Αποχή μαθητών στην Ηλιούπολη
Τα παιδιά επέλεξαν αποχή αντί για κατάληψη προστατεύοντας τον χώρο του σχολείου από ενδεχόμενους βανδαλισμούς, επισημαίνουν οι γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης

Σταματούν την αποχή τους από τα μαθήματα οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης «Δελμούζειο» ύστερα από τρεις ημέρες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών του σχολείου.

Οι μαθητές εξέφρασαν «έμπρακτα την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη συγχώνευση τμημάτων, προβαίνοντας σε αποχή απ’ τα μαθήματα», επισημαίνουν οι γονείς και προσθέτουν ότι «σεβάστηκαν το χώρο του σχολείου και με ωριμότητα επέλεξαν να απέχουν διαμαρτυρόμενα για την υποβάθμιση της ποιότητας των μαθημάτων που μεταξύ των άλλων θα επιφέρει η συγχώνευση, αντί να προβούν σε κατάληψη, προστατεύοντας το χώρο απ’ τους ενδεχόμενους βανδαλισμούς και καταστροφές που θα μπορούσαν να συμβούν»

«Γνωρίζοντας πως χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν και παρά την προφανή απογοήτευση για την σκληρή και αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου, οφείλουμε να εκφράσουμε το Σεβασμό μας στα παιδιά και να δεσμευτούμε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά τους» κατέληξαν οι γονείς.

Η ανακοίνωση των γονέων

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης «Δελμούζειο»:

Αγαπητοί Γονείς

Τις τελευταίες 3 ημέρες, τα παιδιά μας εξέφρασαν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη συγχώνευση τμημάτων, προβαίνοντας σε αποχή απ’ τα μαθήματα. 

Απέδειξαν πως ίσως είναι τα μόνα αρμόδια να ομιλούν, μετά απ’ την άρνηση της Δευτεροβάθμιας να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη, δηλώνοντας αναρμόδια. 

Το Υπουργείο Παιδείας παρέμεινε αμετακίνητο στην πιστή εφαρμογή του Νόμου (25 + 10% = 27 παιδιά ανά τάξη), παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις των ειδικών για την επικινδυνότητα των μεταλλάξεων και για τις μικρές ηλικίες.

Τα παιδιά μας σεβάστηκαν το χώρο του σχολείου και με ωριμότητα επέλεξαν να απέχουν διαμαρτυρόμενα για την υποβάθμιση της ποιότητας των μαθημάτων που μεταξύ των άλλων θα επιφέρει η συγχώνευση, αντί να προβούν σε κατάληψη, προστατεύοντας το χώρο απ’ τους ενδεχόμενους βανδαλισμούς και καταστροφές που θα μπορούσαν να συμβούν. 

Γνωρίζοντας πως χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δεν δόθηκαν και παρά την προφανή απογοήτευση για την σκληρή και αδιάλλακτη στάση του Υπουργείου, οφείλουμε να εκφράσουμε το Σεβασμό μας στα παιδιά και να δεσμευτούμε πως θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια αιτήματά τους.

Τα παιδιά μας επιστρέφουν στα θρανία, με το κεφάλι ψηλά, γιατί επέδειξαν Ήθος και Αγωνιστικότητα που θα ζήλευαν πολλοί ενήλικες.

Το Δ.Σ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμβολαιογράφος μιλάει με πελάτη για κληρονομιά
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
Οι αλλαγές κινούνται στη λογική της εξισορρόπησης συμφερόντων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
Νέο κληρονομικό δίκαιο: Πώς αλλάζει η θέση των παιδιών στην οικογενειακή περιουσία
mathimatika
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
Το 2020, ο βιοστατιστικός Kareem Carr έθεσε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση: το πρόβλημα δεν είναι αν το «2+2=5» είναι λάθος, αλλά ποιο πλαίσιο...
Γίνεται 2+2 να κάνει 5; - Μια ανατρεπτική ανάλυση της πραγματικότητας
sintaksi_0.jpg
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς
ΕΦΚΑ: Ρεκόρ αιτήσεων συνταξιοδότησης το 2025 – Οι 4 λόγοι της μαζικής φυγής και το φάντασμα των ορίων ηλικίας το 2027
Συνταξιοδοτικό «κραχ»: Το ιστορικό ρεκόρ στις συντάξεις που δεν περίμενε κανείς