι μετακινήσεις μειώνονται, οι χρόνοι χαλαρώνουν. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς...
Κυριακή του Πάσχα: Πώς κινούνται μετρό, τραμ και λεωφορεία – Το πρόγραμμα έως και την Τετάρτη
μαθηματικά
Ο μαθηματικός γρίφος που δίχασε το διαδίκτυο: Δύο λύσεις, ένα ερώτημα
Οι γρίφοι και τα τεστ λογικής έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο διαδίκτυο, προσφέροντας έναν ευχάριστο τρόπο εξάσκησης του μυαλού.
Ο μαθηματικός γρίφος που δίχασε το διαδίκτυο: Δύο λύσεις, ένα ερώτημα