Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Το πρώτο σχολείο με έξυπνο φωτισμό πανελλαδικά βρίσκεται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερο

Μία ρηξικέλευθη και πρωτοποριακή πρόταση έρχεται από τους Αγίους Αναργύρους. Το πρώτο σχολείο με έξυπνο φωτισμό πανελλαδικά βρίσκεται στον Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού και αποτελεί πρωτοβουλία της διοίκησης Τσίρμπα, ο οποίος δήλωσε ότι «προσφέρουμε στους μαθητές μας ένα φωτεινό και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Δημιουργούμε καθημερινά το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από θετικές επιρροές που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους».

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού δεν έχει κρύψει ποτέ την διάθεσή του για «πράσινες» δράσεις με κατεύθυνση για την προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας. Η πιο πρόσφατη είναι ο «έξυπνος» φωτισμός που τοποθετήθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, που φιλοξενεί και το Εσπερινό Λύκειο και εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση των σχολείων της πόλης.

img_3873.jpg

Η υλοποίηση του έργου γίνεται πιλοτικά, χρησιμοποιώντας φώτα υψηλής ποιότητας, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα ηλεκτροφωτισμού, αναβαθμίζοντας την ποιότητα του φωτός και τη φωτεινότητα μέσα στις σχολικές αίθουσες. Η αναβάθμιση της ποιότητας φωτισμού πραγματοποιήθηκε με χρήση φωτιστικών LED υψηλής απόδοσης και νέας τεχνολογίας σε ολόκληρη την εγκατάσταση. Οι αίθουσες και οι εξωτερικοί χώροι εξοπλίστηκαν με ανιχνευτές κίνησης, οι οποίοι λειτουργούν όλο το 24ωρο και ελέγχουν τη λειτουργία του φωτισμού μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Παράλληλα τα φωτιστικά σώματα, τα οποία ακολουθούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ρυθμίζουν τη λειτουργία τους «έξυπνα», εξασφαλίζοντας συγκεκριμένη ποσότητα και ποιότητα φωτός για τους μαθητές που επιτυγχάνεται μέσα από live φωτομέτρηση που πραγματοποιείται συνεχώς στην αίθουσα. Έτσι εξασφαλίζεται η οπτική άνεση των μαθητών, η ανέπαφη λειτουργία έναυσης και σβέσης των φωτιστικών, ενισχύοντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρίς την επαφή με διακόπτες στις αίθουσες διδασκαλίας και στους χώρους υγιεινής, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια εξαιτίας της πανδημίας.

img_3874.jpg

Επιπλέον με τη χρήση εξελιγμένων έξυπνων λαμπτήρων LED στους κοινόχρηστους χώρους, αυξάνεται η φωτεινότητα και την ασφάλεια. Ταυτόχρονα η χρήση ανθεκτικότερων υλικών εξασφαλίζει τη μέγιστη αντοχή στο χρόνο, ενώ παράλληλα μειώνεται η κατανάλωση ρεύματος στο 60%.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού Σταύρος Τσίρμπας δήλωσε σχετικά με το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων στο οποίο τοποθετήθηκε η νέα τεχνολογία του «έξυπνου» φωτισμού:

«Με τη λειτουργία του έργου, στόχος είναι αφενός να παρέχουμε ένα φωτεινό και αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον για τους μαθητές μας και αφετέρου να αποκομίσουμε μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο για την ποιότητα του φωτισμού όσο και για τη μείωση της κατανάλωσης και κατά συνέπεια του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Δημιουργούμε καθημερινά το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από θετικές επιρροές που εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες για όλους».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποτελέσματα ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

Διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ που ΔΕΝ χρειάζονται εξετάσεις (Προκήρυξη 7Κ/2019)

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα